Razboiului secret din Ucraina despre care nu vorbeste nimeni, costurile lui si al sanctiunilor aplicate Rusiei au efect de bumerang in Vest

Despre razboiul secret din Ucraina nu vorbeste nimeni, n’am vazut nici macar unul dintre izmenarii cu epoleti invitati permanenti prin studiouri sa povesteasca ceva de razboiul asta in loc sa turuie conform propagandei de razboi acceptate, un razboi care se duce din prima zi a invaziei Ruse in Ucraina, acoperit fiind de propaganda de razboi ucrainiana in care ne sunt prezentati aia care lupta pe acolo doar ca vitejii soldati ucrainieni. Cei care ma citesc stiu ca am scris pe aici inca din prima zi ca la ce asistam e un experiment militar bizar, atunci emitand mai multe intrebari in legatura cu acest conflict atipic, raspunsurile la aceste intrebari incepand sa vina in timp, ca azi, sa inceapa sa se faca lumina despre ce se intampla cu adevarat in Ucraina si acest razboi care nu e (doar) despre Ucraina! 

Asezati’va comod, luati un ceai sau o cafea si cu ingaduinta voastra, rogu’va sa pierdeti 10 minute din viata voastra vs cateva zile din viata mea ca sa scriu articolul asta, pentru a incerca sa deslusim adevarul din noianul bombardamentului mediatic de fake news si propaganda de razboi promovata intens inca din prima zi doar pentru a ascunde adevarurile din spatele unui conflict la care nu ii mai numaram zilele de desfasurare cat pasii tot mai hotarati inspre ceea ce pare a duce inspre o conflagratie mondiala de proportii apocaliptice.

Razboiului secret din Ucraina despre care nu vorbeste nimeni, un fel de Vietnam pe invers

In 2014 cand Rusia si’a anexat Crimea fara sa traga nici macar o un foc de arma a fost momentul la care Vestul a trebuit sa treaca de socul ca armata Ucrainei e mai degraba o fantoma decat o realitate, generalul ucrainian responsabil de contracararea invaziei ruse, predandu’se rusilor inca din prima zi. Din 2014 si pana azi, Vestul a investit sume uriase de bani in inarmarea cu armament modern si implicit foarte scump precum si antrenarea militarilor ucrainieni, celebrele batalioane naziste Azov fiind dotate si antrenate de instructori din Vest, la care li s’au adaugat trupe speciale si mercenari straini inca din prima zi in care Putin a inceput sa isi plimbe armata pe langa granitele Ucrainei.
Aceste trupe speciale si mercenari straini cu experienta, bine dotati si pregatiti, au fost cele care au produs pierderi masive armatei ruse regulare (pifani tineri, fara experienta) inca din primele zile de razboi, serviciile secrete ruse subestimand prin rapoarte acest lucru, fapt ce a dus ulterior la executii in masa atat prin FSB (serviciul secret rus) cat si GRU (serviciu secret militar rus), pe la Kremlin zvonindu’se ca s’au pus in aplicare numeroase acuzatii de tradare in randul responsabililor, respectiv generalii rusi din serviciile secrete si armata. Tocmai asta este motivul pentru care multa vreme nu s’a stiut mare lucru despre armata ucrainiana, nici pozitionarea ei, nici pe unde sunt, nici cu cine lupta, unde lupta, nici care e linia vreunui front pentru ca nu exista vreunul, razboiul fiind mai mult unul de gherila dus de trupele speciale straine acesti mercenari specializati in acest tip de razboi ale carui detalii au fost tinute in mare secret de ucrainieni, in teren fiind implicate trupe din tarile NATO sub acoperire. Asa se explica si efortul de razboi acoperit de „ajutorul” cu armament scump si de ultima generatie trimis in Ucraina de mai multe tari NATO in toata aceasta perioada.

Americanii si britanicii sunt implicati pe teren in razboiul din Ucraina, Pentagonul este la comanda

Potrivit reputatului jurnalist Georges Malbrunot, corespondent al ziarului Le Figaro, care a insotit mai multi voluntari francezi care doreau sa se inroleze in asa zisa „Legiune Internationala” creata de presedintele Volodimir Zelenski, acesta a fost surprins sa afle cand a ajuns in Ucraina faptul ca la comanda se aflau americanii, voluntarii francezi fiind pusi sa semneze un contract ”până la finalul războiului”.

”Am fost surprins să constat, la fel ca și ei (n.r. voluntari francezi), că la comandă sunt americanii. Cine deține controlul? Americanii, am văzut cu ochii mei! Credeam că am de-a face cu o brigadă internațională, dar era, de fapt, Pentagonul”

a transmis Malbrunot in corespondenta sa de razboi din Le figaro.

Pe 9 aprilie, jurnalistul francez a postat pe Twitter informatii pe care le-a obținut de la o sursa din serviciile franceze, postand si o fotografie cu trupele speciale straine prezente in Ucraina.

”Vizita lui Boris Johnson la Kiev confirmă poziția Londrei ca prim aliat al Ucrainei. Unitățile de elită ale forțelor speciale SAS sunt prezente în Ucraina de la începutul războiului, la fel ca și forțele Delta americane.”

Delta FORCE si SAS in Ucraina

„Rușii nu ignoră acest lucru, știu că este un război secret, adaugă sursa”

a mai completat Malbrunot pe Twitter.

SUA au aprobat un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru sprijinul razboiului secret din Ucraina

Pe lista aprobata de Pentagon se afla 300 de drone kamikaze Switchblade, 500 de rachete Javelin, 18 tunuri M777 Howitzer,  40.000 de obuze de 155 mm, 10 radare anti-artilerie mobile AN/TPQ36, doua radare antiaeriene AN/MPQ64 „Sentinel”, 200 de vehicule blindate M113 si 100 de vehicule blindate usoare Humvee, precum si 11 elicoptere Mi-17 de fabricatie sovietica.

Costurile razboiului secret din Ucraina devin o povara tot mai grea de dus pentru USA

Orice razboi din istoria omenirii a avut costuri, aceste crescand odata cu avansul tehnologic si aparitia armelor tot mai sofisticate. In cazul acestui cel de al treilea razboi mondial ce se desfasoara deocamdata sub  acoperirea acestui razboi secret, costurile sunt fabuloase, fiecare zi si cartus sau racheta trasa, precum si costurile de logistica insemnand pentru beligeranti milioane grele de dolari cuantificate cu minus pentru fiecare zi care trece, iar USA fiind in fata celei mai negre perioade a economie sale, cu o inflatie ce bate recorduri istorice de la zi la zi, incepe sa gafaie sub povara lui. Astfel ca, potrivit unui studiu al Centrului pentru Studii Strategice si Internationale (CSIS), in urma exportului de armament inspre Ucraina, s’a ajuns deja in situatia in care reaprovizionarea stocului american cu noi arme va dura ani, potrivit lui Mark Cancian, consilier principal al Programului de Securitate Internationala la CSIS, relateaza CNN, citat de news.ro

Potrivit lui Cancian, acest lucru a inceput sa starneasca ingrijorari la Pentagon, care in foarte scurt timp vor trebui sa tina cont de stocurile de armanent in scadere

”Planificatorii militari probabil devin agitaţi”

a scris Mark Cancian, subliniind faptul ca in cotextul international complicat in care USA se poate vedea oricand in fata unor noi conflicte globale, se apropie tot mai mult momentul in care planificatorii militari americani sa se intrebe daca costurile si vulnerabilitatea stocurilor pentru planurile de razboi din Ucraina, pot fi executate.

”Statele Unite menţin stocuri pentru o varietate de posibile conflicte globale care pot apărea împotriva Coreei de Nord, Iranului sau Rusiei însăşi. La un moment dat, acele stocuri vor scădea suficient de mult încât planificatorii militari să se întrebe dacă planurile de război pot fi executate. Statele Unite se apropie probabil de acest punct. (…) Va dura aproximativ trei sau patru ani pentru a înlocui rachetele (n.r. Javelin si Stinger) care au fost livrate până acum in Ucraina. Dacă Statele Unite vor livra mai multe rachete Ucrainei, perioada de înlocuire se va extinde”

a subliniat el.

UPDATE: Democratii americani ii cer lui Biden sa revina urgent la agenda interna deoarece „indiferent de empatia pentru Ucraina alegatorii au devenit putin cam obositi”

„Indiferent cât de multă empatie au faţă de Ucraina, alegătorii au devenit puţin cam obosiţi. Şi se întreabă: sunt cheltuiţi atât de mulţi bani pe plan extern, dar ce fonduri sunt alocate pe plan intern?”

a declarat Celinda Lake, analist politic în cadrul Partidului Democrat american, pentru politico.com
Celinda Lake atrage atentia ca este necesar ca presedintele SUA sa se concentreze pana la alegerile din toamna pe politica interna.

„Jumătate dintre alegători încă nu înţeleg ce a realizat până acum preşedintele. Nu ştiu ce conţine proiectul pentru infrastructură, nu cunosc amploarea programului pentru asistenţă. Nu ştiu ce măsuri executive au fost aprobate pentru contracararea inflaţiei”

subliniaza Celinda Lake.

„S-ar putea ca restul lumii să nu permită acest lucru, dar Joe Biden vrea să îşi concentreze din nou atenţia pe problemele interne. În contextul în care războiul din Ucraina intră în a doua lună şi continuă să fie subiectul predominant în presa internaţională, aliaţii Casei Albe exprimă preocupări că alegătorii americani ar putea observa că preşedintele se ocupă mai mult de afacerile internaţionale decât de cele interne. Şi Casa Albă este conştientă de faptul că percepţiile alegătorilor asupra economiei probabil vor determina rezultatul scrutinului parţial din noiembrie”

comenteaza sursa citata.

In urma intensificarii razboiului secret, Rusia ameninta cu atacuri masive al obiectivelor din Ucraina, inclusiv al celor de decizie din Kiev

„Vedem încercări de sabotaj și lovituri ale trupelor ucrainene asupra obiectelor de pe teritoriul Federației Ruse. Dacă astfel de cazuri vor continua, forțele armate ruse vor lovi în centrele decizionale, inclusiv la Kiev, de la care armata rusă s-a abținut anterior”

a declarat miercuri seara general-maiorul Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al ministerului Apararii de la Moscova.

Costurile razboiului secret din Ucraina si al sanctiunilor aplicate Rusiei, au efect de bumerang in Vest

Pe langa criza energetica acuta care a lovit Europa in urma sanctiunilor impuse importului de gaze si petrol din Rusia, Banca Centrala Europeana trage un puternic semnal de alarma, sustinerea razboiului din Ucraina afectand deja sever economia europeana, inflatia facand ravagii atat la nivel European cat si in toate tarile membre, Consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE) a decis, joi seara, mentinerea nivelului dobanzii de referinta, dar a semnalat ca acest lucru este unul temporar si care vor tine cont de evolutia razboiului din Ucraina in functie de care este posibil ca in curand sa fie dispuse majorari.

„Ratele dobânzilor pentru principalele operaţiuni de refinanţare, pentru instrumentul marginal de creditare şi pentru depozite rămân neschimbate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi -0,50%. Orice ajustări ale principalelor dobânzi BCE vor avea loc la ceva timp după oprirea achiziţiilor nete efectuate de Consiliul guvernatorilor în cadrul programului achiziţiilor de active (APP) şi vor fi graduale”

anunta Banca Centrala Europeana, potrivit unui comunicat citat de mediafax.

„Războiul din Ucraina afectează sever economia zonei euro şi a amplificat semnificativ incertitudinea. Impactul războiului asupra economiei va depinde de modul în care evoluează conflictul, de efectele actualelor sancţiuni şi de posibilele măsuri suplimentare. Inflaţia a crescut semnificativ şi va rămâne ridicată în următoarele luni, în principal din cauza creşterii accentuate a costurilor la energie. Suntem foarte atenţi la actualele incertitudini şi urmărim datele referitoare la implicaţiile asupra perspectivelor inflaţiei pe termen mediu. Calibrarea politicilor noastre rămâne dependentă de evoluţia datelor şi va reflecta evaluările asupra perspectivelor. Suntem pregătiţi să ajustăm toate instrumentele de care dispunem, inclusiv prin consolidarea flexibilităţii dacă este necesar, pentru a asigura că inflaţia se stabilizează la ţinta de 2% pe termen mediu”

a subliniat presedintele BCE, Christine Lagarde.

Banca Centrala Europeana se confrunta cu dificultatea fara precedent de a controla inflatia record fara a opri cresterea economica deja slabita de restrictiile pendemiei, economie ce va fi direct afectata de socurile din pietele de capital, pe masura ce razboiul din Ucraina va continua.

Germania anunta ca in cazul stoparii importurilor de gaze rusesti, cea mai mare economie a Europei va intra in recesiune si va trage toate Europa dupa ea

Economiştii germani prognozeaza o recesiune fara precedent in cea mai mare economie a Europei daca livrarile de gaze rusesti ar fi oprite, iar efectele s’ar putea raspandi cu efect de tzunami si in restul economiilor UE.

”Dacă s-ar întrerupe aprovizionarea cu gaze, economia germană ar trece printr-o recesiune bruscă. În ceea ce priveşte politica economică, atunci ar fi important să sprijinim structurile de producţie comercializabile fără a opri schimbările structurale”

a declarat Stefan Kooths, vicepresedinte si director de cercetare pentru cicluri de afaceri si crestere la Kiel Institute for the World Economy pentru CNBC.

Voci tot mai critice incep sa se auda si in Parlamentul European

Opinie

Ca orice razboi de pana acum, cei care au castigat razboiul au fost mereu cei care au reusit sa il si sustina pana la capat, principala problema inca din prima zi a carambolului din Ucraina in care acum e clar ca avem de a face cu un foarte scump razboi secret fiind exact asta: cine il va putea sustine pana la capat?! Daca rusii s’au pregatit de razboiul asta de mai bine de 20 de ani, luand in calcul atat efortul militar (mult mai ieftin datorita sofisticarii mult mai reduse a armamentului fapt ce il face mult mai usor de inlocuit si avand o eficienta dovedita in razboi) cat si economic, observandu’se destul de usor acum ca din calculul lor nu a lipsit nici cel mai negru scenariu al sanctiunilor, intrebarea care ramane, si de al carui raspuns se feresc toti, fiind daca Vestul e in aceiasi situatie de anduranta dupa aia 2 ani de idioate masuri luate in pandemie, inceputul ala de reset planetar pe care si’l doreau ca acum doar sa mearga uns cu un razboi ce trebuia probabil sa se rezume doar la acoperirea coruptiei din pandemie de intelegerea ce au avut’o cu Putin in 2014, dar pe care Vestul, in vesnica sa aroganta, nu a respectat nici macar cu un singur punct din tratatul semnat la Minsk in 2015, cum nu a respectat nici intelegerile din 1994, cand NATO promitea ca in urma retragerii Armatei Rosii din Berlin nu va continua extinderea catre Est. Si uite asa incepem sa intelegem:

Si raspunsul cam la toate intrebarile pe care le mai aveam pentru a putea discerne cat e adevar si cat propaganda intereselor unor nebunii care au decis sa reseteze din nou intreaga lume, acuzandu’se reciproc de vina primara, pe acelasi model din toate conflictele de pana acum, in urma carora vor castiga si scrie istoria cei care vor avea mai multa anduranta si vor fi dispusi la sacrificii, rusii fiind din pacate avantajati aici pentru ca razboiul din Ucraina este razboiul lor ce este sustinut de peste 85% din populatia acestui popor razboinic cu puternica fibra imperiala, pe cand pentru Vest odata cu prelungirea lui si sacrificiile ce trebuiesc facute, probabil ca va deveni destul de curand razboiul altora, in speranta ca nu vom ajunge toti cenusa nucleara pana atunci.

UPDATE: The Times confirma implicarea trupelor NATO prin prezenta SAS-ului britanic in Ucraina

„Forțele speciale britanice au antrenat trupe locale la Kiev pentru prima dată de la începutul războiului cu Rusia!”

au declarat comandanții ucraineni pentru The Times.

„Ofițerii din două batalioane staționați în și în jurul capitalei au declarat că au urmat pregătire militară, unul săptămâna trecută și celălalt cu o săptămână înainte. Căpitanul Yuriy Myronenko, al cărui batalion este staționat la Obolon, la marginea de nord a Kievului, a spus că instructorii militari au venit să instruiască recruții militari noi și cei care se întorc să folosească NLAW-uri, rachete antitanc furnizate de britanici care au fost livrate în februarie, în timpul invaziei.”

Stirea apare si in dailymail.co.uk

 

UPDATE: Aproximativ 1.500 luptători români ar activa pe teritoriul Ucrainei, alături de britanici, americani, canadieni turci, georgieni sau polonezi.

Surse militare au explicat, pentru Gândul, că mulți dintre militarii români și-au dat demisiile după ce ar fi fost ofertați cu sume foarte mari de către fime de recrutare străine.  

Ministerul Apărării din Rusia susține că, potrivit rapoartelor realizate de serviciile de informații, în Ucraina ar lupta câteva mii de mercenari străini. Cei mai mulți ar proveni din Polonia, cu peste 1.70o de soldați, urmați de români și canadieni, care ar număra aproximativ 1.500 de oameni.

Dincolo de afirmațiile făcute de autoritățile din Rusia, surse din rândul instituțiilor de forță din România au declarat, pentru Gândul, că firme de recrutare din străinătate ar fi contactat militari activi, dar și trecuți în rezervă din România, pe care i-ar fi ofertat să plece în țara vecină pentru 1.000 de euro pe zi.

Sursele citate au precizat că, în general, ofertele au fost pentru militari ai SPP, SRI, Jandarmeria și Poliția Română, în special persoane care au participat la misiuni ale ONU, dar și alte categorii de misiuni în Afganistan, Irak sau Somalia.

Articolul integral aici.

Update dupa 2 luni de cand am scris acest articol

O operațiune secretă în care sunt implicate forțele de operațiuni speciale ale SUA lasă să se întrevadă amploarea efortului de a ajuta armata ucraineană, care este încă în inferioritate de arme, informează publicația New York Times într-o anchetă semnată de trei jurnaliști americani cu experiență în mediile serviciilor de informații americane și diplomatice.

Citeste intregul articol aici.

12 comentarii la „Razboiului secret din Ucraina despre care nu vorbeste nimeni, costurile lui si al sanctiunilor aplicate Rusiei au efect de bumerang in Vest”

  1. Cum naiba sa creada cineva ca fara ajutor militar din Vest ar fi putut rezista Ucraina pana azi? Probabil ca in timp o sa aflam tot mai multe cum am aflat si despre alte conflicte, pacat e doar de oamenii care mor nevinovati si noi care o sa avem de tras ani la randul. Bun articol! bravo

    Răspunde
    • In toate razboaiele au avut e tras si au murit amaratii desi nu ei sunt aia care le’au provocat. Lumina se va face incetul cu incetul si in conflictul asta, sper doar sa mai apucam sa o vedem si noi la capatul lui! hi

      Răspunde
  2. Partea ce mai proasta este ca pe noi ne belesc de ne ia dracu ca sa le platim toata „distractia” si cand termina cu ea numai bine ne intoarcem la green deal, visul implinit al Gretei! Uraa! dash

    Răspunde
    • Toate restrictiile astea de combustibili fosili si energie cam in directia aia merg, din cate vedem de la zi la zi, razboiul asta a imbracat deja haina green, aia mai cospirationisti ar putea zice ca de aia a si fost provocat pentru ca altfel nimeni nu era dispus sa renunte atat de usor la confortul de pana acum pentru a face trecerea inspre distopia green. Eu unul cred ca adevarul e undeva la mijloc, poate fi un plan care a esuat ca desfasurare de forte, dar poate fi si unul conform cu o agenda anume … habar nu am, probabil ca o sa apuca sa vedem cand se va termina si cum.

      Răspunde
  3. “Gold is money everything else is credit” – zise J P Morgan, acum mai mult de 100 de ani.. globalismul s-a scufundat în credit ( datorie ), și face toate nefăcutele înainte să moară.. resursele Rusiei le-ar fi dat o gură de oxigen pentru câteva decenii poate .. dacă nu pot pune mâna pe ele, sunt în stare să distrugă planeta.. cumva este o situație care pe care .. și se poate rezolva în câteva moduri : făcut praf totul definitiv – distrugerea civilizației așa cum o știm, o dictatură vestică crâncenă care sa țină în frâu revoltele împotriva lipsurilor, sau schimbarea modelului economic vestic, ceea ce ar fi practic o revoluție ..

    Răspunde
    • Bine punctat! Multi vad si mai putini pricep, miza e una uriasa, pe viata si pe moarte, loc de intors nu mai e, iar inainte … nimeni nu poate sti care e directia, insa e clar faptul ca lumea pe care o stiam noi nu mai exista de 2 ani deja, iar cea care vine e complet diferita de ce am trait in ulltima suta de ani.

      Răspunde
  4. Cu Dumnezeu înainte, Ice! Pe prea puțini îi mai interesează adevărul… sad Am văzut suficient de multe lucruri nu doar la netoții zilei, ci și la oameni obișnuiți ca noi, sunt atât de categorici în a împărți în alb și negru colcăiala din Ucraina, pentru că „le- a spus lor bunicul ” wacko , încât mi se face silă! E ușor să dai din gură când nu mai riști să fii chemat la război… cu atât mai mult când acest risc pe unii nu i- a vizat niciodată sau care au copiii mari ori nu îi au deloc. beee Să vedem cât de hotărât e Putin…, dincoace lumea e hotârâtă tare…o ști ea ceva mai bine decât P. vava
    LE: când îi mai aud pe unii care au ceva discernământ în ei, că acum ar trebui să ne luăm înapoi pământurile… crazy

    Răspunde
    • Pe nimeni nu intereseaza nimic si cu atat mai putin adevarul in afara de ala al lor, al pareristilor de ocazie, trolii utili care nu sunt capabili sa sustina nici macar o dezbatere cu opinii care sa fie dincolo de adevarul ala absolut pe care au pretentia ca il detin. Da, aia cu luatul de pamanturi inapoi, e cireasa de pe tort, aia care emit opinii de astea crete sunt tot aia care te fac putinist daca indraznesti sa iesi din linia de propaganda, d’astia … laugh

      Răspunde
      • Ei, aș! E taman pe dos, ” putiniștii” au mirosit oportunitatea revendicării Bucovinei de Nord. pardon Ăia cu creierii verzi n- au apăsări dintr- astea, le pute naționalismul.
        Amin, tovarășe! Nu că țin cu ursul, broblema e că de la trotinetiști n- am cum să emit pretenții, dar sunt mulți fericiți și printre cei poziționați vizavi, tocmai ce m- am delectat cu o odă adusă lui Musk ( Neuralink laugh ) în comentariile de la ultimul articol semnat de dl A. Pătrușcă – ” Tucker Carlson: Cum poate Elon Musk să spulbere Marea Resetare…” , odă care se încheie așa:” Si da’i lui Elon, viata lunga, tarie/ Ca sa straluceasca in Imparatie !” cool ( de pe Activenews )
        O, da! Suntem pa! crazy

        Răspunde
  5. Si va fi o lupta pentru pace de nu va ramane piatra pe piatra! Pana la urma nici nu conteaza pentru ca civilizatul occident n-a miscat un deget cand sefimea le-a impus politica de tip chinez in plandemie. Ca o s-o mierlim si noi, iar nu conteaza, se decaleaza doar un pic ceasul. Pai nu trebuie si scorpionii si alte lighioane sa-ncerce o civilizatie p-aci prin laborator. Poate aia sa fie mai priceputi decat maimuta cu doua picioare. Fraticilor, aplicati doctrina Zorba ca e groasa si nu se stie ca pamantul cand in curte bate vantul. Hai salam Victoria ca la Paris! drinks
    PS Si-o sa fie o veselie…!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura