Razboiul din Israel, ultimul cui batut in sicriul hegemonului american?

Dincolo de tragedia umanitara rezultata in urma unui razboi sangeros care provoaca emotie colectiva, atacarea Israelului de catre palestinienii Hamas, incepe sa se dovedeasca a fi o operatiune cu mult mai ampla si bine pusa la punct decat se credea intial, iar acest lucru incepe sa fie tot mai evident, scopul de a unii lumea musulmana impotriva a ce mai ramasese din influenta hegemonului american in Orientul Mijlociu parand a fi atins, deoarece intreaga lume musulmana a reusit pentru prima oara in istorie sa se uneasca in pofida tuturor diferendelor care pana acum ii separau si nu erau putine.

Razboiul din Israel, ultimul cui batut in sicriul hegemonului american?

Turul de forta al secretarului de stat american, Antony Blinken, pentru obtinerea suportului pentru Israel in tarile pana mai ieri servile din Orientul Mijlociu, s’a dovedit un esec lamentabil a ceea ce mai ramasese din influenta americane (si) in aceasta zona a globului, pe care o aveau la degetul mic pana mai ieri, cand in locul discutiilor ce urmau sa aiba loc intre Israel si Arabia Saudita mediate de USA, Arabia Saudita alege masa negocierilor cu Iran, dupa crearea contextului potrivit la Summit China-Statele Arabe organizat in Decembrie 2022, la Riad (Arabia Saudita), unde pacea dintre cele doua state a fost mediata de China, Arabia Saudita urmand sa faca parte ca membru deplin in BRICS, incepand cu 1 ianuarie 2024. In sustinerea Palestinei, oamenii din toate marile tari musulmane au iesit pe strazile din Israel, Iordania, Yemen, Liban, Irak, Iran, Siria, Egipt, Pakistan, Bahrain, Arabia Saudita, Turcia, dar si in multe orase europene unde exista mari comunitati musulmane.
Turcia isi asuma rolul de campion al lumii musulmane

Pozitiile dure exprimate de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, in spatele caruia s’au coalizat toate fortele politice al Turciei intr’un puternic front comun, demostreaza faptul ca Turcia incepe sa isi asume rolul de campion al lumii musulmane, aceasta find si tara cel mai puternic militarizata si cu o puternica influenta in zona Orientului Mijlociu. In acelasi timp, apelul lui Erdogan pentru pace in zona, este exprimat prin sustinerea unei Palestine „independenta si suverana”.

„Credem că nu va exista pace în regiune fără o Palestină independentă şi suverană”

a spus Erdogan, citat de Agerpres

In acelasi timp, Turcia a facut apel catre Israel sa inceteze bombardamentele impotriva coloniilor civile din zona Gaza.

„Cerem Israelului să înceteze bombardamentele asupra teritoriului palestinian şi ca palestinienii să înceteze să hărţuiască coloniile israeliene”

a cerut Erdogan, intr’un discurs televizat, conform Agerpres.

Pelerinajul grotesc al marionetelor americane din Europa, s’a mutat din Kiev la Tel Aviv

Dupa doi ani in care Kiev a fost locul de pelerinaj pentru toate mariotelele americane din Europa, abandonarea Ucrainei in urma razboiului pierdut rusinos de Vestul colectiv si NATO pare ca s’a facut la o simpla apasare de buton, noul loc de pelerinaj pentru a baga capul in poze, find ruinele razboiului din Israel, venirea acestor merionete in zona acestui nou conflict, neinsemnand absolut nimic pentru nimeni, in afara unei noi ocazii de PR si schimbarea sloganului din „Stand with Ucraine” in „Stand with Israel”. Si asta in timpul in care Uniunea Europeana a devenit totala irelevanta dupa intrarea sa in disolutie accelerata, iar multe tari din Europa sunt la un pas de islamizarea lor dupa ce crestinismul a fost eradicat, in speranta indeplinirii planului Kalergi. care le’a iesit fix pe dos. Stiu, #conspiratii …

Dezastrul umanitar creat de Israel in Fasia Gaza, criticat de tot mai multe voci in frunte cu ONU

Ultimatului dat de Israel pentru populatia civila din Fasia Gaza se transforma treptat intr’un dezastrul umanitar care incepe sa fie criticat de tot mai multe voci in frunte cu organizatiile umanitare ale ONU, care considera ca „acest ultimatum este o condamnare la moarte” pentru multi dintre civili care sufera de probleme medicale si nu pot fi evacuati, precum si pentru batrani si cei vulnerabili care nu au posibilitatea de a fugi din calea razboiului.

Asediul si invazia in masa a Israelului in Fasia Gaza, incalca toate tratatele de drept international

Intr’o foarte buna analiza semnata de Tiberiu Bogdan Iacob, acesta arata faptul ca atat asediul cat si o iminenta invazie a Fasiei Gaza de catre Israel, incalca toate tratatele de drept international!

Asediul Gazei, așa cum se derulează în acest moment, cu tăierea resurselor de energie, al apei ori a aprovizionării cu alimente și medicamente pentru populația civilă, în număr de cca.2 milioane de oameni, este strict interzis de Convenția de la Geneva, iar încălcarea acesteia este calificată de dreptul internațional drept crimă de război.

scrie TBI, pe inpolitcs.

Asadar, oricum o da, si chiar daca va castiga razboiul unde nu mai are de ales decat sa mearga pana la capat, Israelul va pierde acest conflict al lumilor si probabil ca va sfarsi tot la fel cum au sfarsit sacrificati si restul de „prieteni” ai hegemonului american, care niciodata nu a dat doi bani pe nimeni si nimic cu exceptia intereselor sale, o apucatura clasica dealtfel pentru orice imperiu.

Arabia Saudita convoaca o intalnire de urgenta a ministrilor de externe din Organizatia pentru Cooperare Islamica

Blocul format din 57 de tari musulmane urmeaza a se intalni miercuri la Jeddah, scopul anuntat al intalnirii find „abordarea situația militară în creștere din Gaza și împrejurimile sale, precum și condițiile în deteriorare care pun în pericol viața civililor și securitatea și stabilitatea generală a regiunii”.

Opinie personala

Traim vremuri istorice, unele pe care inca nu avem pe deplin capacitatea de a le intelege, dar cu fiecare zi care trece de la ingenuncherea hegemonului american in Afganistan, se scrie o noua pagina de istorie in care ciocnirea civilizatiilor devine tot mai evidenta! Practic suntem intr’un nou „Moment Zero” al istorie, desi nu il percepem ca atare, schimbarile care se produc sunt radicale, iar fata lumii de maine nimeni nu poate stii cum arata in acest moment, desi probabil ca cei care misca pionii pe tabla de sah a lumii, asa cred, cum au crezut si cei dinaintea lor care au incercat acelasi lucru! Din pacate, desi o sa sune poate ca cinic ceea ce spun, din istorie invatam ca orice noua lume s’a nascut din prigoana si sange, asa s’a intamplat mereu, asa se intampla si acum! Si tot la fel cum razboiul din Ucraina s’a dovedit a nu fi despre Ucraina, se pare ca nici razboiul din Israel, nu este despre Israel! Oare pentru scorul final urmeaza Taiwan?

15 comentarii la „Razboiul din Israel, ultimul cui batut in sicriul hegemonului american?”

 1. Nu’s cum drequ se intampla da fix din zonele unde ne luam(importam) „chestii” se intampla nefacute… logic e Taiwanul? Cum ziceam America mai are resurse si „parteneri” de spoliat da Europa nici praf pe toba nu are!
  Hai cu incalzirea globala si #GreenDeal! laugh

  Răspunde
  • Europa e in disolutie economica si sociala, nefind nimic mai mult decat o colonie americana condusa de agenti de influenta americani dovediti, motiv pentru care relevanta ei in discutie si contextul fauririi noi lumi, tinde spre zero! In vremea in care restul lumii se va crea, aici vom avea parte de framantari sociale, razboie civile si de supravietuire, dominatia islamica urmand sa fie stabilita la scor in toate marile tari ale Europei, care in cea mai mare parte a lor sunt islamizate deja, dar inca nu stiu! In contextul asta, probabil ca o sa vina vremea sa ne tavalim de ras cand unii vor incepe sa priveasca cu umilinta inspre rasarit, locul de unde sa incerca sa isi ia lumina! 😉

   Răspunde
 2. Nu știu dacă trăim vremuri istorice sau dacă se naște o lume nouă. M- am întrebat și eu…
  Vremuri nebune generate de o presă iresponsabilă sigur le trăim. Zicea o cretină din presă că trebuie să aibă mai multă grijă cu cuvintele și că îi pare rău. Unii nici n-au aflat, “biscuim, Măria ta!” și la această oră prin diverse bule virtuale.
  Cert e că viețile oamenilor de oriunde contează cam cât secunda necesară prompteristei de a trece de la o “știre” la alta, cât pauza aia de după punctul care încheie propozițiile. Aici ne spune cu ton grav și mimică adaptată despre accidentul din Italia, iar în secunda următoare ne relatează amuzată ultimile noutăți din studioul celor trei chefi. Realitatea e șocant de diferită când scoți nasul din virtualul care ne dă ora exactă. Iar la asta, comparativ cu media și presa de prin alte părți, suntem nebunii absoluți. Dacă urmărești sugestiile g, la noi zilnic sunt accidente grave sau incendii, nu ai cum să duci omenește atâtea rele. Și nu ai cum să mai pui botul în halul ăla după ultimii ani, nu mai merg mai în spate, cu exemple din același registru, cu maimuțe dotate vremelnic cu briciul, care s- au dovedit oficial mincinoase, sunt bine cu ele însele, nu știu dacă le pare rău lor sau celor care le- au crezut. Bomboana de pe colivă constă în faptul că și dacă cineva face observații pertinente, criticând maimuțele, se vor găsi altele, neapărat de bine, salvatoare, dăh! care propun, cer sau impun soluții pe modelul sării iodate în tot și în toate, deci și în murături, sau pe modelul testării antidrog a tuturor elevilor în școli . crazy

  Răspunde
  • Cinismul celor care au luat aceasta decizie este unul evident, de ferit insa multi se feresc sa dea ca verdict genocidul prin epurare etnica, desi la asta asista intreaga planeta!

   Răspunde
 3. Cât de greu este să îți seama de modul de operare comun în ambele situații generatoare de conflict .. sau rețeta opresiunii – numești subiecții opresiunii animale sau suboameni ( ruși din Doneț sau palestinieni ), le tai curentul, apa ( s-a făcut și pentru Crimea), le trântești zilnic bombe în cap, și dacă ripostează, se cheamă că sunt naziști, teroriști, etc.. există indivizi în media românească, care după aceste evenimente, presupunând că va mai rămâne planeta întreagă, vor trebui să se ascundă undeva in vreo pădure sau deșert.. istoria e o minciună, sau lumea curentă este o imensă impostură dacă îi aud pe presupușii urmași ai holocaustului vorbind despre vinovății colective și soluții finale.. discursuri și obiective trase la indigo, în situații fără legătură în principiu, dar cu actorii și decidenții unei anumite poziții, clamând apartenența la o anumită etnie.. și mă repet – fie ne-au falsificat istoria, fie prezentul, fie ambele, că nu vine de se leagă..

  Răspunde
  • Magistrala completare bravo …fix aia care lipsea pentru ca sa dea dimensiunea necesara ca dezbaterea sa cuprinda intregul context al realitatii, si pe care eu am preferat sa o omit cu intentie, pentru a nu fi gresit interpretat si in felul asta sa influentez desfasurarea libera a discutiilor!

   Răspunde
   • Sunt si am fost un om pacifist, dar de 3 ani sentimentul meu este ca nu sunt potrivit pentru zilele astea cand se pare ca lumea a intrat in razboi! Pentru, cine, sau ce? De ce? Da, sunt naivul pacifist!

    Răspunde
 4. Cata vreme sunt oameni nevinovati la mijloc si sacrificatii pentru interesele marilor puteri, sa te situezi de o parte sau de alta, esti la fel de mizerabil ca om! Da, hegemonul trebuie sa piarda, sunt vinovati pentru o noua baie de sange, sper sa le fie ultimul cui din sicriu!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura