Mineriada din 13-15 iunie 1990, ca o imagine de ansamblu

Mineriadele din 1990 sunt o pata neagra din istoria Romaniei, evenimente ale caror repercusiuni au ecou pana in zilele noastre. Azi la 30 de ani de atunci, imaginea trebuie prezentata ca una completa in care ar trebui puse cap la cap piesele de puzzle care o compun pentru a intelege ca ce am trait in anii ’90  a fost doar inceputul invrajbirii si manipularilor care doar au continuat pana in zilele noastre, in care ura a fost si ramas laimotivul tuturor campaniilor electorale in care politicul a fost doar intrumentul prin care securistii din diverse factiuni si’au asigurat controlul acestei tari pana la Securistanul care a devenit astazi.

Foto: mediafax

O incercare de compunere a acestui puzzel diversionist care incearca sa prezinte toate piesele care sa il compuna si nu doar parti trunchiate care ne sunt prezentat pentru a manipula dupa ordinele ce vin inca pe unitatile media, suna cam asa:

„13-15 iunie 1990 a pus Valea Jiului pe harta infamiei mineriadelor, fara ca macar vreodata cineva sa fie interesat cu adevarat de dramele oamenilor care traiau si munceau in acesta zone, fara ca cineva sa ii asculte sau sa incearca macar sa inteleaga ceva din ce traiau oamenii de aici, cum a fost manipulati si cum au fost tarati in jocul murdar al urii ce dainuie si este cultivat in Romania si acum, la 30 de ani de la acele evenimente nefericite in care s’au luptat romani vs romani.

Desi s’au facut numeroase reportaje si s’au scris numeroase povesti, nimeni, niciodata nu a fost cu adevarat interesat sa dezvaluie si partea mineriadei din Valea Jiului si nici cum au fost angrenati acesti oameni, perceputi doar ca niste animale needucate pe spatele carora a fost aruncata ulterior toata vina infamiei acelor vremuri, desi au mancat mereu o pita amara, si inainte, dar mai ales dupa.
Azi, la 30 de ani de atunci, a venit vremea sa scriu cateva randuri care sa contina si partea aia care nu a interesat pe nimeni, niciodata, parte a mineriadei din Valea Jiului, nespusa de liderii minerilor de atunci, lideri de sindicate carora mereu li’se cere opinia atunci cand vine vorba de mineriade, desi niciodata nu vor spune adevarul, fiind parte a manipularilor acelor vremuri pentru care erau rasplatiti cu varf si indesat de securistii plantati inca de la sfarsitul anilor ’70 in Valea Jiului in functii importante si care prin aceste marionete si’au luat pe persoana fizica aceasta uriasa masa de manevra pentru a isi duce la bun sfarsit planurile pe care le aveau cu tara asta pana au reusit sa o ingenuncheze.” 

Intreaga poveste si compunerea intregului puzzle o puteti citi aici, intr’un editorial independent care incearca sa contina toate elementele ce includ marturii ale martorilor directi din toate taberele, imagini video document si documente desecretizate care incearca sa faca putina lumina dincolo de ce vor altii sa acopere pentru a nu se prabusi tot esaforndajul pe care si’au construit puterea ultimilor 30 de ani.

#adevarulTREBUIEstiut

9 comentarii la „Mineriada din 13-15 iunie 1990, ca o imagine de ansamblu”

 1. Ce faceeeee ?! Nu se egzistă „imagine completă” ! Nici scenariştii , nici regizorii , nici actorii , nici spectatorii nu vor avea vreodată acces la mai mult de …10% …????
  Să fim serioşi ! Indiferent câtă dorință umedă ar avea unii de senzaționalul desluşirii unora dintre enigmele României , sunt departe….

  În ’89 a început experimentul cu „a trebuit să moară oameni…” (doar că prostul care a şi scos-o pe gură nu juca în filmul ăla , era din altă distribuție) şi uite cât de bine merge treaba , inclusiv la (blm)case mult mai mari?.

  Dar atunci în iunie , au apăsat pe o pedală mai… jmecheră . Îți aduci aminte ? S-a întrerupt difuzarea meciului de la mondialul din Italia… Oare câți românaşi şi microbişti nu s-au gândit în momentele alea că ar pune-o de-o bătălie cu …oricine vinovat pentru o asemenea frondă ????? Eeeee , vezi , schepsils de securist ?! Nu-i nevoie decât de o întrerupere bruscă a momentului de maxim extaz şi omul reacționează animalic. Restul , vine de la sine . Ortacii au plecat dimineața la şut atât de excitați psihic , că ar fi fost în stare de orice…

  Răspunde
  • Exista, exista … atat cat vrei sa vezi padurile de dincolo de crengi. Ce ar trebui sa reiasa din postarea aia e ca toti am fost si ramas niste victime, absolut toti si de atunci isi bat astia joc de noi pe acelasi model, atat ca schimba doar scenariul, ca asta spaima cu „vreti iara sa vina minerii”, i’a adus marinerului voturi si in 2012 cand in Valea mineritul isi tragea deja ultimele zile.

   Răspunde
 2. Unul din principalele motive pentru care „s-a dorit” marginalizarea sindicatelor in Ro a plecat tocmai din modul pervers în care au fost manipulați minerii. Atunci şi mai târziu , până când „luceafărul” a apus ????. Maaaaare prostan !!!! Îi intrase în cap că poate face orice ! E unul din artizanii distrugerii mineritului din Vale. Canci discernământ , doar plete crețe şi ghiolbănie !

  Răspunde
  • Interesant e ca nimeni, niciodata nu si’a bautut capul si nici nu i’a intrebat pe „liderii” aia de sindicate care scot din cand in cand oamenii la cate un Pinguin prin diverse piete, cum de sunt putrezi de bogati si mai ales de unde au strans atatia bani de conduc niste imperii, pe langa care Cosma a fost pistol cu apa?! cool

   Răspunde
   • Păi…pentru ce ar face cineva asta ?! Se cunosc rolurile , mai ales ei , actorii(de pe diferite scene , nu doar din sindicate) recunosc un „confrate” şi ştiu că trebuie păstrat status-quo-ul , altfel intră ei în furci. Binențeles , pentru a da şi circul necesar populimii , din când în când , câte unul mai e arătat cu degetul sau chiar tăvălit în mocirlă dacă a ieşit cumva din rând. În rest , pace şi prietenie…

    Răspunde
 3. For ex. :
  https://samizdatul.wordpress.com/2020/05/27/noul-psd-cu-patrioti-si-suveranisti-furnizati-din-stocurile-serviciilor/

  Şi ca ăştia , aşa îmbârligați , găseşti oriunde începi să sapi
  Şi nu-ți trebuie ceva utilaje speciale de explorare , că nu s-au deranjat să mascheze sinapsele , ci totul e la vedere , că nu pasă nimănui , de nimic. Ce poa’ să facă trogloditul cu votul ?! Nimic ! Şi dacă nu votează , tot iese ce trebuie , aşa că nu mai contează ce şi cum…

  În perioada pande(mo)niei lu’ covrigu’ s-a văzut cel mai bine conlucrarea admirabilă a tuturor spectrelor
  … Şi să nu-mi zici că le-a ieşit aşa din cauză de că-criză!!!!

  Răspunde
  • Băi , şi dacă nu ne-ar fi zis-o atât de clar şi …în direct , atunci în 22 :
   „…fă-te că lucrezi !”
   Îți dai seama că toți anii ăştia au fost sub semnul lui „fă-te că lucrezi”?!???????
   Şi noi , proştii , aşteptam marea-cu-sarea , în timp ce ei ne-au făcut la buzunare ! Şi bătuți , şi fowtuți , şi cu țara prăduită !
   Bravos națiune !
   Eroi au fost …dar proşti sunt încă …!!!?????

   Răspunde
    • Indiferent cât s-ar scrie pe temă , şi dacă toate postările de peste tot ar fi agățate pe toate gardurile , la diferite înălțimi , ca să nu mai existe motiv de îndreptățire şi tot n -ar interesa pe nimeni…
     Populimea vrea doar pâine şi circ ! Covrigu’ i-a speriat , că le e frică de moarte , dar mai mult n-au priceput. Şi cu tolceriu dacă le torni şi tot nika nu se prinde , tot cu capu-n nisip şi capră la oricine.

     Am scris mai sus ca le trebuie pâine şi circ ?
     NU ! Am greşit !
     Le trebuie DOAR CIRC!
     În privința asta , au ajuns să împlinească pe jumătate ceea ce Iisus Domnul spunea : „nu doar cu pâine va trăi omul”. Au uitat însă că partea a doua se referea la Cuvântul lui Dumnezeu , nu la circoteca lumii.

     Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura