Ipocrizia NU salveaza Romania|Hai sa ne prefacem surprinsi

Tragedia de la #colectiv era una anuntata de ani de zile! Evenimente similare de mai mici proportii cum ar fi tragedia de la Sighetul Marmatiei, tragedia de la un club din Constanta sau unul de fite din Bucuresti sunt doar cateva exemple al pericolelor care il reprezinta aceste bombe cu ceas.

Ce masuri s’au luat de atunci?

Nici una!

Cine a fost pedepsit?

Nimeni!

Si de aici incepe culmea ipocriziei.

Cine sunt cei surprinsi ca s’a ajuns aici?

Toti!

  • Cei mai vinovati si suprinsi sunt parintii care habar nu aveau unde sunt copii lor minori la o ora la care trebuiau sa fie acasa in siguranta!
  • Surprinse se declara si autoritatile centrale in frunte cu Iohanus de faptul ca aceste cluburi functioneaza fara a respecta cele mai elementare norme de siguranta!
  • Surprinse sunt si autoritatile locale ca au dat autorizatii chiar si temporare de functionare la aceste bombe cu ceas!
  • Surprinsa este si toata societatea civila ca statul de drept este doar o minciuna disfunctionala la toate nivelele!
  • Surprinsi se prefac si corbii mediatici in timpul in care mimeaza compasiunea;
  • Surprinsi se declara si politicienii in vremea in care isi pregatesc campania electorala pe baza acestei tragedii (nu uitati ca urmeaza localele);
  • Biserica nu se declara nici cum, dracii danseaza in catedrale numarand inca argintii de la ultimele moaste.

Cu tot cinismul va spun ca peste un an de zile, totul va fi uitat si dezastrele vor continua pentru ca in primul rand societatea civila va adormi la loc dupa ce vor termina de dat like pe fetesibuci, iar autoritatile isi vor vedea in continuare de spagile lor. Situatia acestor bombe cu ceas nu este doar la nivel de capitala, in toata tara exista asemenea locuri ce pot deveni oricand adevarate capcane ale mortii pentru ca functioneaza in spatii total neadecvate ce nu respecta nici cele mai elementare norme de siguranta, acestea fiind pe ultimul loc tot timpul, ce conteaza pentru patroni este sa stralucirea. Legi exista, dar cine sa le aplice si mai ales cand atata vreme cat autoritatile sunt prea ocupate sa numere argintii cu care poate ca au vandut niste suflete.

Intr’o lume fara Dumnezeu, multi au invatat sau si’au adus probabil aminte in noaptea asta sa se roage! Este un castig poate pentru ca un asemenea eveniment tragic ar trebui sa ne responsabilizeze mai mult ca societate de ceia ce ne inconjoara si de ce putem face pentru noi si cei de langa noi.

O sa crapam exact ca aia de pe Titanic: cretini, topaind, dand like. Icebergul vine sigur. E pe drum.

De aici incolo il las pe Badea sa va spuna cum sta treaba intr’un post lipsit de orice urma de ipocrizie. Poate singurul.

 

Un comentariu la „Ipocrizia NU salveaza Romania|Hai sa ne prefacem surprinsi”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura