Lazarica si Iohanica – un nou cuplu de stand up…

Asa cum bantuie gripa, bantuie printre anumite personaje ale tarii noastre o boala numita „boca vici fundus „- la latina eram corigent! – adica un soi de vorba neoasa care zice ca: gura bate fundul.

Si microbu se duce, se raspandeste, loveste…

Pe 22 ianuarie iese Iohanica sa debiteze urmatoarea gogmanie:

“O lege actioneaza numai pentru viitor. Nu poate sa actioneze retroactiv… Am speranta ca ministrul Justitiei va mai citi un pic de Constitutie si legislatie”.

Sa mori tu ca e asa? Pai hai sa vedem, pupa-te-ar Ravasitoarea, ce zice carticica aia de ii zice Constitutie:

“Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile”.

Ficusu lobotomizat  pretinde sa dea lectii de Constitutie ministrului Justitiei Tudorel Toader, culmea fost judecator la Curtea Constitutionala, fara macar ca el sa aiba habar de ce prevede Constitutia Romaniei!

 Evident, cyborgu a preluat discursul propagandei, sustinand ca Dragnea e de vina si ca PSD incearca sa isi scape seful si alti politicieni cu probleme penale.

Ordonanata nu va scapa pe nimeni de condamnare, ci doar permite rejudecarea dosarului in faza de apel, de aceasta data la un Complet de 5 legal constituit, in final solutia putand fi tot una de condamnare, nu neaparat de achitare.

Iohannica a pretins ca aceasta ar fi una “cras neconstitutionala”. Iar asta intrucat exista cateva principii ancorate in Constitutia Romaniei, printre care si cel ca o lege actioneaza intotdeauna pentru viitor, niciodata retroactiv.

Iohannica inclusiv pe contul lui de facebook s-a dat in stamba:

“Exista cateva principii care sunt respectate de toata lumea, la noi sunt ancorate in Constitutie, si unul dintre aceste principii pe care se bazeaza de fapt toata constructia statului si toata constructia statului de drept este ca o lege actioneaza numai pentru viitor. Deci legea nu poate sa actioneze retroactiv”.

Si, intr-un final ce se dorea apoteotic, dar care a sunat ca o basina trasa in biserica, si-a exprimat speranta ca ministrul Justitiei Tudorel Toader:

“Va mai citi un pic de Constitutie si legislatie”

De fapt, eu cred ca Iohannica traieste intr-o Romanie paralela, nu doar intr-un stat paralel, ci poate chiar pe o planeta paralela! Sustin asta pentru ca invoca o Constitutie care insa nu are nicio treaba cu Constitutia Romaniei, ci una paralela de pe planeta aia paralela!

Pretinde ca legea actioneaza doar pentru viitor, iar Constitutia prevede ca asta se intampla cu exceptia legii penale mai favorabile. Or, modificarile anuntate de Toader privesc tocmai o lege penala de care sa beneficieze si cei executati in trecut de Completele de 5 nelegale de la ICCJ, deci evident o lege penala mai favorabila.

Oare o fi auzit de vorba aia veche din batrani: daca taceai, filozof ramaneai? Nu as prea crede….

Dar daca de la ficusache nu aveam pretentii…de la Lazarica tractorica totusi aveam speranta ca macar la drept constitutional a trecut clasa, ca la penal dracu stie cum a promovat!

Si ce imi scoate pe mufa onor inca il procorore capo? I-auzi:

„Legea penală nu retroactivează și asta o știe nu numai Curtea Constituțională, nu numai judecătorii Constituționali, care chiar au o jurisprudență în care atrag atenția asupra acestui fapt. Dacă cineva își face timp să o studieze. Și o știe și domnul ministru. Însă, s-ar părea că jocul politic e de așa natură încât trebuie să adopte o anumită cale, care e mai mult politică decât juridică. Ba, juridică eu aș zice că nu prea este, pentru că va fi foarte, foarte dificil să ne explice cineva cum va explica printr-o notă de fundamentare cineva neretroactivitatea legii penale și cum în acest caz legea penală ar trebui să retroactiveze”!”

După tentativa mai veche a lui Lazarus Stupidus de a-l pune la punct pe Tudorel Toader, susţinînd în faţa CSM că un regulament este deasupra unei legi, Procurorul general n-a ratat nici acum ocazia de a se face de rîs, demonstrînd că nu are habar nici de prevederile Codurilor penale, nici de principiile de drept pe care studenţii le învaţă înainte de a deveni jurişti!

Aoleu…adica nu e la prima abatere!…ce oroare…sa vina cucuveaua mov sa il ia…si sa plece impreuna de unde au venit!…insistam chiar!

Odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal şi a Noului Cod de Procedură Penală, Institutul Naţional al Magistraturii a publicat un studiu amplu, intitulat „Aplicarea în timp a legii penale în condiţiile intrării în vigoare a Noului Cod Penal”, care poate fi citit de oricine aici, unde poate oricine să vadă explicaţiile despre acţiunea retroactivă a unor legi penale.

De asemenea, oricine poate citi definiţia „Retroactivităţii legii penale” aici, unde poate găsi si acest text:

Retroactivitatea legii penale – formă a extraactivităţii legii penale. Constituie o excepţie de la principiul neretroactivităţii legii penale, în sensul că o lege nouă se va aplica şi retroactiv ori de câte ori nu mai prevede ca infracţiune fapta săvârşită sub legea veche (abolitio criminis), sau conduce la o situaţie mai favorabilă pentru infractor în raport cu legea în vigoare la data comiterii faptei, ori prevede măsuri de siguranţă sau măsuri educative pe care legea veche nu le prevedea pentru aceeaşi faptă săvârşită sub imperiul ei. Legea nouă care prevede măsuri de siguranţă sau măsuri educative se aplică şi infracţiunilor care nu au fost definitiv judecate până la data intrării în vigoare a legii noi (art. 12 C. pen.). v. şi aplicarea legii penale în raport cu timpul”.

Sursa citatelor de mai sus este Cotidianul, unde a fost facut tandari Lazarica in acest articol acid si bine documentat.

Deci ..infectie clar, deja is destui, daca mai apar cazuri noi avem pandemie, alooo … Ministeru Sanatatii, rapid un vaccin, ceva….nu aveti nimic contra prostiei? GHINION!

8 comentarii la „Lazarica si Iohanica – un nou cuplu de stand up…”

 1. Eu nu sunt atât de convinsă că ei vorbesc în necunoștință de cauză. Mi- e greu să cred că în jurul lor nu se află nimeni care să îi tragă de mânecă. Eu cred că aplică ceea ce au învățat de la Macovei și nu numai, uită- te și la bruxellezi cum o țin langa cu ” statul de drept” și MCV- ul ( câte abominații demne de anii 50 s- au petrecut la noi sub justiția monitorizată de europeni ), deși ei sunt la curent de ceva timp cu protocoalele, cu achitările, cu deciziile CCR de neconstituționalitate, cu viciile de procedură- instanțele ilegal constituite. Au luat minciuna în brațe și defilează dezinhibați în … gol cu ea. O fac pentru că sunt ticăloși și pentru alți ticăloși ca ei care îi susțin ori pentru idioții utili care în afară de ura permanentă, cu spume, pentru PSD nu mai văd nimic, preferând să se aleagă praful de țară, dacă le garantează că ” scapă de psd „( e un film cu doi frați care distrug casa moștenită de la răposatul lor tată tot încercând să îi vină de hac unui șoricel aciuit în ea ). Și le merge! pentru că nimeni dintre aceia carora li s- au acordat (prin vot ) prerogativele de a pune lucrurile la punct, în matca lor firească, nu se încumetă să treacă la fapte.

  Răspunde
  • Tiana, cine dracu sa treaca la fapte cand toti sunt amestecati pana peste urechi in ghiveci? E clar ca nimeni nu face nimic pe acolo de capul lui nimic, partea proasta este ca, teama imi e doar ca si in iarna, in buna traditie romaneasca, nu o sa facem decat sa ne punem iara in frunte un paduche … ok, acelasi.

   In rest, in ce ii priveste pe aia de la care am tot luat lumina pana ne’am ales cu ea in mana, banuiesc ca orice om cu minim doi neuroni functionali s’a prins intre timp cum merg lucrurile.

   Răspunde
   • Da, este singura explicație. sad Toți au oase prin dulapuri, dar le și place, că doar nu îi roagă nimeni să intre în politică, să se ceară la guvernare etc. Și atunci cu ce sunt ei mai buni față de ceilalți? Dacă vorbele sunt contrazise de fapte, pentru ce ar mai trebui să fie votați?
    Dacă la casele mari nu se va dărâma șandramaua progresistă, în nici 10 ani clasa noastră politică va fi dominată de „juniorii” ăia de la usr și plus și aceasta pentru că actuala clasă le- a favorizat mediul de dezvoltare și multiplicare. Vai de noi! Trăim câteva perioade istorice simultan, de repetenți și naivi, ignoranți și indolenți ce suntem!

    Răspunde
    • La cum mergem nu cred ca prindem aia 10 ani! Speranta e sa ne incingem la o paruiala tapana …. ca alfel scapare nu mai avem.

     Răspunde
 2. Mare martir Lazarica asta… sa nu uitam de LCK, m-as pisa la mormant la astia doi, bine cate putin la fiecare sa ramana si pentru Macovei, recunosc ca de la o varsta e mai greu cu controlul laugh

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura