Inceputul sfarsitului Google (?)

Don’t be evil! Era moto’ul sub care Google isi pornea aventura acum cativa ani, oferind intregi lumi un prim motor de cautare care sa te conduca mai usor prin hatisurile unui internet incipient. Cu siguranta ca a fost unul dintre principalele “cauze” pentru care internetul arata astazi asa cum il stim, fiind probabil unul dintre piloni centrali care a ajutat la construirea si dezvoltarea lui.

Din pacate, odata cu cresterea acestei companii moto’ul lor a ajuns nu numai sa nu ii mai reprezinte ci sa fie chiar hilar! Probabil ca inceputul sfarsitului Google va incepe odata cu data de 1 martie 2012, cand va intra in vigoare noua lor politica de confidentialitate, care presupune colectarea de date pentru fiecare user in parte in urma carora sa se stabileasca un profil virtual ce poate fi urmarit fie din conturile google (blogger/gmail/youtube) fie dupa adresa IP unica ce ii este alocata oricarui PC conectat la retea. Serviciile google nu vor mai fi furnizate celor care nu isi declina indentitatea, starea civila, sexul si alte date personale ce vor fi cuprinse intr’un formular online. Din 1 martie 2012 Google va stoca intregul volum de informatii ce trece prin serverele sale arogandu’si dreptul de a imparti aceste date personale cu alte companii sau institutii guvernamentale fara ca in prealabil sa isi notifice clientii. Ce puteti inca sa faceti pana la 1 martie 2012 este sa va stergeti istoricul Web de pe serverele lor din contul vostru google, data dupa care acest lucru nu va mai fi posibil.

Probabil ca prin aceste decizii aberante, Google si’a pus singur bomboana pe coliva, mai ales ca in ultima vreme au fost din ce in ce mai agresivi si abuzivi cu utilizatorii care i’au facut sa fie ceia ce sunt! Daca ani de zile nici un alt motor de cautare nu a reusit sa ii concureze si sa ii detroneze, pana acum cand probabil ca vor reusi singuri! Exista alternative din ce in ce mai bune ca motoare de cautare, gen Bing, Ask si de ce nu din ce in ce mai bunul motor de cautare al celor de la Yahoo in care s’au investit sume din ce in ce mai importante in ultimi ani atat in cercetare cat si in indexarea cat mai buna da rezultatelor. Probabil ca multi dintre voi nu isi pot imagina o lume fara Google la fel cum nici ei sunt convins ca nu isi imagineaza o lume fara ei dar realitatea insa este cu totul alta si totul sta doar in a renunta la obisnuinta! In orice browser se poate seta oricand un alt motor de cautare, mare parte dintre cei care au Gmail au in acelasi timp si Yahoo mail sau un alt cont pe un server de email pe care il foloseau cu mult inainte ca google sa viseze la asa ceva. Nu vad unde este pierderea si care este totusi marea problema ca de maine orice utilizator care considera ca politica lor este una ce ii incalca dreptul la intimitate, sa renunte la serviciile lor si sa ii boicoteze pe unde apuca. Eu unul cu siguranta asta voi face. Nu ma leaga mai nimic de Google, cele doua conturi de email sunt facute la misto iar de folosit nu le’am folosit in viata mea. Prin logica am cont si pe youtube … unde oricum am renuntat de multa vreme sa mai pun ceva datorita politici lor cretine de a te trezi ca iti sterg orice fara o notificare macar. Cu blogger mi’am incheiat socotelile de cativa ani … deci … fuck you Google si nu am cuvinte! laugh

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...