Mainstream media, prima victima a victoriei lui Donald Trump

De ani de zile mainstream media este in cadere libera, influenta lor fiind din ce in ce mai limitata si irelevanta dupa pandalia Covid19, cand toate marile trusturi de stiri au fost transformate in trompetele miciunilor si manipularilor excesive a opiniei publice, dezastrul continuand cu propaganda mincinoasa cu privire la carambolul din Ucraina, in vremea in care au ratat prin omisiune toate stirile importante care altfel faceau valuri prin social media.

Alegerile din USA au fost semnul ca mainstream media va fi deconectata de la aparate

Desi toate televiziunile si marile publicatii americane, s’au aliniat intr’un crancen razboi mediatic de denigrare a lui Donald Trump in tentativa de manipulare a opiniei publice cu privire la alegerile prezidentiale, rezultatul alegerilor traduse prin victoria zdrobitoare a lui Donald Trump, nu a facut decat sa demonstreze ca mainstream media a murit, influenta si relevanta unui banal podcast fiind infinit mai mare decat zecile de miliarde de dolari investite in colosi media, Tucker Carlson si Joe Rogan find cei care au demonstrat acest lucru prin sutele de milioane de vizualizari cumulate in podcastrurile dedicate alegerilor. O alta sursa uriasa de influenta a fost reteaua X a lui Elon Musk, care in ciuda uriaselor presiuni si a boicotului agentiilor de publicitate precum si a denigrarii constante din mainstream media, a reusit performanta de a isi tripla traficul in ultimul trimestru, atragand tot mai multi utilizatori pe aceasta platforma.

Schimbarile pe care probabil le vom vedea destul de curand

Scrisoarea lui Jeff Bezos dinaintea alegerilor, era in fapt un semnal de avertisment al dezastrului ce va urma si semn ca viitorul acestor colosi este unul mai mult decat incert dupa ce s’au compromis si au cazut in irelevanta de dincolo de orice sansa de a isi mai recapata vreodata credibilitatea. Conform unor date de audienta, toate marile televiziuni americane la un loc, in orele de prime time, abia au reusit sa adune audienta cat un  podcast ceva mai mic, unele podcasturi facand un real live maraton al alegerilor in care au pastrat de’a lungul orelor audienta a milioane de utilizatori, si in felul asta dovedind ca au trecut la next level, motiv pentru care probabil ca pe langa falimente, vom asista si la o descentralizare a acestor colosi media odata cu o reducere masiva a cheltuielilor si implicit concedieri colective. Valul acesta ce probabil ca va capata proportii de tsunami ii va matura si pe multi din asa zisii „jurnalisti independenti” de prin toata lumea, multe site’uri/blog’uri/vlog’uri sponsorizate pe aceasta linie de finantare, urmand sa dispara odata ce vor inceta si finantarile din cauza irelevantei lor.

20 de comentarii la „Mainstream media, prima victima a victoriei lui Donald Trump”

  1. De 4 ani nu mai am abonament de televiziune si nu imi aduc aminte sa ii fi simti lipsa nici eu nici familia. Prefer selectia celor cateva bloguri, podcasturi si radioul in masina pentru muzica, nu pentru stiri. Eh, televiziunilor le doresc un faliment fericit!

    Răspunde
  2. În opinia mea, dezastrul s-a produs în momentul in care în media au fost introduse tehnici militare de manipulare a opiniei publice.

    ”Războiul cognitiv aduce o provocare insidioasă. Acesta perturbă înțelegerile și reacțiile obișnuite la evenimente într-un mod treptat și subtil, dar cu efecte nocive semnificative în timp. Războiul cognitiv are acoperire universală universal, de la individ la state și organizații multinaționale. Se hrănește cu tehnici de dezinformare și a propagandei, care vizează epuizarea psihologică a receptorilor de informații. Toată lumea contribuie la el, în diferite grade, conștient sau subconștient, și furnizează cunoștințe neprețuite despre societate, în special societățile deschise, precum cele din Occident. Aceste cunoștințe pot fi apoi ușor transformate în arme. Ele oferă adversarilor NATO un mijloc de ocolire a câmpului de luptă tradițional, cu rezultate strategice semnificative, care pot fi utilizate pentru a transforma radical societățile occidentale.”

    Cognitive Warfare, a Battle for the Brain

    Faptul că supraexpunerea publicului la astfel de tehnici produce un recul, nu cred să reprezinte cu adevărat o problemă.

    ”Într-adevăr, neuroS/T [neuroștiința și neurotehnologia] pot fi utilizate ca arme „soft” și „hard” în competiția cu adversarii. În primul sens, cercetarea și dezvoltarea neuroS/T pot fi utilizate pentru exercitarea puterii socio-economice pe piețele globale, în timp ce, în al doilea sens, neuroS/T pot fi utilizate pentru a spori capacitățile forțelor prietene sau pentru a denigra capacitățile cognitive, emoționale și/sau comportamentale ale ostilelor. În plus, atât neuroS/T înarmate „soft”, cât și „hard” pot fi aplicate în angajamente cinetice sau necinetice pentru a produce efecte distructive și/sau perturbatoare.„

    Dr. James Giordano, Redefining Neuroweapons: Emerging Capabilities in Neuroscience

    Prezența lui Peter Thiel, în rândul susținătorilor lui Trump îmi sugerează că in cazul său , echipa ce s-a ocupat cu manipularea electoratului a fost mai bună în sens military grade, ca ce a adversarilor.

    E doar o supoziție, greu de probat, însă să nu uităm companiile precum Palantir, Anduril și Clearview AI. Aceste companii dezvolta și îmbunătățesc sisteme de arme și tehnologii de supraveghere controversate bazate pe inteligența artificială. Legătura comună a acestor organizații? Sprijinul controversatului, dar din ce în ce mai puternicului miliardar din Silicon Valley Peter Thiel.

    Răspunde
    • Excelent punctata si argumentata opinia ta, multumesc! hi

      Da, am urmarit si eu cateva podcasturi ceva mai undeground unde s’a dezbatut aceasta problema, motiv pentru care si la WEF tema de anul asta a fost „rebuilding trust„, toate restul temelor de pana acum, cazand in obscuritate. In sistem exista un puternic semnal de alarma cu privire la aceasta necunoscuta sociala a experimentelor militare psyop, care in USA a confirmat cele mai negre asteptari! Da, functioneaza insa reculul capata la un moment dat un efect de bumerang si oricat s’au straduit sa il controleze sau macar reduca din intensitatea impactului, acest lucru s’a dovedit acum imposibil, lucru cristalizat in rezultatul alegerilor. Din solutiile expuse se pare ca cea mai plauzibila este cea a relaxarii latului si intoarcerea la controlul indirect pentru a preveni pe viitor acumularea asta exploziva, vechile supape „paine si circ” dovedindu’se imbatabile, fara insa a mai exagera cu promovarea anormalitatilor de orice fel, pentru a preveni efectul contagios de reticenta. Probabil ca vom asista si vom trai o perioada de „liniste” si „pace” sociala, care vor permite sistemului sa iasa din transee sub stindardul „freedom of speech” si sa se reaseze in umbra intr’o noua formula de controi mai relaxata decat pana acum, Elon Musk emitand deja teoria controlului prin implicarea comunitatii, aka stirile le fac oamenii, iar controlul lor va fi asigurat de comunitate” … aka „community notes”, exprimentata deja cu succes pe X. hi

      Evident ca si tot ce am scris eu pana acum, sunt doar niste supozitii cu valoare de opinie.

      P.S. Se pare ca vor urma niste sacrificii ritualice ale sistemului …

      Răspunde
      • Și dacă reculul , efectul de bumerang sau cum vrei să-l numești este un episod al psyop-ului? Episod dus tehnic la nivelul superior, executat întocmai și la timp sub supravegherea lui Peter Thiel.

        Răspunde
        • Intrebarea ta e cumva retorica si nu face decat ca confirme ce am scris eu! smile Da, este parte a exprimentului pus in miscare, iar acum se analizeaza datele pentru a da directia de care vorbeam in a doua parte a opiniei de mai sus! smile

          Răspunde
          • Da, da știu, nu m-am putut abține laugh .
            Să așteptăm atunci ca Trump să inceapă producția blockbusterului Operation Warp Speed- Revenge of the Victims cu jedi knight Kennedy în rolul principal. popcorm drinks

  3. Maitre au mai fost alegeri, au castigat ba unii, ba altii si presa puterii a trecut in opozitie si viceversa! E vremea motanilor si a matzelor cu coada ridicata! victory

    Răspunde
    • Vasile, lucrurile de data asta s’au schimbat fundamental ca stuctura. Practic am trecut de la „analog” la „digital”. Cam asta e diferenta. smile

      Răspunde
      • Iti inteleg entuziasmul Maitre, eu insa am ajuns sa ma bucur doar cand imi fata scroafa 12 purcei! laugh
        Practic digitalul poate dispare in urmatoarele 5 minute, e asa simplu! Apoi o sa vii sa-ti dau o carte sa inveti sa faci focul sau reteta la ciment sau cum sa ajungi din nou in epoca fierului! Crezi ca suntem singura civilizatie ce a trait pe ast Pamant si s-a crezut inteligenta?
        Suntem la rascruce! Lupta de acum e o zbatere puerila. Ne consumam cu nimicuri si ce e misto, cineva ni le serveste si noi le inghitim ca pe delicatese. Trendul ne da tonul vietii si uitam ca Media e un divertisment si atat! Practic important e ceea ce faci in fiecare zi, ce ramane. Din Media nu ramane nimic, e ca un tavalug, desigur o afacere pentru unii si atat… dar ajungem la altele! good

        Răspunde
  4. Toți avem de pierdut. Căderea în irelevant și fărâmițarea în mii de cioburi e tot un fel de “divide et impera”, neîncrederea asta va face, “Bule, bule…” Rămâne cum a fost stabilit cu peste două mii de ani în urmă: mântuire personală, drumul ăla îngust, turmelor le este rezervată autostrada spre iad.
    La tehnici de manipulare cred că putem trece și producțiile filmelor, jocurilor, dar mai ales ale serialelor, cu conținut înalt de violență, transformarea albului în negru, iar a negrului în maro…ne-au desensibilizat crunt, așa privim pasivi la tot ce se întâmplă în jurul nostru, dar care nu ne atinge, așa sunt posibile epurările care au loc prin diferite căi. “Ține-ți mintea în iad” – privește răul, nu întoarce capul de la el, ca să îi conștientizezi existența, dar e bine să ai pe tine și echipamentul de protecție necesar, ca să nu devii parte din el…
    Ca să schimb nițel tonul, eu m-am distrat cu reacțiile unor influ de valoare ale tefeleilor, după “victoria” lui Trump ( are publicat un editorial domnul Pătrușcă și îi împărtășesc opinia ): Heringa, Dimofte, Mândruță etc. laugh Heringa și-a cam luat-o la comentarii…începe să se cârâie la capitolul diversitate… pardon Caramitru “îmi dă vibe” de Mihail Neamțu când Trump a luat primul mandat, uitând de pozele de la fereastra toaletei, AC i-a zăpăcit pe micuți, îl pișcă turbați de fund, pesemne că le-a încurcat chakrele. laugh La Chirilă s-a lăsat ceața, adică a dat-o pe “umanitare” beee, fără nicio legătură cu postările de dinainte…cu privire la White House- blank, DAR BLANK! laugh Îmi pare rău de colega lui…s-a lăsat folosită precum o batistă umedă de celuloză, ea, copilul ei și necazul lor.
    Una peste alta, o ard superior, continuă să disprețuiască oamenii obișnuiți, ba pentru că nu au școli înalte, deci sigur sunt proști, ba că sunt săraci, că doar săracii l-au votat pe omul portocaliu. Bă, ipocriților, săracii nu sunt oameni? bad Din păcate marionetele vor continua să le mângâie pe cap pe creaturile astea grețoase. sad
    LE: am răsfoit comentariile de la postarea lui Chirilă, din păcate confirmă ceea ce am scris eu nu demult, persoanele (în acest caz tinerii ajunși la majorat, cu nevoi speciale, sunt absolut abandonați de stat, deși politrucii afirmă că le pasă )

    Răspunde
        • Păi ca să dau la repezeală un exemplu , că toți am avea de pierdut.
          Fals! Ce pierd unii câștigă alții.
          Ba chiar inducerea în mentalul colectiv a supozției ca toți pierdem, ne anihilează capacitatea de a rezista, de a ne mobiliza. E o uniformizare cu ceva iz de justiție divină și compensatorie. Ce să vezi, implacabila pierdere colectivă…când în realitate e doar un joc al aparențelor și o contorizare a celor ce s-ar face că ar crede, ce unii își închipuie despre ei că ar fi.
          O gașcă de personaje, devenite produs al imaginariului colectiv, personaje multe dintre ele fără absolut nici un merit și care nefăcând aproape mai nimic apelează la metrici de evaluare care sa le fie lor convenabile.
          Și cum nu prea se pot face agreabile prin ele insele, se poziționează în funcție de percepția socială. întro zonă aspirațională pentru cei ce le dau importanță.
          Toate aceste personaje au exact importanța pe care noi le-o acordăm.

          Stat si inflenceri acordă importanță monetizării unui subiect, nu subiectului. E cinic și trist. E nedrept. Am ajuns aici prin complicitate tacită, visînd la ”normalitate” și ”firesc” în bestiariul de sub ceresc.Și mai ales pentru că ne-am rasfirat și insingurat, multă lume puțini oameni.
          Muult, mult prea mult panopticon.

          Răspunde
          • Nu e prima dată când îmi lași impresia că exagerezi cu despicarea firului. Hai să nu facem și noi un Babel al nostru! “Toți” – mă refer la noi, majoritatea, nu la cei care au acaparat puterea, nici la igorii lor. Anihilează doar acolo unde e posibil. Toți suntem vizați, pentru că toți avem slăbiciuni…Dar unii dovedesc rezistență…foarte puțini, e drept, ni s-a spus deja, e scris! cernerea se face, fie că e necesară, fie că e provocată de noi ori de alții…că ne mănâncă în ADN. Cernerea ESTE. Nu am visat la normalitate, ea a fost, nu peste tot, nu în toate, nu concomitent, dar ea a fost. Știm cum arată. N-am fost toți pe insula lui Epstein. Ia-l ca rău generic, nu doar mot-a-mot a ce s-o fi petrecut acolo. Complicitate sau pragmatism, a la al meu, a la Vasile, escrocii cu căile lor, cu zgomotul lor, care la sfârșitul zilei, nu ne pun pâinea pe masă. Unii am vorbit, unii mai prost, alții mai bine, mai avizați, dar binele cu sila se cheamă cum? Faci pipi împotriva vântului? Dar dacă ești tâlhărit? Tot complice te chemi?
            Suntem “animale “ sociale, nu ne pricepem toți la toate, putem avea păreri despre toate, dar când tragi linie, avem nevoie unii de alții. Informația împuternicește. Dar dulăul a ales calea javrelor. O să fim ca-n telefonul fără fir, cu educația la vale, pune-i cruce discernerii! Prăzi ușoare, sigure…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura