Omul sfinteste locul ….atat de rar in Romania

 

FOTO botosaneanul.ro

El este Costel Nazare, primarul comnei Concesti, Botosani, sat aflat la 5 km de granite cu Ucraina. Omul s-a confruntat cu scaderea numarului de locuitori – de la peste 5000 la mai putin de 2250 in ultimii 20 de ani –  si atunci a avut o idee: a mediatizat faptul că pune la dispozitie locuinte gratuite şi locuri de munca pentru familiile tinere sau monoparentale cu multi copii care vor sa ia viata de la capat si nu a durat mult pana cand la primarie  au fost inregistrat 40 de cereri, ale unor oameni din Hunedoara, Iasi, Constanta sau Alba Iulia. Pana acum opt familii s-au mutat din toata Romania, fapt care a marit populatia scolara cu 33 de copii, fapt deloc neglijabil intr-o tara unde s-au inchis scoli si spitale.

Sursa: adevarul.ro/locale/botosani

Nu stiu carui partid apartine domnul din imagine si nici nu ma intereseaza. Pentru ca pentru mine nu e politician, este altceva, adica OM!

Voi n-ati vrea sa puteti vota la voi acasa ca primar un asemenea om?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. ice4you® says:

    Acum nu o sa stau sa dezbat detalii cu privire la cat de bine ei sa aduci intr’un sat familii de mame singure cu foarte multi copii, insa faptul ca primarul asta a facut ceva mai mult pentru viitorul acelui satuc decat sa fure cum fac altii este de laudat si ar trebui sa serveasca drept exemplu alora care la alegerile locale voteaza ca prostii pe aia care le fac cele mai multe tambalauri si terenuri de sport in panta! Pe la noi cam astea sunt unitatile de masura si nici pe dracu nu intereseaza daca omul ala e capabil ca un bun gospodar pentru urmatorii ani. Omul sfinteste locul peste tot … asta e de cand lumea!

  2. radu says:

    Omul a avut o idee pentru ca a vazut tone de case abandonate de cei care migrasera din sat. Si in alte tari se face la fel; in Spania un sat intreg isi revenise din cauza romanilor care migrasera acolo, de la 42 de locuitori la sute de locuitori in cativa ani.
    Migratia si colonizarea sunt si azi la fel de actuale ca in medievalitate.
    Eu as vota un astfel de om pentru ca omul chiar face ceva util societatii, nu tambalauri si terenuri de sport in panta!