Nu raspundeti la numere internationale necunoscute!

M’am trezit zilele trecute ca sunt sunat de un numar cu prefix de Albania care incepea cu 00 355 …

Apelul a fost unul foarte scurt, mai mult un BIP. Nu am raspuns, nu am sunat inapoi si l’am blocat, lucru ce va sfatuiesc sa il faceti si voi, pentru ca de vreun an si ceva sunt raportate numeroase asemenea cazuri in care avem de a face cu niste fraude ce va pot incarca factura telefonica cu cateva sute bune de euro daca va macina curiozitatea! Din spusele celor patiti, un singur apel inspre aceste numere te poate costa intre 60 si 150EU, iar de platit o sa fiti nevoiti sa ii platesti catre companiile de telefonie mobila, care se declara neputincioase in aceasta privinta, fiind vorba de un trafic cu baze de date ce contin mii de asemenea numere de telefon!

Culmea e, ca eu nu am nici cont de facebook sau alta retea sociala unde sa il am publicat si sunt si destul de discret in privinta asta, insa iaca dovada ca asta nu inseamna ca nu pot cadea de fraier, pentru ca practic orice aplicatie ce o ai prin telefon, poate sa iti vanda aceste date fara ca macar habar sa nu ai, ca sa nu mai zic de companii.

In concluzie, incercati sa fiti mai putin curiosi si sa raspundeti doar la numere pe care le cunoasteti sau verificati’le foarte bine inainte!

5 comentarii la „Nu raspundeti la numere internationale necunoscute!”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura