Martorii infamiilor

Cam adormit si fara chef sa plec la lucru ma urc in masina, bag cartela apas butonul de START si ma trezesc pe bord cu martor licarind ca de sfarsitul lumii indentificat ca Tyre pressure senzor, mai pe romaneste Senzorul de presiune a aerului in roti. deschid si al doilea ochii si mai observ un martor licarind la roata stanga spate pe celalat display. WTF?!

Ma dau jos din masina banuind ca am vreo pana de cauciuc, verific roata indicata de senzor … totul aparent ok, nu aveam pana roata era destul de umflata. Am verificat restul masinii, toate bune … ce mai aveam de facut in afara sa plec la birou ca eram si pe viteza. Am facut pe aici una alta da gandul nu imi dadea pace asa ca m’am dus la prima benzinarie care avea un compresor si dupa ce am stat la o coada clasica asteptand dupa unii care isi verificau la misto presiunea in roti am ajuns si eu sa bag ceva aer. Conform manometrului montat pe aparat aveam cam jumatate de atmosfera in minus (1,5 bari in loc de 2) umflu roata in parametrii, ma urc in masina, bag cartela … surpriza … acelasi pom de craciun pe bord.

Fuck!  

Un fuck zis cu tot naduful pentru ca ma si gandeam ce urmeaza:

  • pus diagnoza;
  • verificat senzori;
  • resetat senzori;
  • daca problema persista trecut la inlocuirea lor … pauza mecanici priceputi, bani stricati, nervi alea alea …

Bagamiasi’ … plec resemnat, dupa vreo 50 de metri se sting senzorii in bord, totul revine la normal.

Concluzie: nu era rau daca citeam capitolul ala din cartea de intretinere si utilizare unde scrie ca dupa restabilirea presiunii in roti este nevoie de o recalibrare a senzorilor care se face automat in mers.

6 comentarii la „Martorii infamiilor”

  1. Parca n’am mai fi barbati in primul rand pentru ca este unul din apanajele masculine cu tendinte de „eu le stiu pe toate!” Nu am obiceiul sa citesc mai nimic inainte pentru ca pur si simplu nu am rabdare si ma consider si jignit din punct de vedere intelectual. laugh laugh

    In ce priveste masina, am rasfoit eu cartea aia tehnica inca inainte de a cumpara masina pentru ca ma interesau particularitatile pe care le are, insa fiind o carte destul de stufoasa nu am avut eu rabdare sa imi dedic 3 zile sa le iau pagina cu pagina. Nefericirea face ca m’a mancat in cur sa imi iau o masina destul de complexa … are o tona de senzori si martori luminosi, alarme si mesaje … te cam ia la lingurica atunci cand vezi vreunul aprins si au facut si in asa fel incat sa iti sparga ochii ca sa fie ei siguri ca nu il ignori. laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura