Netflix, recomandare miniserie: Ascensiunea imperiilor: Otomanii (Rise of Empires: Ottoman)

Pentru ca primavara asta e una ratata si probabil ca in afara de job multi stau pe acasa, vin cu o noua recomandare a unei miniserii difuzate pe celebrul Netflix, dedicata atat celor care vor un film foarte bine realizat cat si celor care vor sa invete cate ceva din istoria lumii, Imperiul Otoman fiind unul dintre imperiile care au stat la baza schimbarilor lumii in care traim azi.

Ascensiunea imperiilor: Otomanii (Rise of Empires: Ottoman)

Pe scurt, actiunea fimul se concentreaza pe ceea ce este cunoscut in istorie ca si Caderea Constantinopolului, capitala a Imperiului Bizantin, o citadela romana care a rezistat invaziilor de’a lungul a 1100 de ani zbuciumati. Pe 29 mai 1453  in urma unui asediu sangeros  sub comanda abtitiosului sultan Mehmed al II-lea (1432-1481), fortele Imperiului Otoman reusesc sa cucereasca aceasta citadela importanta a crestinatatii care a dus la schimbarea cursului istoriei prin ascensiunea fulminanta a acestui imperiu pentru urmatorii 400 de ani in care Europa crestina a trait sub o constanta teroare otomana.

Caderea Constantinopolului, consecinte istorice

Caderea Constantinopolului a insemnat nu numai sfarsitul Imperiului Roman de Rasarit si moartea ultimului imparat bizantin, Constantin al XI-lea (1404-1453), dar si o victorie strategica de o importanta cruciala pentru cucerirea estului mediteranean si al Balcanilor de catre otomani, precum si o lovitura crunta data ortodoxiei, o rana care a ramas deschisa si creaza tensiuni chiar si in zilele noastre. Constantinopolul a ramas capitala Imperiului Otoman pana la destramarea acestuia dupa in 1922, dupa ce otomanii s’au numarat printre cei care au pierdut Primul Razboi Mondial. In anul 1930, dupa proclamarea Republicii Turcia, orasul a fost redenumit in Istanbul.

Opinie personala

Filmul este unul foarte bine realizat, urmarind fidel firul istoric al evenimentelor, in el fiind cuprinse toate aspectele importante ale acestui moment istoric cu ecouri pana in zilele noastre. Va recomand acest film, mai ales ca este realizat ca o poveste istorica usor de urmarit si din care va puteti alege cu ceva pentru cultura voastra generala iar de aici inainte, cu un mic efort de documentare puteti sa intelegeti mult mai bine lumea in care traiti, pentru ca ce traim azi are ecou in acel trecut indepartat.

Vizionare placuta!

6 comentarii la „Netflix, recomandare miniserie: Ascensiunea imperiilor: Otomanii (Rise of Empires: Ottoman)”

  1. Oare apare și Seyit Cabuk în film? Aveam pe listă filmul, o să văd când î-mi fac timp de el. Oricum, imperiul otoman, așa cum ni l-a prezentat istoria noastră, e poate cel mai mic rău de care am fi putut avea parte în perioada aia istorică.

    Răspunde
    • Pai n’ar cum sa apara, aici e povestea Caderi Constantinopolului din secolul XV care se termina dupa cucerirea citadelei crestine, probabil ca va urma un al doilea sezon care va continua povestea Imperiului Otoman, sau cel putin la finalul celor 6 episoade, cam asta este lasat sa se inteleaga.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura