Romania protestelor manipulate de CARTELURILE sindicale

Asa cum prognozam pe la inceputul anului, daca 2020 a fost un an al pandemiei COVID19, anul 2021 se anunta ca un an al revoltelor care treptat cuprind intreaga lume, nemultumirile si frustrarile adunate pe fondul restrictiilor dure precum si al efectele economice negative mocnind cam peste tot, „marele plan de resetare” nefiind atat de usor de impus asa cum artizanii acestei „resetari” se gandeau ca va fi, frica oamenilor de saracie depasind cu mult frica de pandemie, lucru despre care atentiona cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la intalnirea Forumului Economic Mondial, considerand ca aceasta „resetare” nu este una chiar oportuna in acest moment si ridicand semne de intrebare cu privire la utilitatea ei.

„Ați ales motto-ul Marea Resetare. Aceasta este tema din acest an. Și mai întreb: chiar avem nevoie de această Mare Resetare? Sau nu este mai degrabă evident că avem mai puțin nevoie de un nou început în stabilirea obiectivelor, ci de mai multă hotărâre în acțiunile noastre?”

a declarat Merkel la intalnirea Forumului Economic Mondial.

Trezirea la dura realitate

Dupa un an de zile in care oamenii au sperat de la o luna la alta ca viata lor se va intoarce la normalul pe care il stiau in baza promisiunilor ca sacrificiul lor va merita, tot mai multi romani incep sa se trezeasca la dura realitate, masca nereusind sa le tina si frica de foame in frau. Efectele economice negative dupa un an si jumatate de masuri descreierate care au pus economia tarii pe butuci acumuland in paralel datorii istorice record, foamea si deznadejdea incep sa puna treptat stapanire pe oamenii care se vad treptat in incapacitatea de a isi asigura minimul necesar, de a isi plati ratele si darile, dupa un an 2020 in care, aparent, guvernul lucra la rezolvarea acestor probleme. In fapt tot ce s’a intamplat vreme de un an de zile, nu a fost decat populism ieftin de campanie electorala, lucru recunoscut acum deschis si fara jena de cei mai multi dintre cei care sunt la putere. Adica mai pe scurt, scuza lor e ca programul de campanie e una, programul de guvernare alta … cine s’a uitat in gura lor si le’a pus stampila, acum ciocul mic, ca ei sunt la putere!

Romania in zodia protestelor manipulate

Dupa un scenariu deja clasic pe care il vedem in Romania de 31 de ani, pentru ca protestele sa fie unele controlate si sistemul sa mai da putin drumul la supapa, la rampa au iesit „sindicatele” in frunte cu matusalemicii lor „lideri de sindicat”, care par a fi vesnici in functiile alea, si despre care nimeni, niciodata, nu si’a pus intrebari, una dintre aceste intrebari fiind cum mama draculului au ajuns sa fie atat de bogati si de unde incaseaza lunar veniturile alea faraonice, mai mult sau mai putin declarate?!

Averile si veniturile vesnicilor lideri de sindicat din Romania

 • Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. În această calitate, el a obținut anul trecut un venit de 113.773 de lei. Pe lângă această sumă, Dumitru Coarnă este membru în Consiliul Economic și Social, calitate obținută tot datorită calității de sindicalist, poziție din care a câștigat 29.382 de lei. La aceste sume se adaugă și pensia, de 64.800 de lei. Un total de aproape 208 mii de lei anul trecut (aproape 42.440 de euro).
 • Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, nu apare cu declarația la zi pe portalul ANI, ultima fiind din 2018, dar declarația de avere se regăsește pe site-ul sindicatului. Dacă în declarația de avere din 2018, Dumitru Costin a trecut venituri de 70.939 de lei, în cea depusă în acest an apar încasări din poziția de președinte al BNS în valoare de 113.733. De asemenea, din calitatea de secretar general al Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori a mai încasat 69.029 lei.
 • Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, se poate găsi pe site-ul Consiliului Economic și Social (CES), nu și pe portalul declarațiilor de avere al ANI. De la sindicat, Marius Nistor a obținut anul trecut 78.288 de lei la „Spiru Haret” și 72.000 de lei de la Sindicatul Salariaților din Învățământ. În calitatea deținută la CES a primit 27.466 de lei, iar ca profesor la liceul teoretic „Nicolae Iorga” a realizat venituri de 44.404 de lei. Tot în dreptul lui Marius Nistor mai apar venituri din proprietate intelectuală de 12.000 de lei.
 • Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a câștigat în această calitate 127.542 de lei. Ca vicepreședinte al Consiliului Economic și Social a mai încasat în 2019 suma de 106.374 de lei.
 • Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicală Alma Mater, nu primește bani direct pentru calitatea sa de lider de sindicat. În declarația de avere din 2019, Hadăr a trecut venituri din activități didactice, profesor universitar la Politehnică, în valoare de 266.069 de lei. Ca membru în Consiliul ARACIS a primit 61.424 de lei, ca membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință a obținut 13.958 de lei, de la Agenția de Investigară Feroviară a luat 18.135 de lei, iar în calitate de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale de Consolidări a fost remunerat cu 36.000 de lei.
 • Vasile Lincu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor „Pro Lex”, a rămas în anul 2011. Atunci e consemnată ultima declarație pe numele liderului de sindicat. Venitul lui Vasile Lincu poate să fie regăsit în declarația de avere a soției sale, care este angajată a Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. În 2019, în dreptul lui Vasile Lincu pare la categoria venituri suma de 17.361 de lei. Soția sa a obținut și ea venituri de la sindicat, în baza unui contract drepturi de autori, suma încasată fiind de 30.458 de lei.
 • Bogdan Hossu, președinte Confederației naționale sindicale „Cartel Alfa”, in ultima sa declaratie din 2017 pe portalul Agenției Naționale de Integritate, ca angajat al CNS „Cartel Alfa” a obținut 70.939 de lei, iar ca membru în Consiliul de Administrație al SC SINDRomania SRL a încasat 29.049 de lei. Suma apare apoi ca fiind donată către CNS Cartel Alfa.

Sursa.

Cine controleaza acesti lideri de sindicate din Romania si cum sunt manipulate masele cu ajutorul lor

Despre legaturile lor cu partidele si puterile care s’au tot perindat prin Parlament s’a tot vorbit de’a lungul celor de 31 de ani, multi din liderii astia de „sindicate” reusind performanta sa prinda cam toate guvernele din 1989 incoace. Despre ce nu s’a prea vorbit niciodata, decat pe la colturi, e stransa legatura pe care acestia o au cu baietii cu ochi albastrii, despre care nu exista legaturi directe, ci doar zvonuri, care insa sunt tot mai credibile cand este evidenta folosirea lor in momentele critice ca supape de eliberare a presiunii populare, facand un joc inteligent de imagine si manipulare de fiecare data, ce dupa eliberarea presiunii acumulate, de obicei se sfarseste intr’un Pinguin al acceptarii ca „se poate si mai rau”, iar pe viitor urmand sa se voteaze in acelasi vesnic spirit al „raului cel mai mic”.

In lume clocoteste reala revolta

Spre deosebire de „protestele” din Romania care respecta cu strictete chiar si „regulile pandemiei” de cei cativa pinguini scosi cu pancarde si vuvuzele, in lumea clocoteste reala revolta, aproape toate marile tari din Europa. si nu numai, confruntandu’se cu proteste din ce in ce mai mari si violente atat impotriva restrictiilor pandemice ce au dus la o situatie economica tot mai grave cat mai ales a lipsei de perspectiva reala cu privire la iesirea din aceasta situatie pandemica ce pare tot mai mult a fi prelungita intentionat, lucru de care se prind tot mai multi dintre aia care s’au trezit din frica de virus.

De ce in Romania nu mai exista revolta reala

Rezultatele uriaselor proteste manipulate din 2017 incoace si pana acum vreun an jumatate, isi arata acum din plin roadele, desi atentionam inca de atunci asupra faptului ca romanilor le este deturnat si confiscat dreptul la proteste! Prin acele actiuni de amploare prelungite care nu au avut niciun efect vizibil, lumea a obosit atunci si mai ales a fost dezamagita, fiindu’le indusa treptat ideea ca revolta lor este inutila, sistemul avand grija de asta in probabila perspectiva a unor evenimente ce urmau sa se intample si despre care probabil ca „ei” stiau inca de atunci, dincolo de interesul politic evident in perspectiva alegerilor din 2019-2020.

Unde sunt lideri protestelor #rezist de altadata?

Pai chiar asa, are cineva idee unde sunt lideri protestelor #rezist de altadata, aia pe care sute de mii de romani i’au urmat orbeste, crezand si inghitinad fara sa isi puna intrebari, tot ce le’au mestecat?

Opinie personala

Traim vremuri grele care probabil ca in viitorul apropiat vor fi si mai grele, Romania fiind vlaguita de anii in care a fost sadita ura intre noi, fapt ce pare a duce la incapacitatea de riposta dincolo de injuraturile pe facebook impotriva a tot ce ni’se intampla si acceptam sa ni’se intample. Nu stiu cum va fi viitorul, dar realistului din mine ii pare a fi mic si negru.

romania proteste manipulate

5 comentarii la „Romania protestelor manipulate de CARTELURILE sindicale”

 1. Salutare Ice,

  Abordezi cel puțin 6 topicuri separate într-un singur articol (bine scris, jos pălăria). Vorbim de manipulare, corupție, criză economică, grupuri de interese, patriotism, lipsa unor soluții la nivel național dar mai ales despre faptul că nu suntem în stare să luăm atitudine împotriva nedreptăților, pe care le vedem în fiecare zi.

  Nu comentez decât atât:
  1. Ideea de #rezist s-a nascut ca o revoltă – nu împotriva PSD-ului – ci mai degrabă împotriva lui Dragnea, care prin orice fel de acțiune încerca să subjuge justiția ca el să scape de dosarele penale. Asta a fost! E simplu! Sfidarea lui Dragnea a creat si mai multă revoltă, ajungând în punctul culminant 10 August! Mișcarea asta s-a terminat o dată cu închiderea lui Dragnea. Practic despre asta a fost, lăsând teoriile constipaților.

  2. Criza economică de azi, este la același nivel cu ce se întâmplă în toată Europa, la noi nu merge mai rău sau mai bine, este la fel peste tot: horeca la pământ, locuri închise, restricții etc. Am zis pe Twitter că văd momentul 2008 mult mai grav, fiindcă atunci a picat toată economia mondială. Toate domeniile au fost afectate, prețurile au scăzut enorm, ceea ce înseamnă că cererea era mică; oamenii nu mai aveau bani, nu aveau putere de cumpărare.

  Azi cererea este mare, oferta este mică, preturile au crescut. Indicele economic este clar, este matematică.

  3. Totul pleacă de la un sistem defect care s-a perpetuat în Romania încă din anii ’90, unde Păpușarul Șef a fost (fară echivoc) Ion Iliescu care (din punct de vedere istoric) a pus economia țării la pământ. Refuzul lui de a nu accesa instrumentele capitalismului și democrației, a dus la falimentarea unor fabrici/uzine gigant. Cred că nu trebuie să le mai menționez. Ulterior Năstase (deși un om capabil și bine intenționat) n-a putut să stopeze fenomenul de corupție, din contră l-a gestionat în așa fel încât corupția a atins cote paroxiste în perioada aia -> așa s-au format fenomenul de Baronii Locali (care si astăzi dictează legea în zona lor) și care au ajuns să fie temeleie pentru ceea ce a urmat.

  Astăzi, partea proastă din România, arată fix ca un rezultat a ceea ce a fost; partea bună este că există sperantă că ușor ușor dorința românului este către „Vest” și mai puțin către „Est”.

  Răspunde
  • Salut Ovidiu si bun venit! smile

   Multumesc de comentariu, o sa incerc sa iti raspund la fel de punctual:

   1. Ideea de #resist aka neaosul #rezist, a fost un trend importat si promovat de organizatiile lui Soros. Primele sale miscari in Romania au pornit odata cu protestele anti-Basescu si culminat cu miscarile impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Cunosc foarte bine atat CV’ul cat si personajele prin care a fost importata aceasta miscare in Romania, modul de organizare, modul de manipulare, modul de propagare a mesajelor care isi au originea in experimentul social denumit Cambridge Analytica. Motorul miscarii si finantarile au avut la baza Declic, la care s’au alaturat ulterior si alti „activisti” Florin Badita fiind printre cei mai cunoscuti. In 2015 pe fondul nenorocirii de la Colectiv a venit si fost exploatat si momentul de emotie colectiva necesar creeri unei mase critice, aceste organizatii cu temele bine facute dupa experimentele sociale pus in miscare in anii anteriori (vezi protestele anti-Basescu, mersul in chiloti pe la metrou si altele marunte) alimentand cu munitia necesara o masa critica care s’a vazut in 2017, demonizarea lui Dragnea fiind doar o etapa in care a fost „indentificat” raul suprem, restul manipularii facandu’se dupa manual manipularilor in masa. Pentru sustinerea acestei miscari, in Romania s’au cheltuit sume uriase de bani, bani netrasabili, multi fiind „donati” in cryptomoneda de numeroase interese straine, in spate stand aceleasi state care din 90 si pana azi si’au jucat aici interesele.
   2. Aparent ai dreptate insa efectele crizei economice ne vor afecta profund abia de la jumatatea acestui an pentru ca intre timp au fost puse in miscare mecanismele alea de „redresare si rezilienta” la care Romania e mielul de sacrificiu cu un guvern marioneta care nu va face mare lucru in atragerea acestor fonduri ce au tot fost taiate ca alocare pentru Romania! Iti aduci aminte de pompoasele alea 80 de miliarde care acum s’au facut abia vreo 30 din care probabil ca in final, vom atrage mai nimic? In rest, fata de 2008 situatia este complet diferita, daca atunci a plecat ca o prabusire imobiliara, acum este vorba de o inflorire a pietei imobiliare care aparent are ca target eliminarea posibilitatii multora de a isi mai achizitiona case si o stimulare a sectorului de chirii care a fost crancen lovit de criza pandemica, revilimentul venind acum cand noile birouri vor deveni locuintele inchiriate de aia care vor aplica telemunca. Pe langa asta, fi atent la miscarile lui Musk in cryptomoneda si nu numai ale lui Musk! In noua paradigma nimic nu mai e matematic, asa cum ti’am spus si eu pe Twitter, nici macar 2+1=3 nu mai este „politically correct”!
   3. Aici esti intr’o usoara eroare si vremea de care vorbesti se potriveste cu cea de pana in 1996! Din 1996 insa, lucruile au luat o cu totul alta turnura, momentul venirii la putere a lui Constantinescu si clicii care e si astazi tot pe acolo, a fost momentul in care Romania a intrat in „zodia reformelor” economice si „tranzitiei” juste din care s’a ales insa praful si pulberea, Romania ramanand fara nimic si dezastrul a continuat si continua si in ziua de azi, chiar zilele astea discutandu’se de listarea la bursa si vanzare pachetelor majoritare si a singurelor companii romanesti profitabile, in vremea in care cu alea care sunt gauri la buget ramanem sa ne spalam noi pe cap, cum am ramas si pana acum!

   Ce avem azi e un cacat cu perje, noi nefiind pe nicaieri ca nivel de decizie si destin previzibil al tarii asteia, visele alea cu Vestul sunt doar niste vise ca alea cand ne uitam in Nekerman, multi prinzandu’se incet ca poate era mai bine ca tara asta sa fie pregatita ca tara cu un program de tara predictibil si in fruntea ei sa fie niste oamenii capabili sa duca la indeplinire acel program si care le apara interesele nationale in loc sa le vanda si atza din cur, pentru propriile interese in corelatie stransa cu interesele altora! Nu a fost sa fie, si cand s’a incercat am avut pline Pietele Victoriei (Socialiste) de multi oameni de buna credinta, insa care fie au cazut victime in capcana manipularilor de tip nou cu origini in anii ’90, fie nu prea au avut de ales ca multinationalele, noile fabrici si uzine, le conduc destinele atat prin job’urile pe care le au, cat si prin ratele de care depind … un alt model de sclavie moderna de care multi, foarte multi, nu sunt constienti. Partea proasta este ca ne indreptam cu cea mai mare viteza inspre un comunism bolsevic bine mascat si nu ca e voia noastra ci ca e voia Uniunii Bolsevice din care facem parte, iar noi suntem in curul gol in fata tavalugului, la fel cum am fost mereu din 90 incoace, aia care au indraznit sa se opuna fie si verbal, ajungand intre timp in malaxoarele politiei politice in care Justitia si stucturile de forta au fost principala arma a sistemului, acelasi sistem care azi reinfloreste si are grija sa nu mai repete „greselile” care sa creeze brese prin care sa poata fi oprit, vezi desfintarea SIIJ si asaltul la Justitie din ultima perioada sub umbrela unor manipulari bine ticluite ce folosesc exact aceleasi triggare emotionale la nivel de perceptie colectiva, ca si pana acum.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura