Magazinele/licitatiile fiscului – model de incompetenta

Anual ANAF confisca sau pune sechestru pe diverse marfuri ale celor care fie fac evaziune fiscala, fie nu isi platesc darile la stat si ajung la executarea silita. Valoarea acestor marfuri nu este cunoscuta, dar ineficienta fiscului de a recupera prejudiciile, da!

Un exemplu in acest sens este cel al magazinelor fiscului unde ar trebui sa valorifice aceste marfuri. De ani de zile, nu au fost si nu sunt in stare sa aiba niste spatii decente dedicate acestei activitati. De exemplu, pe la mine prin comuna, exista un singur asemenea spatiu amplasat in resedinta de judet (100km de aici), care din cate am inteles ar fi un banal apartament dintr’un oarecare bloc unde sunt stivuite claie peste gramada produse, care in mare parte sunt oricum deteriorate datorita depozitari improprii.

Un alt exemplu de la foarte prost in sus sunt licitatiile de bunuri, cum ar fi masinile. Pe langa faptul ca evaluarea este una cel putin ridicola, masinile de la momentul confiscarii si pana ajung la licitatie se depreciaza major, lucru datorat tot depozitarii si manipularii improprii, astfel ca o masina ce teoretic a fost ok in momentul achizitiei, la momentul vanzarii este la un pas de o veritabila rabla, tocmai de aceea, multe dintre aceste masini ajung sa fie la a treia/patra licitatie la care nu s’a gasit nici un cumparator pentru ele.

Cine are de pierdut? Pai cum cine, nu tot noi? Produsele alea odata confiscate in urma unor creante si nevalorificate,  nu sunt oare trecute la pierderi la bilantul incompetentei acestui ANAF care prefera sa isi faca planul tragand tot pe noi, astia prapaditi care muncesc de le sar capacele in vremea in care ei isi permita sa risipeasca bani de’an sulea pentru simplu fapt ca nu sunt in stare sa se organizeze cum trebuie si mai ales sa isi faca treaba? Nu am auzit inca nici un ministru al finantelor care sa vina cu niste solutii si in aceasta privinta si nici vreun mare director ANAF sa se gandeasca macar la asta. Bine ca le da prin cap tot soiul de traznai, dar sa faca bani de acolo de unde ar trebui nu se gandeste nimeni.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

4 Responses

 1. Malin says:

  Mai nu stiu cum mai e in ziua de azi, dar in urma cu vreo 10 ani aveam un magazin dinasta de fisc prin Sibiu si cumparam o gramada de chestii utile la pret destul de bun. E drept ca era plin de beuturi ordinare, dar uneori mai gaseai haine la pret foarte bun. Era un magazin mic, dar era intretinut destul de decent.

 2. ice4you® says:

  Cum ziceam, prin orasele mai mari or fi asemenea magazine, insa in cele mai mici nici macar nu exista desi ar putea face unul, avand in vedere faptul, ca cel putin teoretic, cantitatea marfii confiscate a crescut odata cu trecerea anilor.

 3. Xtall says:

  Chiar ma gândeam, la câte tiruri de țigări s-au confiscat undeva trebuie sa le comercializeze, dar n-am văzut niciodată. Ciudat smile

 4. ice4you® says:

  Cica alea le distrug … ha,ha,ha … Si de ar fi asa, ar fi niste cretini in cel mai pur sens.