Primul motor de origine Renault fabricat in Romania


sursa foto: – Renault

Motorul pe benzina Energy TCe 90 (3 cilintri/12Valve/0,9 litri/135nm@5000rpm/90 CP) turbo pe benzina cunoscute sub numele de cod H4, este primul motor care se va fabrica exclusiv in Romania pe platforma de la Mioveni dupa cele din perioada comunista! Acest motor este unul dintre cele mai moderne motoare turbo pe benzina de mic litraj de pe piata avand implementata inclusv functia start/stop pe langa multe alte noutati tehnice ce promit o eficienta maxima cu minim de consum de carburant.

In prima faza vor fi fabricate 350 buc/zi pentru ca dupa intrarea in productie a noilor modele Dacia Sandero si Renaul Clio 4 productia sa creasca pana la 500 buc/zi. Acesta investitie este parte din cele 250 milioane de Euro pe care grupul Renault le avea prevazute pentru uzina Dacia din Romania, lucru ce ne asigura ca Renault are in continuare planuri serioase cu platforma de la Mioveni!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...