Pe urmele casei regale de Romania


Cu siguranta ca pentru cei care au putina cultura generala legata de istoria moderna a acestui popor, casa regala a Romaniei, reprezinta un punct important de interes, mai ales ca fie ne place sa recunoastem, fie nu, daca in 1866 la carma unei tari aflata inca in evul mediu, nu ajungea un rege ca si Carol I, probabil ca Romania de astazi nu este deloc ceia ce stim din istorie! Pentru ca aceasta parte de istorie a fost determinanta si hotaratoare pentru destinul Romaniei de dupa anul 1866, m’am hotarat sa duc chiar si singur mai departe un vis ce s’ar fi vrut impartasit, pentru ca macar sa nu moara ca unul neimpartasit. Asa ca, pentru indeplinirea unei promisiuni ce s’a transformat in vis (chiar daca nu va lua forma dorita) si pentru regasirea indentitatii Romaniei moderne, voi incepe sa merg pe urmele familiei regale de Romania, pasi care includ mai multe destinatii, mai mult sau mai putin turistice, dar oricum eu nu asta voi cauta.

Va urma. smile

4 comentarii la „Pe urmele casei regale de Romania”

 1. Carol I a facut Romania din praf iar Carol al II-lea a facut-o praf. ce au facut regii Romaniei aia au si luat, pe timpul unui rege tara asta a atins apogeul ei din toate punctele de vedere insa tot un rege a fost si cel care a aruncat-o in cel mai crunt haos. in concluzie cred ca le datoram tot atatea reprosuri cata stima.

  Răspunde
 2. Din pacate Victor trebuie sa te contrazic putin, cei care au aruncat Romania in haos tot romanii au fost, mai exact consilul de coroana, care a fost aproape in unanimitate de acord cu cedarea unei parti importante din aceasta tara catre alte puteri straine si retrocedate au ramas, desi Carol II s’a opus acestui lucru. Nu s’a ridicat nici pe departe ca si rege la ce a fost Carol I, insa situatia de la acea vreme era mai mult decat tulbure, Romania fiind prinsa intre clesti marilor puteri. smile Din punctul meu de vedere, daca nu eram niste curve ca popor, astazi eram priviti altfel iar Casa Regala a Romaniei era un posibil garant. Azi suntem intr’un haos si mai mare decat atunci si nimeni nu poate sa mai fie garantul unei tari care oricum si’a pierdut indentitatea.

  Parerea mea. smile

  Răspunde
 3. si eu trebuie sa te contrazic. Carol al II-lea a fost un dictator care n-a avut habar nici de ce se intampla in tara nici in afara ei. cu cateva ore inainte ca URSS sa declare razboi Romaniei el scria in jurnalul sau ca rusii ne simpatizeaza si spera la incheierea unui tratat cu ei. traia undeva in lumea lui, izolat de realitate de Elena lui si de grupul ei de interese. in acea perioada singurul care a reusit sa tina Romania legata a fost Armand Calinescu iar de cand el a fost asasinat s-a ales praful de tot.
  inca o data, nu neg meritele Casei Regale Romane. Carol I, Ferdinand, Regina Maria sunt niste oameni carora romanii ar trebui sa le poarte cel mai adanc respect. au reusit niste lucruri pe care niciun roman n-ar fi reusit sa le faca. Carol al II-lea insa a stricat insa totul. el este principalul vinovat pentru guvernul legionar si comunismul care au distrus tara.

  parerea mea. smile

  Răspunde
 4. In mare parte ai dreptate … insa cum noi romanii avem talentul de a distruge tot ce este bun in tara asta … nu cred ca ar mai fi putut oricum fii ceva, atata vreme cat pana si cei care au vrut sa faca ceva in tara asta au fost impuscati ca niste caini. Cu siguranta ca vei face legatura cu ceia ce vreau sa spun, insa asta este deja alta poveste, ce va urma … curand probabil … sau mai exact dupa ce voi termina de mers pe urmele lor. 😉

  Multumesc pentru discutie! smile

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura