Reinstaurarea oficiala a Securistanului prin legea interceptarilor Skype, Whatsapp, Signal, Telegram, Facebook

Inainte cu trei zile de debarcarea lui Citu de la Palatul Victoria, guvernul condus de el a trecut „noaptea ca hotii” prin Camera Deputatilor o noua lege complementara legii „sigurantei nationale” ce a fost votata cu toate mainile partidelor, mai putin AUR, care prevede ca SRI sa primeasca mana libera asupra conversatiilor la telefon dar si a celor purtate pe Skype, Whatsapp, Facebook, Signal, Telegram, atat sunet cat si imagine, respectiv monitorizarea microfonului si camerelor telefoanelor si laptopurilor personale.

Reinstaurarea oficiala a Securistanului prin legea interceptarilor Skype, Whatsapp, Signal, Telegram, Facebook

Daca pana acum pentru multi era doar o gluma faza aia cu interceptarile facute de baietii destepti, multi idioti sustinand ca oricum ei nu au nimic de ascuns, gluma devine realitate iar Romania se intoarce oficial in urma cu 32 de ani de la momentul la care viata oricarui roman era strict controlata si interceptata de Securitate, oricine putand avea oricand o dosar prin care fie era controlat ca unealta a sistemului fie putea ajunge chiar la puscarie, Securitatea facand parte din anchetele penale, tot la fel cum a facut si pana a puscat buba in 2017 cand CCR a eliminat acest lucru, SRI de mana cu DNA au controlat si transformat Romania in Republica Procurorilor Securistan dupa ce faceau oricui era incomod dosare penale pe coltul mesei cu ajutorul portocalilor ce ii avea la degetul mic. Prin noua lege, intruziunea directa in viata privata a oamenilor e si mai mare, noua-veche Securitate primind dreptul sa se poata implica in viata oricui, urmarind si monitorizand tot ce misca pe motiv de „Siguranta nationala”, povestea aia dupa care s’au petrecut toate abuzurile din ultimi 15 ani care s’au petrecut in Romania sub umbrela „Sigurantei nationale” in care toti cei incomozi au fost executati fara drept de apel pana cand Justitia si Politicul au devenit doar niste anexe ale serviciilor secrete.

Cum se va face acest lucru

Conform noului proiect de lege ce a ajuns in Senat ca si camera decizionala, aceste interceptari cad pentru inceput in sarcina tuturor furnizorilor de servicii de gazduire electronica cu resurse IP si furnizorilor de servicii de comunicatii. Noua lege le pune acestora in sarcina sa sprijine in toate chipurile si sa puna la dispozitie toate datele personale ale oricui atunci cand sunt cerute de SRI, Securitatea vremurilor noastre, motivul invocat fiind „siguranta nationala”, desi sub privirea plina de „atentie si ingrijorare” a baietilor astora, Romania a ajuns o tara anulata condusa de un stat esuat ci risca ca maine-poimaine sa nu mai existe ca unul unitar.

„Un nou articol (apărut din senin într-o lege care trebuia să reglementeze cu totul altceva) lărgeşte în mod nejustificat domeniul şi spectrul interceptării comunicaţiilor electronice, inclusiv a accesului la datele de trafic, date de conţinut şi la «conţinutul comunicaţiilor criptate tranzitate». Articolul a fost adăugat într-un proiect de lege adoptat de Guvernul Câţu cu doar 3 zile înainte de a fi demis de Parlament, iar proiectul a trecut de Camera Deputaţilor fără niciun amendament contrar

scrie Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI), pe site’ul propriu.

„Doar ca între varianta din dezbatere publică şi cea adoptată de guvern apare o nouă adăugire în motivaţie numită „Schimbări legislative relevante pentru domeniul securităţii naţionale” (sic!), două definiţii (scrise evident de persoane care nu au lucrat în domeniu, după formulările absolut improprii) şi art 102 inserat într-o zonă care n-are nimic de a face cu subiectul celorlalte 299 de pagini

precizeaza APTI.

Ce prevede articolul 10^2, referitor la interceptarea comunicatiilor

„Art.10^2. — (1) Furnizorii de servicii de găzduire electronică cu resurse IP şi furnizorii de servicii de comunicaţii interpersonale care nu se bazează pe numere au obligaţia să sprijine organele de aplicare a legii şi organele cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în limitele competenţelor acestora, pentru punerea în executare a metodelor de supraveghere tehnică ori a actelor de autorizare dispuse în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 51/1991 privind securitatea naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv:

a) să permită interceptarea legală a comunicaţiilor, inclusiv să suporte costurile aferente;

b) să acorde accesul la conţinutul comunicaţiilor criptate tranzitate în reţelele proprii;

c) să furnizeze informaţiile reţinute sau stocate referitoare la date de trafic, date de identificare a abonaţilor sau clienţilor, modalităţi de plată şi istoricul accesărilor cu momentele de timp aferente;

d) să permită, în cazul furnizorilor de servicii de găzduire electronică cu resurse IP, accesul la propriile sisteme informatice, în vederea copierii sau extragerii datelor existente.

(2) Obligaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) – c) se aplică în mod corespunzător şi furnizorilor de reţele sau servicii de comunicaţii electronice.

conform sursei citate.

Citu arunca pisica moarta in curtea lui Drula

Intrebat despre acest proiect de lege promulgat pe repede inainte cu doar doua zile inainte sa plece de la guwernare, pe langa „amintirile vagi” dar subliind ca acest proiect de lege a avut toate avizele necesare inclusiv al CSAT,  Citu arunca pisica moarta in curtea lui Drula, despre care „parca” isi aminteste ca el era la Ministerul Transporturilor in acea vreme, minister de la care a plecat acest proiect pe care il numeste „Codul Comunicatiilor” in pespectiva licitatiilor pentru 5G, dar in rest nu se pricepe ce a semnat, tot ce a contat pentru el fiind avizul CSAT.

„Este Codul comunicaţiilor. Este nevoie de acest proiect de lege pentru a demara licitaţiile 5G. Toate avizele au fost primite, inclusiv avizul CSAT care este un aviz foarte important. În Parlamentul României, dacă în comisii se descoperă că există diferenţe faţă de Codul de procedură penală, bineînţeles că acestea pot fi corectate. Nu sunt specialist. Vom merge la comisiile de specialitate şi vom vedea. Pentru mine era important să avem avizul CSAT şi să avem toată procedura legal respectată. Varianta care a venit acolo a fost avizată de CSAT. Eu cred că cei de la CSAT ştiu mai bine”

a incercat sa explice Florin Citu atunci cand a fost intrebat la Parlament despre acest proiect care ar permite securistilor din SRI interceptarea conversatiilor private.

Întrebat cum a apărut acel amendament, pentru că în varianta pusă în dezbatere publică a proiectului nu era acel amendament, Cîţu nu stie nici cine a fost intiatorul si nici daca Drula mai era ministru:

„Trebuie să vorbiţi cu iniţiatorii. Nu ştiu exact cine l-a introdus. Ministerul respectiv, Ministerul Transporturilor, ştiţi foarte bine. Nu mai ştiu dacă era ministru (Cătălin Drulă – n.r.)”.

a declarat Citu.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), singurul partid care a votat impotriva interceptărilor

Singuri care au votat impotriva acestui proiect trecut pe sest in Camera Deputatilor si care l’au si facut public si reclamat amendamentul cu privire la interceptarile conversatiilor au fost cei de la AUR care au solicitat senatorilor sa nu voteze proiectul de lege promovat de guvernul lui Citu si sa il intoarca inapoi in CSAT pentru ca acest amendament sa fie anulat. Nici o alta formatiune politica din Parlament nu a reactionat in alt fel, ba dimpotriva, toate restul, PSD, USR, UDMR, PNL,  au votat acest proiect cu toate mainile in Camera Deputatilor ca prima camera sesizata si l’au trimis in regim de urgenta catre Senat in calitate de camera decizionala unde sforile sunt trase acum de Citu si gasca de securisti care l’au sustinut si sustin.

Opinie personala

Daca cineva mai crede ca in tara asta nu este o tara subjugata de Securitatea ce a ajuns sa fie in tot si toate, peste tot si peste toate, poate ca acum se trezeste si incepe sa deschida ochii pentru a intelege ca Romania are sanse sa ajunga un stat securist mai rau decat inainte de 1990, pentru ca acum exista si mijloacele tehnologice necesare pentru ca monitorizarea si controlul sa fie dus la un nivel fara precedent in istorie, iar in cazul dat cine poate sa fie mai potrivit si experimetat in asta decat baietii nostrii „cu ochi albastri”, multi dintre ei fiind urmasi alora ce au torturat si tradat tara asta pana cand nu a mai ramas nimic din ea?! A nu se intelege ca pana acum nu au facut si fac acelasi lucru si ca s’au temut de vreo lege care nu le permitea asta, gravitatea vine de la faptul ca pana acum, toate datele culese nu putea fi constituite intr’un dosar de cercetare penala neavand cadru legal, lucru ce ar putea face de acum inainte in baza acestei legi care a venit ca o jignire la adresa acestui popor hatuit, torturat si controlat prin teroare vreme de 45 de ani de Securitatea ce acum isi vrea jucariile inapoi pentru ca tara asta sa se intoarca fix in momentul la care libertatea a fost platita cu sange de niste oameni care au crezut ca niciodata nu vom mai trai acele vremuri negre, ce acum se arata din nou la orizont in vremea in care teroarea sanitara a devenit cuvant de ordine, carnetul rosu de partid fiind doar inverzit conform „noii normalitati”.

Hai si cu #volgaNeagra.

Reinstaurarea oficiala a Securistanului prin legea interceptarilor Skype Whatsapp Signal Telegram Facebook
Reinstaurarea oficiala a Securistanului prin legea interceptarilor Skype Whatsapp Signal Telegram Facebook. Credit foto: Arhivele Revolutiei din 1989

30 de comentarii la „Reinstaurarea oficiala a Securistanului prin legea interceptarilor Skype, Whatsapp, Signal, Telegram, Facebook”

 1. Inainte era comunismul nasol ca venea de la rusi. Acum o sa fie un comunism gigea ca vine din occident. Sunt fericit si astept cu nerabdare! bravo

  Răspunde
 2. Mortii mamicutei lor de securisti, am iesit in 89 in Piata Operei, ies si acum la nevoie, o luam de la capat? Fmm Citule, cum nu stii tu niciodata nimic cu useristi tai cu tot. Imi cer scuze gazdei si cititorilor de aici, dar am nervii moi cand vine vorba de securistii astia care si-au luat tara inapoi, pas cu pas. diablo
  (Edit ice4you: te rog sa ai grija la adresa de email ce o introduci ca daca o gresesti poti ajunge in spam si pe acolo intru foarte rar si de obicei sterg fara sa stau cateva mii de spamuri care se aduna! Mersi! 😉

  Răspunde
 3. Eu cu astia care nu au nimic de ascuns, NU mai pot dash Io zic sa inceapa sa umble pe strazi in pielea goala, sa se cace in mijlocul potecii, sa se impuieze in vazul lumii, ca oricum n-au nimic de ascuns…
  Legat de subiect, pentru completarea dezastrului, voi cita analiza unei avocate, Elena Radu, de la asociatia CASD. Voi cita pe bucati, ca-i cam lung comentariul (se vor afisa cu un mic decalaj in timp)

  Răspunde
 4. Dar imi explica si mie cineva cum pot intercepta mesajele end-to-end encrypted daca e asa cum se lauda producatorii? Inseamna ca defapt ne mint doar ca sa ne castige increderea? Sau? unknw

  Răspunde
  • Asta numai aia pot sa iti raspunda ptr ca, teoretic, un mesaj criptat end-to-end in cheie de 256bit e la limita imposibiluluii de spart daca iti lipseste cheia unica ptr decriptare ce ar putea fi furata doar prin vreun backdor intalat prin telefon de developeri Android/iOS. ?

   Răspunde
    • In cazul Signal/Telegram nu exista copii in afara cheilor de criptare din telefoane pentru ca nu exista back’up pe servere … spre deosebire de Whatsapp! secret

     Răspunde
     • Așa este, signal și telegram nu transmit cheile private.. cum știm asta, simplu, sunt open source, și cel puțin la signal m-am uitat un pic pe cod.. deci nu.. de fapt modul în care te pot ‘rezolva’ terții – indiferent cine, este prin chestii instalate pe telefon, de care nu știi .. deci nu instalam prostii, nu punem botul la chestiile ‘gratis’ fără să știm ce facem, nu lăsăm telefonul ‘nesupravegheat’ pe masă la cârciumă când ne ducem la budă, și nu discutăm tâmpenii cu oameni în care nu avem încredere .. deci în principiu cu nimeni laugh.. singurul lucru care se poate face, cu sau fără mandat, este ceea ce face feisbuci oricum – lista și pattern-ul de comunicare.. oricum, cele mai nașpa secrete se pot ține la vedere, unde nimeni nu se uită oricum.. cine a băgat pe ușa din dos chestiile alea, e un idiot, care a vrut să fie un ‘idiot util’ – nu schimbă cu nimic ceea ce se întâmplă de fapt..
      PS.. iar daca vrem sa fim siguri , compilăm singuri signal și îl instalam, nu prin Google play sau alte surse .. dar e paranoia la extrem, și oricum sunt alte moduri prin care putem fi păcăliți

     • Daca votul ar conta, nu ne-ar mai lasa sa votam. Parca Mark Twain a spus-o. Eu extrapolez si zic, dupa mintea mea, daca vreun SO sau aplicatie n-ar avea vreun back-door la babaieti, ar fi interzisa din start. Nu stiu informatica, folosesc un linux, m-am jucat si cu Tails dar sunt convins ca cine trebuie sa stie si sa afle anumite lucruri, o face fara nici un suspin.. Daca comunicatiile astea chiar ar fi atat de securizate, pur si simplu autoritatile ar inchide net-ul. Dar nu o fac. De ce oare? De ce nu comunica si autoritatile prin Telegram daca e atat de sigur? De ce la nici o statie a serviciilor nu exista calculatoare legate la internet iar stick-urile sunt pur si simplu interzise (calculatoarele lor pur si simplu nu au sloturi)? Sunt niste factori care ma fac sa ma indoiesc de „open source”. Ma intreb si eu ca oaia!

     • Daca babaietii aia care au facut Telegramul hat tocmai la Sankt Petersburg nu sunt cu ochi albastri si n-au facut-o ca sarcina de serviciu asa cum Zuck a facut FB pentru babaietii ailalti, inseamna ca eu sunt Papa de la Roma. Cum adica, in mijlocul Maicii Rusia tu sa faci un sistem de comunicare criptat iar Ivan sa te mai si aplaude? Hai bre ca nu s-a-ntalnit hotu’ cu prostu’!

     • Arabetii au fost indrumati si ajutati chiar de babaieti. Blocul 7, remember? Ala a fost pretextul penyru tot ce vedem azi. Iar rusi „nevinovati” care isi schimba hostingul asa un pic la ordin, he, he! Da, nu sunt toti inteligenti, e suficient sa fie aia care conteaza.

    • Ca de obicei, cib, ești absolut sigur de lucruri, așa că nu incerc sa te lămuresc pe tine, nu are rost, vorbesc pentru cine chiar vrea sa știe.. culmea, până și ce operezi in online banking este mai ușor de urmărit, și orice altceva faci printr-un browser, deci ultima grijă este partea de social networking .. ‘autoritatile’ comunică la greu prin WhatsApp, telegram și signal , o spun că am văzut cu ochii mei .. controlul populației se face cu metode mai șmechere .. iar dacă vrea careva să afle ce comunici, te ia de pe stradă, și te bate până spui și ce nu ai vorbit.. tucalenberg nu a făcut nimic altceva decât ce am l-am lăsat să facă – i-am dat de bunăvoie detalii despre cine suntem.. după tine, toți rușii sunt spioni – ar trebui sa te înscrii prin usr , că ești în linia ideologică corectă.. serverele ălora de la telegram nu sunt in Rusia, dacă îți configurezi ce trebuie nici măcar ei nu pot citi nimic.. se face mult tam-tam degeaba.. repet ce am mai scris mai sus – fiecare să-și păzească telefonul ca pe buletin sau portofel, cine are acces la el îți inventează ce discuții pe WhatsApp vrea el.. deci nu interceptarea e problema..

     Răspunde
     • @cola&cib

      Imi cer scuze că mă bag în discuția cu cib, însă poate o privire aici, https://blog.elcomsoft.com/2020/04/forensic-guide-to-imessage-whatsapp-telegram-signal-and-skype-data-acquisition/ si poate chiar si aici, https://www.schneier.com/blog/archives/2020/12/cellebrite-can-break-signal.html ar fi utilă disputei voastre.
      Îndrăznesc să vă sugerez inclusiv lectura comentariilor de la articolul de pe blogul lui Bruce Schneier.

      Asta doar așa ca să mai creștem entropia … drinks

     • Cred ca nu m-ai inteles. Bine-nteles ca nu toti rusii sau ricanii sau… sunt spioni. Dar nu cred ca Big Brother din oricare tara (mai ales mare putere) te lasa sa faci tu un OS sau o aplicatie secretizata iar el sa stea si sa se uite ca curca-n lemne la chestia aia. Pur si simplu nu se poate pentru ca absolut toate statele de pe planeta asta sunt controlate si conduse de serviciile secrete. Ca o concluzie, tot ce apare ca mare OS, program, aplicatie, indiferent de vrajeala ca sunt sigure si secretizate/ criptate, e clar ca sunt din fasa aprobate daca nu chiar nascute si nasite de babaieti. Asta am vrut sa spun. Asta e convingerea mea intima bazata pe niste anisori petrecuti pe planeta asta amarata. drinks PS Sunt convins ca toate scurgerile de informatii gen Snowden sau Assange sunt de fapt controlate si pitirea lor prin ambasade sau alte tari nu reprezinta decat un mare scam nasit de confreria dintre serviciile secrete asa-zise „adversare”. Cum bine cred ca stii, babaietii intotdeauna si-au dat mana pe sub masa.

     • Cu excepția creatorului, nimeni nu e atât de deștept și atotștiutor .. ai o impresie mult prea buna despre servicii in general.. tot oameni și ei, unii prosti de bubuie, alții mai destupați la minte .. iar rușii sunt chiar buni la software.. iar ca istorie , ăștia cu telegramul au fost nevoiți să își schimbe hosting-ul de câteva ori, tocmai fiindcă regimul de la Moscova nu agrea sistemul – veșnica poveste cu teroriștii care atentează la greu pe rețele sociale .. că altminteri, cum s-a întâmplat cu 9.11 , nimeni nu a observat că niște arabi luau lecții de pilotaj pe avioane comerciale, dar nu erau interesați nici de decolări nici de aterizări laugh .. asta spune multe despre cât de dibace sunt serviciile in general.. ca să nu mai amintesc că aceleași servicii caută liliacul mâncat de primul îmbolnăvit de covid, de doi ani deja.. cu rezultate substanțiale, așa cum vedem toți.. altceva cultivă serviciile, de când se știu ele – legenda că știu tot despre toți, că nu le scapă nimic .. dar e o legendă și atât , deși mulți se pare că o iau în serios

     • @Cib, pe langa explicatile detaliate oferite de Cola, a lasat si WTF un link foarte ok in care iti explica de ce Telegram si mai ales Signal sunt aproape imposibil de decriptate. drinks

 5. Citeva dintre cele mai sigure unelte de conectare la internet si de comunicare CRIPTATA, disponibile azi:
  1. Qubes OS
  A reasonably secure operating system
  https://www.qubes-os.org Software That Can Anonymize Everything You Do Online Privacy protection. Anonymity online. Anonymous Operating System.
  2.Whonix is based on Debian and Tor and utilizes two VMs, a “gateway” and a “workstation”. Qubes security architecture makes use of Whonix’s isolation by using the gateway as a ProxyVM to route all network traffic through Tor, while the workstation is used for making AppVMs.
  3. Oracle VM VirtualBox
  https://www.virtualbox.org When we describe VirtualBox as a “virtualization” product, we refer to “full virtualization”, that is, the particular kind of virtualization that allows an unmodified operating system with all of its installed software to run in a special environment, on top of your existing operating system. This environment, called a “virtual machine”, is created by the virtualization software by intercepting access to certain hardware components and certain features. The physical computer is then usually called the “host”, while the virtual machine is often called a “guest”. Most of the guest code runs unmodified, directly on the host computer, and the guest operating system “thinks” it’s running on real machine.
  Whonix OS se instaleaza intr-un Virtual Box, de exemplu in Oracle VM VirtualBox.
  4. qTOX
  qTox is a chat, voice, video, and file transfer instant messaging client using the encrypted peer-to-peer Tox protocol.
  qTOX face parte integranta din sistemul de operare Whonix, dar poate fi instalat si pe alte sisteme de operare. (Cine vrea securitate maxima il foloseste exclusiv in Whonix.)
  Sistemul de operare Qubes integreaza (se foloseste de) Whonix.
  With Whonix integrated into Qubes, using the Internet anonymously over the Tor network is safe and easy.

  NOTA:

  Nu folositi sistemele de operare si, in general, produsele Microsoft (in primul rind NU Widows OS), Apple, Google. Orice varianta de LINUX (Debian, Ubuntu, Mint, Fedora etc.) va protejeaza mai bine decit aceste brate lungi ale caracatitei Securitatii din America, vindute cu eticheta inselatoare de sisteme de operare cinstite in care poti sa ai incredere. Si nici in capcane pentru fraieri, gen Facebook, Twitter, Instagram, nu aveti ce cauta daca vreti sa va organizati si sa comunicati in mod discret. Toate revolutiile organizate pe Facebook si pe Twitter au fost cu voie de la politie, fiindca aceste mijloace de comunicare sint extensii cu rol de supraveghere, spionaj, manipulare, indoctrinare si control ale CIA, NSA… etc. pina la 17, cite sint stabilimentele de genul asta in SUA.

  Solutiile cele mai bune, in acest moment, sint cele prezentate mai sus. Sint de folos si browser-ul TOR, si sistemul de operare TAILS, dar nu te protejeaza chiar la nivelul la care o fac uneltele despre care am povestit mai sus. Ar mai fi si softurile custom made, pentru cine chiar are veva de protejat in materie de intimitate https://www.cryptomuseum.com/crypto/fialka/ vezi link-uri si https://spectrum.ieee.org/the-scandalous-history-of-the-last-rotor-cipher-machine .

  Răspunde
 6. Sa fie 3 ani, oricum inainte de pandemie, pare subiect de bancuri da nu e.
  De sarbatori, de regula vand miei, porci, curcani… nimic secret si ma suna multa lume si un nene sa intrebe de un porc. Eu negustor vechi asa ca Lica Samadaul ma prind ca nu vrea sa cumpere si doar ma tine de vorba, asa ca intru in joc, printre vorbe mai incurc borcanele si-i spun la un moment dat ca i-am potcovit de curand, trag bine la caruta si-i parlesc cu paie rofl asta-i da inainte, ca ce le dau sa manance, ca daca le fac analize, eu ca sunt vaccinati de bursita(asta se face doar la pasari)… ce sa mai… teste si extractii. Una peste alta ramane sa ma mai sune candva. Peste ceva timp, n-am ce face si sun inapoi., de verificare. laugh
  O doamna imi raspunde,
  Buna ziua Serviciul Roman de Informatii, etc. la care eu zic, stiti m-a sunat un domn de la numarul asta ca vroia un porc si am uitat sa-l intreb cum il cheama…. laugh

  Răspunde
  • Nu pot sa cred asa ceva! Baaaaaaaaaaai …. rofl rofl rofl rofl Pai nu zicea Cola bine ceva mai sus, ca noi sperianti fiind de jigodiile astea in ultim 85 de ani am ajuns sa le mitizam cumva inteligenta! rofl rofl bravo

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura