Pierduti in spatiu (Lost in Space)

Noul an, 2022, a venit cu rezolutia de a il incepe cu frana de mana trasa, ceva mai multa odihna si o usoare schimbare de perspectiva, respectiv de privi si a ma bucura un pic mai mult de partea plina a paharului. In spiritul acestei rezolutii nedeclarate, ci doar pusa direct in practica, am inceput sa ma uit la “Pierduti in Spatiu”, un serial SF ce il aveam pus undeva printre cele in asteptare.

Pierduti in spatiu

“Pierduti in spatiu” (Lost in space) este un remake in 3 sezoane dupa serialul omonim din 1965 scris de scenaristul Irwin Allen, care s’a bazat ca inspiratie romanul “The Swiss Family Robinson” – scrisa in 1812 de Johann David Wyss.

lost in space serial netflix

Actiunea

Porneste de la momentul la care un asteroid se prabuseste pe Pamant, provocand o catastrofa globala iar o parte a omenirii paraseste planeta pentru a intemeia o noua colonie in sistemul solar Alfa Centauri. Principala lor nava-colonie, “Resolute”, este atacata pe parcursul calatoriei inspre Alfa Centauri de o rasa extraterestra, fortadndu’i pe coloniști sa se refugieze temporar pe o planeta necunoscuta cu ajutorul a niste mici nave spatiale , “Jupiter”. De aici inainte, actiunea se concentreaza in jurul unei familii de colonisti, serialul devenind tot mai captivant de la un episod la altul, datorita numeroaselor provocari si schimbari radicale de situatie prin care sunt nevoiti colonistii sa treaca in tentativa lor de a isi continua drumul inspre colonia Alfa Centauri.

Opinia criticului de ocazie

In ultimi ani am abandonat multe seriale SF care se aratau promitatoare, dar dupa cateva episoade unele se dovedeau a fi ceva apropiat de o cura cu somnifere, in vremea in care altele nici macar atat. Remake’ul “Pierduti in Spatiu” nu este unul dintre serialele alea, ci unul pe care l’as putea pune in Top 3 seriale SF vazute in ultimi ani, exceland la toate capitolele, respectiv un scenariu foarte bine scris si o regie buna care este pusa bine in scena de o distributie care isi joaca rolurile foarte bine. Remarcabile sunt si efectele speciale precum si calitatea foarte buna a imaginii ce profita la maxim de tehnologia HDR10, motiv pentru care ar fi recomandat sa vizionati acest film pe un televizor 4K cu tehnologie HDR10.

Vizionare placuta!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

6 Responses

 1. wtf says:

  La mulți Ani!

  Îți propun și eu un SF, în faza de producție.
  Aruncă o privire aici:

  După care parcuge documentul ăsta.

  Finalul încă nu e scris ….
  cool

  • cola says:

   Doar o remarcă, vis a vis de cele două linkuri – un organism viu, respectă regulile genetice, care nu sunt deterministe 100%, și asigură evoluția.. orice altceva, care nu este ‘modificat genetic’, dar ‘programat genetic’, de o manieră deterministă, nu este un organism viu, e orice altceva – de exemplu , un robot.. ceea ce tuta care prezintă marea ‘tehnologie’ – a uitat să menționeze .. pentru ea era totuna țânțarul cu ochii albi și ăla cu ochii roșii .. ăia cu ochii roșii sunt de fapt roboți puși să extermine o specie, ceea ce schimbă discuția din temelii .. identic și pentru oameni – un humanoid ale cărui gene nu se recombină la reproducere, dar se folosește un mecanism determinist , este un robot, nu un om , și discuția e foarte simplă – roboții se inventariază, au semne distinctive clare, nu sunt lăsați liberi să se ‘reproduca’, decât dacă sunt creați ca arme de exterminare a speciei umane ..

   • wtf says:

    Voila iată de vezi cum de quelque chose qui se releve se îțește , să fie l’Apocalypse, să fie build back better, ori poate un build back bitter on the rocks, beach shaken, not stirred

    • cola says:

     Corect, cam așa par că stau lucrurile, în realitate îi vor hali brontorocii, până să pună în practică vreo bășină de știință aplicată rumegată în laboratoarele astea .. anofelul o să-și dezvolte un sistem genetic nou, să fenteze schema .. mai nasol este că o să ne bage în carantină noul țânțar , până ne lămurim câte doze booster vom avea nevoie să nu murim de la noua malarie ..

 2. Cakanika says:

  L-am pus si eu pe lista, multam!
  Legat de link-urile puse de wtf, e infiorator ce le trece astora prin cap, sper sa nu apuc vremurile alea si nici copiii mei! boredom

 3. Cerevel says:

  Încearcă Death 2021 sau 2020