Justitia sa fie independenta doar cat ne da noua bine. #10August

Inchiderea definitiva a dosarului „10August” a scos inca odata la iveala, daca mai era nevoie, cum este vazuta notiunea de Justitie independenta in viziunea regimului care a pus stapanire pe Romania de un an si jumatate, regim care si’a castigat puterea manipuland fix aceasta notiune de independenta a Justitiei.

Justitia sa fie independenta doar cat ne da noua bine

Practic, in viziunea regimului Iohannis si acolitilor sai, Justitia are voie sa fie independenta doar atat cat le lor bine, atacurile succesive la Justitie intensificandu’se in ultimele luni, incepand de la contestarea unor decizii CSM, pana la ignorarea avizelor CSM cu privire la modificari legislative, tupeul lor mergand pana la contestarea unor decizii difinitive, dosarul „10August” fiind doar mizeria suprema.

Scurta istorie al clasarii dosarului „10 august”

Decizia de clasare a dosarului a fost luata pe cand la sefia DIICOT se afla Giorgiana Hosu, numita in martie 2020, prin decret semnat de Klaus Iohannis, in pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii. Tot prin decret semnat de Iohannis a fost numita procuror general si Gabriela Scutea, tot in pofida avizului negativ al CSM. Dupa clasarea dosarului „10august”, Giorgiana Hosu, fiind supusa presiunilor care o legau de condamnarea sotului sau, aceasta a demisionat de la sefia DIICOT in septembrie 2020, in urma presiunilor facute de Iohannis, dosarul „10 August” ajunge la Curtea de Apel Bucuresti ce isi declina competenta catre Tribunalul Bucuresti, care la data de 2 martie 2021, respinge printr’o decizie definitiva redeschiderea acestui dosar.

Iohannis intra din nou cu bocancii peste actul de Justitie

Cu acelasi tupeu nemarginit cu care a calcat si calca in picioare Constitutia Romaniei, presedintele Klaus Iohannis se foloseste primul de acest moment cerand explicatii publice lui Stelian Ion, argatul de la Justitie, cu privire la aceasta decizie a unei instante de judecata.

„Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”

a transmis Iohannis, intr’un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Pai cum adica, „lucrurile nu se pot încheia aici”, din momentul in care vorbim de o decizie definitiva a unei instante de judecata care face parte din Justitia independenta? Unde mai avem aici de a face cu independenta Justitiei din Romania si cum am mai putea sa credem ca judecatorii pot lua decizii independente din momentul in care un presedinte al unui asa zis „stat de drept”, face presiuni publice asupra unei instante de judecata?

Magistratii #rezist il acuza pe Iohannis de manipularea opiniei publice

Asociatiile magistratilor #rezist, „Forumul Judecatorilor din Romania” si „Initiativa pentru Justitie” denunta, intr-un comunicat remis public, „încercarea de manipulare a opiniei publice” prin intermediul postarii de pe Facebook a presedintelui Iohannis, prin care cere „Ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat” si solicita „Ministrului Justiției și Ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, clasarea dosarului fiind facuta in mandatul lui Catalin Predoiu, ministrul ce a facut parte din „Guvernului MEU”, „pentru care dl Președinte a avut public numai cuvinte de apreciere.”

„Reamintim opiniei publice că dosarul la care face referire Președintele României a fost clasat în vara anului 2020, în timp ce actualul ministru al justiției avea doar calitatea de persoană vătămată în dosarul ”10 august”, iar portofoliul justiției era deținut de dl Cătălin Predoiu, pentru care dl Președinte a avut public numai cuvinte de apreciere.”

transmit cele doua asociatii ale magistratilor #rezist.

Ipocrizia nu salveaza Romania

Unde sunt acum aparatorii statului de drept? Unde e Comisia de la Venetia? Dar GRECO? Unde sunt toti miluitii care pana mai ieri dormeau cu statul de drepti la cap? A, da, ma scuzati, ei au iesit in strada sa faca fix acelasi lucru, respectiv sa conteste o decizie definitiva a unei instante de judecata! Superb!

Lectura suplimentara: ”Să se facă dreptate!”, a ordonat primul schior al ţării, bine înfipt în şaua Justiţiei!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura