The Times: Bombardarea gazoductelor Nord Stream a fost o operațiune secretă ordonată de Casa Albă și executată de CIA

Bombardarea gazoductelor subacvatice Nord Stream din Marea Baltică a fost o operațiune secretă ordonată de Casa Albă și efectuată de CIA, susține un raport al unui reputat jurnalist veteran de investigație Seymour Hersh, reporter laureat al Premiului Pulitzer, în vârstă de 85 de ani și care de’a lungul carierei sale de jurnalist de investigații a investigat și deconspirat uciderea în masă a 500 de civili la My Lai din Vietnam și tortură prizonierilor din închisoarea Abu Ghraib din Irak. În septembrie, o serie de explozii puternice au distrus conductele Nord Stream 1 și 2 care traversează Marea Baltică din Rusia până în Germania și furnizează gaz ieftin către Europa continentală. Oficial s’a precizat de curând că atacul a fost un act deliberat, dar niciun vinovat nu a fost încă identificat oficial.

Exercițiul NATO Baltic Operations 22, a fost acoperirea folosită pentru operațiunea de sabotare a gazoductelor

Într-un raport de investigatie jurnalistica de 5.000 de cuvinte publicat pe platforma online Substack preluat de The Times, Seymour Hersh scrie că operațiunea a fost deghizată „sub acoperirea unui exercițiu NATO de la mijlocul verii, larg mediatizat, cunoscut sub numele de Baltic Operations 22 sau BALTOPS 22”, care a fost desfășurat în luna iunie in Marea Baltică pe coasta Germaniei, operațiunea de tip „Black Op” ar fi fost ordonata de președintele Biden, iar atacul efectiv ar fi fost realizat de CIA în cooperare cu Norvegia.

Planificarea

În decembrie 2021, cu două luni înainte ca primele tancuri rusești să ajungă în Ucraina, Jake Sullivan a convocat o reuniune a unei forțe operative nou formate – bărbați și femei din cadrul șefilor de stat major, CIA și Departamentele de Stat și Trezorerie – și a întrebat pentru recomandări despre cum să răspundem la invazia iminentă a lui Putin.

Ar fi prima dintr-o serie de întâlniri extrem de secrete, într-o cameră securizată de la ultimul etaj al vechii clădiri de birouri executive, adiacentă Casei Albe, care a fost și casa Consiliului consultativ pentru informații externe al președintelui (PFIAB). . Au existat discuțiile obișnuite care au dus în cele din urmă la o întrebare preliminară crucială: recomandarea transmisă de grup către președinte ar fi reversibilă – cum ar fi un alt nivel de sancțiuni și restricții valutare – sau ireversibilă – adică acțiuni cinetice, care nu a putut fi anulat?

Photo: seymourhersh.substack.com
Photo: seymourhersh.substack.com

Ceea ce a devenit clar pentru participanți, potrivit sursei care cunoaște direct procesul, este că Sullivan intenționa ca grupul să vină cu un plan de distrugere a celor două conducte Nord Stream – și că a îndeplinit dorințele Președinte.

Pe parcursul următoarelor întâlniri, participanții au dezbătut opțiunile pentru un atac. Marina a propus folosirea unui submarin nou comandat pentru a ataca direct conducta. Forțele aeriene au discutat despre aruncarea de bombe cu siguranțe întârziate care ar putea fi declanșate de la distanță. CIA a susținut că orice ar fi făcut, va trebui să fie ascuns. Toți cei implicați au înțeles miza. „Nu sunt lucruri pentru copii”, a spus sursa. Dacă atacul ar fi urmărit până în Statele Unite, „Este un act de război”.

La acea vreme, CIA era condusă de William Burns, un fost ambasador blând în Rusia, care a servit ca secretar de stat adjunct în Administrația Obama. Burns a autorizat rapid un grup de lucru al Agenției ai cărui membri ad-hoc includeau, întâmplător, pe cineva care era familiarizat cu capacitățile scafandrilor de adâncime ai Marinei din Panama City. În următoarele câteva săptămâni, membrii grupului de lucru al CIA au început să elaboreze un plan pentru o operațiune ascunsă care să folosească scafandri de adâncime pentru a declanșa o explozie de-a lungul conductei.

dezvaluie jurnalistul Seymour Hersh.

Pentru realizarea sabotajului au fost folositi scafandri militari americani de mare adâncime

Potrivit raportului de investigație jurnalistică, pentru realizarea sabotajului au fost folosiți scafandri militari americani de mare adâncime de la Centrul de Scufundare și Salvare al Marinei SUA din Panama City, Florida, cea mai mare unitate de scufundări din lume, care au plantat explozibili C4 de-a lungul gazoduconductelor, care au fost declanșați ulterior de o geamandură sonar aruncată de un avion. Această operațiunea sub acoperirea  exercițiul militar NATO, decizia finală i’a aparținut președintelui american Joe Biden și a venit după mai bine de nouă luni de planificare top-secretă în cadrul comunității americane de securitate națională.

„În mare parte a acelui timp, problema nu a fost dacă să îndeplinească misiunea, ci cum să o duci la îndeplinire fără nici un indiciu clar despre cine era responsabil.”

a scris Hersh.

scafandru american 640x468
Photo: seapowermagazine.org

În raportul său despre Nord Stream, Hersh a citat o sursă anonimă „cu cunoştinţe directe despre planificarea operaţională”

Hersh a susținut că pe 26 septembrie 2022, un avion de supraveghere P8 al Marinei Norvegiene a făcut „un zbor aparent de rutină” și a eliberat geamandura sonar.

„Semnalul s-a răspândit sub apă, inițial către Nord Stream 2 și apoi către Nord Stream 1”

se arata in raportul lui Harsh.
USA a bombardat gazoductele

„Câteva ore mai târziu, explozivii C4 de mare putere au fost declanșați și trei din cele patru conducte au fost scoase din funcțiune. În câteva minute, bazine de gaz metan care au rămas în conductele închise au putut fi văzute răspândindu-se pe suprafața apei și lumea a aflat că ceva ireversibil a avut loc. Planul de a arunca în aer Nord Stream 1 și 2 a fost brusc retrogradat de la o operațiune sub acoperire, care impunea informarea Congresului, la una care a fost considerată o operațiune de informații foarte clasificată cu sprijin militar american.”

a scris Hersh. Potrivit sursei lui Hersh, „nu mai exista o cerință legală de a raporta operațiunea la Congres. Tot ce aveau de făcut acum era doar să o facă”.

Investigatorii germani sunt deschisi pentru a investiga teoria conform careia un stat occidental ar sta in spatele operatiuni de bombardare a gazoductelor

Săptămâna trecută, The Times a dezvăluit că anchetatorii germani au rămas deschiși la teoriile conform cărora un stat occidental ar fi efectuat bombardamentul cu scopul de a da vina pe Rusia. Exploziile sunt investigate și de Danemarca și Suedia.

Unii oficiali occidentali au suspectat inițial Kremlinul, deși nu au încetat să acuze oficial Moscova. Cu toate acestea, 23 de oficiali diplomati și de informații din nouă țări occidentale diferite au declarat recent pentru Washington Post că nu au văzut încă dovezi care să lege Rusia de atac, unii spunând că nu cred că Rusia este de vină. Purtătorul de cuvânt al președintelui Putin a spus că acuzațiile potrivit cărora Rusia și-ar paraliza propriile conducte sunt „proste și absurde”.

După atac, Washingtonul a respins acuzațiile conform cărora SUA ar fi implicata in aceasta operatiune

„Ideea că Statele Unite au fost implicate în vreun fel în aparentul sabotaj al acestor conducte este absurdă. Nu este altceva decât o funcție a dezinformarii rusești și ar trebui tratată ca atare”

a comunicat Departamentul de Stat al SUA.

Dailymail: „A dat Biden ordin de a distruge conducta Nord Stream a lui Putin după invazia Ucrainei? Un raport bombă susține că scafandrii marinei au efectuat o misiune pentru a curma monopolul gazului rusesc exportat in Europa, într-o misiune îndrăzneață supravegheată de președintele american.”

UPDATE

Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a avertizat joi că vor exista consecinţe pentru Statele Unite ale Americii după ce un cunoscut jurnalist de investigaţie american, Seymour Hersh – laureat al premiului Pulitzer – a susţinut pe blogul său că SUA se află în spatele exploziilor care au provocat fisurarea conductelor Nord Stream instalate pe sub Marea Baltică, relatează Reuters.

Riabkov a afirmat de asemenea pentru agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti că investigaţia lui Seymour Hersh nu a constituit o surpriză pentru Rusia.

Preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, a declarat joi că raportul ar trebui să devină punct de plecare pentru o anchetă internaţională.

„Faptele publicate ar trebui să devină baza pentru o anchetă internaţională, care să-i aducă pe Biden şi pe complicii săi în faţa justiţiei, SUA, ar trebui să plătească despăgubiri ţărilor care au fost afectate de acest atac terorist.”

a afirmat Volodin.

Casa Albă a respins miercuri raportul lui Hersh, care a declarat că un atac asupra conductelor a fost efectuat în septembrie trecut, la indicaţia preşedintelui american Joe Biden.

36 de comentarii la „The Times: Bombardarea gazoductelor Nord Stream a fost o operațiune secretă ordonată de Casa Albă și executată de CIA”

 1. Teoria aia ca rusii si-au aruncat in aer conductele lor, era o aberatie fara nici o logica din start, iar amestecul american era evident de la bun inceput, Biden anuntand ca acele conducte vor fi atacate in ccazul invaziei. Rusii au acuzat deja USA oficial, acum confirma si acest mare jurnalist de investigatii. Sa vedem ce iasa de aici.

  Răspunde
  • Hersh a restructurat in anii ’70 CIA’ul din temelii in urma unui articol,despre cum CIA opera pe teritoriul SUA supraveghind cetateni americani, deci, nu este orice voce! Probabil ca urmari vor fi, urmarim ce se intampla.

   Răspunde
  • Si era sigur ca am lasat link’ul ala, probabil ori am uitat, ori a disparut la editare, e foarte bine si aici, multumesc!

   Răspunde
 2. Bai, nu se poate asa ceva. Amurica, patria lu’ dimacrasi? No way! Sigur au facut rusii ceva, doar ei aveau cipuri furate de la masini de spalat ucrainene. Si doar se stie ca cipurile alea sunt singurele scule care introduse in borcane cu muraturi aruncate in mare, pot produce astfel de pagube. Si mai cred ca rusii le-au aruncat in aer (mare) tocmai ca nu cumva sa le vina pe conducta vreun leopard d-ala fiorosu’! Claba! focus

  Răspunde
  • E o operațiune de limited hangout.
   Iată un pasaj
   „[…]
   Once in place, the delayed timing devices attached to any of the four pipelines could be accidentally triggered by the complex mix of ocean background noises throughout the heavily trafficked Baltic Sea—from near and distant ships, underwater drilling, seismic events, waves and even sea creatures. To avoid this, the sonar buoy, once in place, would emit a sequence of unique low frequency tonal sounds—much like those emitted by a flute or a piano—that would be recognized by the timing device and, after a pre-set hours of delay, trigger the explosives. (“You want a signal that is robust enough so that no other signal could accidentally send a pulse that detonated the explosives,” I was told by Dr. Theodore Postol, professor emeritus of science, technology and national security policy at MIT.
   […]”
   Practica comună arată că semnalele radio in banda ELF , între 3 Hz și 30 Hz sînt capabile să penetreze pină la adîncimi de 120 de metri sub apă, in mediu marin. Este tehnologie folosită în comunicațiile cu submarinele militare. Bombele din articol erau la o adincime de cca 80 de metri. dash2
   Povestea cu secvența melodică în tonalități de flaut și pian care a declanșat explozia… https://youtu.be/FncXqa14ANE … ce se poate comenta… că e o servită de la o facțiune dintr-una dintre agentiile cu nume din 3 litere?
   În articol mai există povești nemuritoare ..
   Păcat că nu se iese la publicare integral.
   buba

   Răspunde
   • Infrasunete. Exact cum comunica balenele prin oceanele lumii la mii de km departare. Cineva s-a jucat de-a balena cantacioasa. Lalalalalaalala! music

    Răspunde
     • Era vorba de o analogie intre unde radio de foarte joasa frecventa si infrasunete in materie de propagare . Faptul ca cetaceele comunica la distante uriase prin infrasunete e fapt demonstrat. Pacat ca omul e mai tampit decat acesti simpaticii „pesti” si face totul dar chiar totul ca sa puna tehnologia sa distruga tot ce misca pe coaja. Busirea NS nu e decat un alt exemplu. Parerea mea. drinks

     • Un emițător de infrasunete in banda descrisă în articol ar fi fost gigantic față de un emitător radio, și cert nu ar fi putut fi montat pe o baliză pe care să o arunci din avion.
      Povestea cu infrasunetele face parte din legendele WWII, când parțile implicate au făcut ceva cercetări legate de modificarea stării de spirit a subiectului expus la infrasunete. Puteau fi folosite în scopuri militare.
      Cercetările au fost interesante, continuate și după semnarea armistițiului.
      Las cîteva trimiteri,
      TACTICAL INFRASOUND
      https://irp.fas.org/agency/dod/jason/infrasound.pdf
      Negative Effect of High-Level Infrasound on Human Myocardial Contractility: In-Vitro Controlled Experiment
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8411947/
      Infrasound Brief Review of Toxicological Literature
      https://ntp.niehs.nih.gov/ntp/htdocs/chem_background/exsumpdf/infrasound_508.pdf
      focus

     • Am vazut. Scopul final e transmisia la mare distanta. Animalele folosesc undele mecanice (infrasuntele) iar omul ELF. De aici si analogia la care m-am gandit. Stiu ca e mai complicat da’ #dacat atat am stiut eu. laugh

     • Marturisesc sincer ca n-am fost vreo mare competenta in materie de fizica punish dar stiam ca undele foarte lungi se pot propaga la distante foarte mari. Problema in cazul radio e ca ai nevoie in principiu de statii de mare putere ca si de antene foarte mari. In rest, recunosc unde nu stiu prea multe. D-aia se prindea naspa EL pe vremuri ca foloseau unde scurte. sarcastic Da, ai dreptate, undele radio nu sunt infrasunete. Chapeau! hi

     • EL se auzea naspa din cauza unri stații de bruiaj,era undeva pe lângă localitatea Galbeni, la 23km de Roman, în județul Neamț.
      friends

     • Nu stiu cat bruiau aia daca bruiau. Stiu doar ca undele scurte au nevoie de statii de putere nu prea mare pentru a transmite la distanta. Beleaua cu ele e ca nu prea stiu sa sara peste obstacole, gen munti si dealuri, basca curbura pamantului, fiind foarte directionale, spre deosebire de undele lungi si extra lungi. Cand erau nori afara aveam receptie mai buna datorita reflectiei acestora. Cam asta am inteles eu de-a lungul timpului. Ca dovada toate radiourile publice locale lucreaza in Ultrascurte neavand nevoie de statii mari si nici de distante mari de propagare. Radioul public inca transmite pe unde lungi pentru zonele mai indepartate si mai izolate din tara. unknw

     • cib,

      Despre stația de la Galbeni, detalii tehnice aici, gasești inclusiv o referință legată de bruiaj.
      Alte informații, aici.

     • Am inteles ce zici. Totusi, de ce nu functiona bruiajul cand era innorat si mai ales noaptea cand era innorat (adica nu erau interferente solare, sa zicem, nu stiu prea exact cum sa le denumesc)? Sau aia bruiau numai cand era vreme frumoasa si soarele era de doua sulite pe cer? Intreb si eu. Aveam un Gloria si cand erau nori, ziceai ca asculti Radio Bucuresti. De aia cu VEF numai vorbesc, aia ascultau ca la filarmonica. Interesant, in noaptea de 4/5 martie dupa cutremur, cand toata suflarea era afara, un tip, cam rocker de felul lui, a scos o statie de amplificare pe balconul unui bloc de 10 etaje (dreaq stie cum a alimentat-o) si toata noaptea aia a dat EL la tot cartieru’. Crazy times, ha, ha! victory

     • Atomii și moleculele atmosferice sunt afectate de energia ridicată a fotonilor EUV și a razelor X de la soare. Cantitatea de energie (fluxul de fotoni) la lungimi de undă EUV și de raze X variază de aproape zece ori pe parcursul ciclului solar de 11 ani. Densitatea ionosferei se modifică în consecință. Din cauza variabilității spectrale a radiației solare și a densității diverșilor constituenți din atmosferă, în cadrul ionosferei se creează straturi, numite straturile D, E și F. Alte fenomene solare, cum ar fi erupțiile, precum și schimbările în vântul solar și furtunile geomagnetice afectează, de asemenea, încărcarea ionosferei. Deoarece cea mai mare cantitate de ionizare este cauzată de iradierea solară, partea de noapte a planetei și polul îndreptat în direcția opusă soarelui (în funcție de anotimp) au o ionizare mult mai mică decât partea de zi a Pământului și polul îndreptat spre soare. cool

     • Intrebarea mea punctuala era daca aia bruiau doar ziua pe cer senin. Pentru ca dupa cum ti-am zis, pe cer noros si mai ales noaptea pe cer noros, receptia era crystal clear. Multumesc si aprob pozitiv lectia de fizica aplicata. Ramane intrebarea: bruiau sau nu bruiau? Si corolar: bruiau eficient sau doar se prefaceau de ochii lumii? Pen-ca logica mea de 2 bani imi sufla ca cu cat conditiile atmosferice erau mai bune pentru transmisie-receptie, cu atat trebuia sa fie mai eficient si bruiaju’. N-asa? drinks

     • Semnalul lor era emis permanent, zi și noapte. Antenele folosite erau direcționale. Bruiajul și recepția erau afectate deopotrivă în funcție de condițiile atmosferice cît și de vîntul solar. Noaptea, recepția era mai bună, în detrimentul bruiajului, fiindcă păturile superioare ale atmosferei au o ionizare mult mai mică decât partea Pământului îndreptată spre soare.
      Pe cer acopoerit, unda era reflectata de nori, mai jos de stratul atmosferic puternic ionizat către antenele stației de bruiaj direcționau semnalul.
      drinks

  • Ce inseamna mai exact mai exact pentru tine „surse” intr’o ancheta jurnalistica care, deontologic si moral, te obliga sa iti protejezi sursele din motive lesne de inteles, ca din cate vad de la o vreme incoace va omoara pe toti treaba asta cu „sursele”?! Nu zice nimeni sa nu fi sceptic si pot sa fac pariu ca KGB a fost implicat in livrarea informatiilor pe care le are din interiorul aparatului american, dar, daca inca n’ati inteles inca, rostul unui jurnalist este de a devoala o informatie indiferet de sursa de unde provine, si aia a facut marele jurnalist american, iar de acum, odata cu documentarea anchetei jurnalistice e treaba autoritatilor si politicului sa o dreaga, mortul e in casa la ei! Daca nu documenta Watergate, azi mai auzeai de acel scandal? Dar despre inchisorile ilegale CIA unde se practica tortura, inclusiv alea din Romania? Dar despre sutele de civili folositi si ucisi de CIA in operatiunile lor? Dar ca americanii erau urmariti ilegal pe teritoriul SUA de CIA, dezvaluire ce a dus la restructurarea CIA la inceputul anilor ’80 din temelii? Si ghici ce, nici atunci nu si’a facut publice sursele si nici nu l’a intrebat nimeni de ele, ca nah, prin USA mai e inca ceva jurnalism de ala real bazat pe credibiltatea obtinuta in ani de munca! No, cand va mai ia deontologia de cap, invatati mai bine ceva de la un jurnalist ca Seymour Hersh, nume care e scris in istoria jurnalismului cu majuscule sau ramaneti sa „va informati doar din surse oficiale!” 😉 #dacat zic! hi

   Răspunde
   • Ho bre ce loași foc așa…Ca ce zice asta stiam și noi inca de atunci. Zic de surse ca el cică are doar una…acu, daca il cheamă aia la raport o da? Ce zici tu acolo cu scepticismu e valbil si pt tine…ca pare ca o ei de absolut. Nu stiu, doar zic..tu stii mai bine,ca te pasionează treburile aste. Altfel, că tot de la americani vine..chiar dacă esti paranoic nu înseamnă ca nu ești urmarit.

    Răspunde
    • De cand am scris articolul tot ma freaca cu „sursele” #$%# de parca toti is de cand s’au nascut jurnalisti sau ce cacat is, poate d’aia am suprareactionat un pic, ca mi s’a lua sa tot incerc sa explic niste lucuri de baza. Nu isi permite nimeni sa il cheme la vreun raport si nici sa divulge sursa sau sursele alea, ca nu stim cate sunt, nu preciezaza nicaieri in clar dar putem deduce ca are peste tot, Casa Alba, CIA, Congres, US Army etc, pentru ca omul devoaleaza cu lux de amanunte si date concrete despre operatiunea pe care o descrie cu lux de amanunte, eu doar am citat foarte putin din acel articol, iti recomand sa intri si sa citesti articolul lui complet, aici am facut doar un mic rezumat. Este o ancheta complexa si evident ca foarte bine documentata, ramane de acum sa vedem ce reactii vor fi, cand si daca vor fi, pentru ca tot ce a scris este plauzibil de la cap la coada.

     Răspunde
     • Daca e s-o dam in fandacsie sau fandaxie, cum imi place mie, faptul ca baiatu’ a scris negru pe alb ce a scris mie imi miroase a scurgere controlata si ca pe la cowboisi e caft intre the good, the bad and the ugly. Per ansamblu, e bine ca a scris, e bine ca omul e de notorietate. Acum ce o iesi, basca chestia cu cutremurele din Turcia-Siria (unde eu ca geolog tind sa-l cred pe olandezu’ zburator pen-ca toate planetele sunt in clara interdependenta manifestandu-se aproape ca un singur corp cu mai multe componente la care e posibil, daca o fi real unknw si bobarnacul dat fix la tzanc HAARP care a desavarsit meciu’) sa ne rugam sa nu ne ia Aghiuta diablo , ca prea a luat-o lumea razna asa brusc si dintr-o data in ultima vreme. #Dacat atat zic. Vorba lu Shecspir, to be or not to be, ce-o fi o fi! cool

     • La conexiunile pe care le are, orice este posibil, inclusiv o scurgere controlata din „partea ailalta” a aceluasi serviciu care serveste alte interese sau cine mai poate sti?! Da, important este ca aceste informatii au venit din partea unui jurnalist cu notorietate grea pentru ca, uitati’va putin la „Twitter files” ce soarta au, desi au fost publicate de luni bune de zile. Vom vedea daca va iesi ceva de aici, sau nu va iesi.

  • @Redoo. Nu stim exact ce surse are, dar nenea, e un jurnalist adevarat si subiectele despre care a scris nu au fost gaselnite: „Hersh first gained recognition in 1969 for exposing the My Lai Massacre and its cover-up during the Vietnam War, for which he received the 1970 Pulitzer Prize for International Reporting. During the 1970s, Hersh covered the Watergate scandal for The New York Times and revealed the clandestine bombing of Cambodia. In 2004, he reported on the U.S. military’s mistreatment of detainees at Abu Ghraib prison. „

   Răspunde
   • Mai adauga contributia pentru documentarea pentru scandalului „Watergate”, investigatia legata de tortura din inchisorile secrete CIA, plus supravegherea ilegala a CIA a cetatenilor americani si pe acolo e „nenea”! victory

    Răspunde
 3. Stat terorist, după definiția de manual .. norocul lor că nu-și pun rușii și chinezii mintea cu ei .. deocamdată .. în câteva zile, se poate anihila toată infrastructura de comunicații, satelitară sau suboceanică , plus sabotaje pe infrastructura energetică.. dar daca se continuă așa, și nimeni nu trage pe nimeni la răspundere legală, se va ajunge și la asta .. cât despre Norvegia, le doresc să-și cumpere coșciuge din profitul ‘exceptional’ din exportul de gaze, legat de operațiunea asta, dacă e adevărat.. problema reală este că nivelul de trai in Europa se duce sufletului nu din cauză de ruși, ci din cauză de demenți care pretind că sunt civilizați ..

  Răspunde
  • He, he si focile vor in Schengen! E clar ca daca o mai ardem cu behaielile lu’ stapana lu’ calutzu’ mancat de lupu’ cel rau’, jeleu mancam in Oiropa. Stau cateodata si ma intreb cum ma-sa a tunat si i-a adunat pe toti „telijentii” lumii fix in asa-zisu’ octzident tzivilizat (USovA si 5 ochi included)? Bai frate, chiar le-a luat D-zeu mintile la toti? Este dincolo de orice inchipuire! unknw

   Răspunde
 4. Ultima fenta: Musk le-a taiat macaroana Star-link la good boys pe motiv de aruncarea din drone cu „E-uri” no . Naspa, ceva se coace, ca nici ala nu e venit de la pension si scoala de dans si bune maniere. unknw

  Răspunde
 5. Pai ce te faci ca doamna Ursula von der Leyen spune altceva dorind cu totinadinsul sa ia apararea unchiului Sam : ” „Versiunea implicării SUA în sabotajul gazoductelor ni se pare absurdă. În toți anii de existență ai Americii, nici măcar un fapt de încălcare a dreptului internațional sau acțiuni în afara cadrului dreptului internațional nu a fost stabilit și confirmat. Reputația impecabilă a statului american ne permite să nu luăm în considerare această versiune. „ Pe cine sa c red pe propagandistii lui Putin sau pe vaca asta …frau Ursula ? Oricum nu cred pe nimeni deci , vinovati , cred ca-s aia de la A3 !

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura