Mintiti poporul cu televizorul? Operatiunea COVID, sau cum se fabrica o uriasa campanie de manipulare

Au trecut 30 de ani de cand ultima si cea mai mare operatiune de manipulare televizata care a fost Revolutia Romana inca isi mai are ecourile in timp, dictonul „ati mintit poporul, cu televizorul” strigat la cativa ani dupa revolutie, ramanand la fel de viu si astazi cand dupa „Operatiunea teroristii”, se pare ca traim o alta ampla manipulare in masa, respectiv „Operatiunea COVID”, in care nu mai este implicata doar o singura televiziune, cea publica, ci toata mass-media miluita de la guwern.

Precizez din capul locului ca nu sunt unul dintre cei care a negat vreodata existanta bolii si nici nu a indemnat la imprudente, dovada stand tot ce am scris in lunile astea, si asta asa, ca sa scap macar de o eticheta si sa ramana doar aia cu copeicile si agenturile straine.

Asadar, sa le luam pe rand.

De aproape cinci luni de zile, sau mai exact de cand a inceput implicarea intereselor politice in criza sanitara datorata COVID19, am avut parte de spectacolul grotesc al manipularii rezultatelor testarilor la nivel national, de care s’a ocupat obscurul Grup de Comunicare Strategica, aka Minsterul Adevarului. Daca in primele luni, nivelul de testari a fost mentinut la un nivel redus pentru a se da impresia ca masurile de carantina si izolare in care au fost suspendate drepturile si libertatile fundamentale, sunt justificate prin numarul redus de infectari, imediat dupa redarea partiala a acestor drepturi si libertati fundamentale pe fondul nemultumirii in crestere din randul populatiei (1 iunie) s’a trecut in faza a doua a manipularii acestor rezultate, respectiv, numarul de testari au inceput sa creasca progresiv de la cateva mii/zi la cateva zeci de mii si implicit numarul de depistari al cazurilor noi sa creasca, pentru care de vina a fost gasita populatia si „relaxarile” drepturilor fundamentale, desi din punct de vedere procentual, numarul de noi cazuri raportate, a fost mereu intr’o usoara crestere, Romania situandu’se pe un platou, conform datelor furnizate de New York Times, intr’o analiza facuta acum cateva zile, sau mai exact cand toata presa cumparata din Romania duduia cu dezinformarile:

Bineinteles ca aceasta stire a trecut neobservata de presa din Romania, cea miluita din banii publici, care a continuat sa prezeze dezinformarile alarmistice pentru care au fost activati toti cioclii apocaliptici in frunte cu Arafat, a carui obraznicie a ajuns pana la nivelul la care ne anunta cu o zi inainte cate cazuri sunt programate ca raport pentru a doua zi, in functie de „ajustari”

”Noi mai avem o analiză între orele 18.00 și 18.00, care ne arată trendul. Numărul de azi de la ora 18.00, avem 860 de cazuri. Deci mâine ne aşteptăm la o cifră, dacă nu există ajustări, dar asta în mod normal denotă că mâine vom depăşi 866 de cazuri, cel puţin cu 10, 20, 30 de cazuri, cam asta este trendul.

Dar o să vedem, fiindcă s-ar putea să fie ajustări, dar oricum cifra e mare pentru perioada 18.00-18.00 analizată în fiecare zi. Cazuri noi, nu retestări. În weekend poate să scadă numărul, că sunt mai puține teste”

a declarat Arafat la Digi24.

In tandem, rostogolind in mass media miluita si un mare fake news alarmist, respectiv ca in Bucuresti nu mai exista locuri la ATI.

raded arafat in bucuresti nu mai sunt locuri la ati

Prima care il acuza de raspandirea de informatii false pe Arafat si Ministerul Adevarului, este chiar primarul Capitalei, Gabriela Firea, care lamureste situatia de fapt, intr’o postare detaliata pe Facebook:

„20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achizitionate de Primaria Capitalei, prin Assmb, le punem la dispozitie, pe perioada pandemiei, Ministerului Sanatatii, care zilnic transmite ca nu mai sunt paturi de ATI in spitalele din Bucuresti si nici ventilatoare mecanice.

Subliniez inca o data faptul ca raportarile Ministerului Sanatatii se refera DOAR la numarul de paturi normale si de ATI alocate in martie pentru tratarea infectiei Covid 19 in spitalele de linia 1, 2 si suport, adica 6 la numar (Victior Babes, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) si nu la TOATE paturile normale si de ATI din spitalele bucurestene, in numar de 45!!

Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!

Si azi, sunt spitale de linia 1 si 2 care detin 600-700 de paturi normale si 50-60 de paturi de ATI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale si cate 20 de paturi de ATI, pe motiv ca nu au personal. Dar acestea exista fizic. De ce nu se extind aceste sectii cu resursele existente?

Si de ce nu se preocupa IMEDIAT (insemnand acum) Ministerul sanatatii sa transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucuresti, pentru a putea raspunde prompt nevoilor pacientilor?

Sau le convine sa anunte la televizor ca au trimis un pacient la Ploiesti, pentru ca nu mai erau paturi ATI libere in Bucuresti?!

Mai mare rusinea!

Sunt si suficiente paturi de spital, de toate categoriile, exista si personal medical foarte bine pregatit!

Nu exista, in schimb, interes pentru pacienti, corectitudine in informarea romanilor si, mai ales, organizarea judicioasa a resurselor umane si medicale existente!

Se doreste intentionat sa fie stare de panica in randul populatiei!

Sa fie haos generalizat!

Sa-i speriem pe romani cu declaratiile false la televizor dar sa ne facem si de ras in intreaga Europa!

Autoritatile noastre se prezinta in vazul lumii ca fiind neputincioase sa lupte cu virusul, avand toate instrumentele necesare la dispozitie, pe banii romanilor!

Sunt strigatoare la cer incompetenta si lipsa de respect fata de romani!

Ocupati-va de pacienti, aveti cu ce, si lasati manipularile si dezinformarile!”

a scris Firea, pe pagina ei.

De unde tragem concluzia, in urma datelor concrete prezentate, ca situatia nu este nici pe departe alarmanta, tinand cont si de faptul ca in Capitala sunt adusi si foarte multi pacienti din tara, desi peste tot in tara de luni de zile stau zeci de spitale goale sau cu cel mult cativa pacienti asimptomatici internati, desi multe din ele beneficiaza de sectii de terapie intensiva unde le’a fost refuzata internarea altor bolnavi, pe motiv ca sunt spitale-suport COVID19.

Update: Lipsa acuta a paturilor de la ATI nu se confirma – Analiza Mediafax

Cum se fabrica un posibil fake news?

Reteta este una simpla si ne este explicata in practica de doamna doctor Maria Nitescu de la Matei Bals, care a postat o fotografie, preluata de la o alta colega wink , in care aparent avem de a face cu o coada de ambulante pline cu pacienti, la Matei Balas:

Rog a se remarca in fotografie si „ingrijorarea” cetateanului in bermude si slapi, care asista la acesta operatiune cu risc ridicat de infectare pe langa ambulantele cu usi deschise. Imaginea a fost imediat preluata de toata presa unsa de la guwerner, duduind instantaneu pe toate retele de socializare, desi profesionistii astia din presa nu ofera nici macar un minim de informatie in plus, respectiv cand a fost facut mai exact aceasta fotografie, daca erau sau nu pacienti in ambulantele alea, cine este doamna asistent care a facut poza si pe care a postat’o doamna doctor, precizand asta pentru a scapa de o eventuala responsabilitate, si alte detalii care teoretic, ar fi trebuit sa fie prezente sub forma unei stiri, pentru o mai buna intelegere a acestei imagini ce intr’un final nu este sustinuta de nimeni si nimic credibil.

Spre deosebire de colegii din presa miluita, m’am apucat eu sa caut ceva informatii legate de aceasta doamna asistent, Gabi Ciobanu, de pe pagina careia zicea doamna doctor Nitescu ca a preluat fotografia. Intr’un final am reusit sa o indentific pe doamna Gabriela, care din profilul de facebook pare a fi mai degraba experta in ceva cosmetice, pozele si imaginile video fiind insotite de una mesaj al Oanei Pellea, experta in COVID wacko

Rog a se remarca unghiurile foarte bine si convenabil alese (cunoastem tehnica, sunt pasionat de fotografie smile ) din care au fost facute aceste fotografii/filmari, care practic nu releva nimic in afara de ceva ce pare a fi un simplu exercitiu/parada unor ambulante, intr’un soi de operatiune regizata … si cam atat.

situatie internari capitala gabriela firea
Pentru a avea o imagine clara asupra situatiei ce ne este prezentata de o gravitata extrema, astept din partea Institutului Matei Bals, in baza LEGII nr. 544 din 12 octombrie 2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, un comunicat public, asumat oficial, cu numarul total de internari al pacientilor din data de 17 iulie 2020, respectiv 18 iulie 2020 si starea acestora, imaginile fiind asumate a fi fost facute in acele zile de doamna Gabriela Ciobanu, conform propriilor declaratii publice:

Acelasi lucru ar fi trebuit sa il faca orice jurnalist care isi respecta meseria inainte de a prezenta acele imagini, pentru a combate si elimina orice urme de indoiala asupra a ceea ce pare un fake news din momentul in care nu este sustinut de nici o informatie asumata oficial! Candva asa se facea presa si pe la noi si daca azi nu ar fi miluita, poate ca la fel s’ar mai face, macar pe ici, pe colo, dar cata vreme mizeria asta continua, mai poti zice altceva decat ca mint poporul cu televizorul, intr’un scenariu similar cu cel al teroristilor de dupa 22 decembrie 1989?

Doar intreb, pentru ca, da, stiu, de vina pentru neincrederea in crestere a populatiei sunt agenturile straine, rusii, prostii, dezinformatii, covidiotii, negationstii … si alte etichete puse de Ministerul Adevarului tuturor celor care nu inghit ce le mesteca ei, indraznesc sa isi puna intrebari si sa gandeasca mai mult decat o molusca. good

4 comentarii la „Mintiti poporul cu televizorul? Operatiunea COVID, sau cum se fabrica o uriasa campanie de manipulare”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura