Lectie de manipulare dupa manual: Vin minerii la Bucuresti!

In Valea Jiului situatia socio-economica este un experiment care a sfarsit dezastruos pentru zeci de mii de oameni, care au fost folositi, manipulati si serviti mereu ca sperietoare nationala inca din primi zori ai anilor ’90. In ultimele campanii electorale au fost uitati pentru ca nu au mai reprezentat mare lucru, mineriadele nemaifiind de interes politic pentru nimeni, in Valea Jiului lucrurile mergand din rau in mai rau, numarul minerilor fiind acum unul infim pe la minele care inca supravietuiesc cu greu in urma deciziilor absurde luate prin anii ’90 ca mineritul sa fie omorat, desi reprezenta o importanta ramura economica, mai bine de jumatate din productia de energie a tarii fiind bazata pe termocentralele alea in care incepusera investitiile de modernizare, pentru ca intr’un final miliarde grele sa fie sifonate de baietii destepti odata cu banii care au tot fost dati pentru inchiderea. ecologizarea si conservarea minelor ce au sfarsit in inchiderea lor fara nici o conservare in afara de aia pe hartie.

Care este situatia reala din Valea Jiului dincolo de manipulari

Minerii din Valea Jiului nu si’au primit drepturile salariale la timp de doua luni de zile. De 11 luni, nu le’au mai fost platite nici alocatia de hrana nici transportul, drepturi prevazute in contractul colectiv de munca. In Valea Jiului multi dintre oamenii traiesc drame zi de zi, incercand sa supravietuiasca de la o zi la alta, singurul lor venit fiind tinand direct sau indirect de bruma aia de bani pe care ii incaseaza lunar si care sunt in jurul a 500EU, pentru o munca de sclav in conditii tot mai periculoase datorita lipsei totale de investitii in minele condamnate la moarte de aceiasi criminali economici care au distrus toata tara asta. Nemultumirile oamenilor i’au dus la capatul rabdarii, astfel ca, marti, 100 dintre ei s’au blocat in subteran, restul iesind sa protesteze in fata minelor. Protestul a inceput ca unul clasic al nemultumiri populare, insa oportunitatea a fost rapid zarita atat de securistii care in perioada asta se ocupa de a tine protestele sub control, cat si de oportunistii populisti de prin politica, care s’au grabit sa deturneze rapid acest protest in propriile interese, respectiv unii sa arunce cate o fumigena, ailalalti pentru a mai castiga ceva popularitate.

Vin minerii la Bucuresti! Mineriada, editia 2021

Pana la lansarea acestei fumigene ca declansator emotional ce sa detoneze frica colectiva bazata pe vesnica demonizare. minerilor, nu a mai fost decat un pas, in cursul zilei de ieri la acest dicton s’au aliniat rapid toate televiziunile de prin #presamiluita, in paralel cu social-media, pentru ca sperietoarea sa fie cat mai bine promovata, iar peste minerii aia amarati s’a pornit, ca la un semn, intreg tavalugul propagandei de dezinformare, in care minerii sunt sfasiati intre aia care ii critica, cum ar fi primarul Devei, care ii considera a fi doar niste aminale care trebuie sa munceasca pentru ca mosia lui sa aiba caldura…

.. si pana la Sosoaca, care a venit in rol de Sfanta Varvara, incitandu’i si manipulandu’i pe bietii aia oameni sa „vina la Bucuresti”, pentru ca manipularea misiunii cu care pare a fi mers in Valea Jiului sa isi atinga scopul si acesta amenintare, sa inabuse un protest liber ce ar putea da idei si altora la fel de nemultumiti care intr’un final poate ca ar iesi in strada dincolo de mascarada bine organizata si tinuta pana acum sub control de „sindicate”.

Cine sunt papusarii din spatele acestor manipulari

Nu ii vedem la fata, nu ii putem indentifica cu un nume si prenume, insa traiesc printre noi si prezenta lor se face simtita de fiecare data atunci cand poporul asta de oi trebuie controlat si manipulat, fiindu’le furat si deturnat pana si dreptul democratic la protest, alaturi de cel la vot. In spatele actiunilor aparent spontane din tara asta, papusarii astia au stat mereu si tot mereu ne’au prostit cum au vrut, manipularea cu minerii de acum, nefiind decat o manipulare dupa manual, pe care am tot vazut’o repetata de cate ori a fost nevoie de ea, ori in campanii electorale, ori cand au fost nemultumiri sociale si inca tine! Despre realitatilor nespuse ale mineriadelor din anii ’90 am scris, candva, aici, unde am incercat sa dezvalui si mecanismul de manipulare din spatele lor, acelasi mecanism care este si acum pus in miscare, la alte cote, dar la fel.

Opinie personala

As vrea ca vreodata sa imi gasesc puterea de a scrie tot ce am de scris despre amarul din Valea Jiului si realitatile de acolo. As vrea sa am puterea sa imi inghit amarul si sa scriu despre toate nenorocirile care au pus tara asta pe butuci, printre care s’a numarat mineritul ce reprezenta o cale de exploatare a unor resurse la care altii doar viseaza, tanjind la ale noastre in vremea in care noi ne batem joc de noi insine atunci cand am stat pasivi si privit cu o sleata de hoti si mizerabili vanduti la altii, pe noi, vietile noastre si viitorul copiilor nostri l’au dat degeaba avand mentalitatea acelui primarel din Deva, lipsit de orice empatie si suflet, singurul lui interes fiind cel personal, foamea de putere si ciolan, dar nimic mai mult, nici macar pentru aia pe care ii pastoreste si nu le povesteste cum se face ca el, primar al Devei nu a luat nici o masura cu privire la demersurile necesare pentru ca Termocentrala de la Mintia sa aiba asigurate stocurilor de carbune pentru iarna, care sa fereasca oamenii de asemenea sincope de productie! Atat a putut primarelul din Deva, o manipularea ieftina si mizerabila in locul unor solutii si cam atat pot cei mai multi dintre aia pe care ii alegem din 4 in 5 ani, vreme in care stim doar sa ne plangem si sa muscam mereu si mereu cacaturile cu vina altora si alte grele mosteniri, in vremea in care interesele lor primeaza si averile le infloresc pe spatele nostru biciuit de blestemul ala cum, ca … „ne meritam soarta!”

vin mineri in capitala

3 comentarii la „Lectie de manipulare dupa manual: Vin minerii la Bucuresti!”

 1. Nu prea am avut timp zilele astea si nici acum, din pacate!
  Papusari sunt aceaiasi de fiecare data si in general de natura externa, iar scopul lor e sa ne faca dependenti de importurile de energie si vulnerabili ca tara. Ieri pe seara am importat ~1400 MW putere instantanee timp de cateva ore bune!
  O sa las aici niste lincuri ce se leaga. Peste tot sunt articole si raportari ce ne toaca marunt.
  http://faracarbune.ro/
  http://faracarbune.ro/infringement-2019/
  https://bankwatch.ro/despre-noi/
  http://faracarbune.ro/wp-content/uploads/2016/07/Coruptie-institutionalizata-in-a-treia-cea-mai-mare-companie-romaneasca.pdf
  https://bankwatch.org/about/donors-finances

  In spate cu finantari ale guvernelor olandeze si germane si nu in ultimul rand al Open Society Foundation wink #coincidente

  Răspunde
  • Corect! O sa incerc sa scriu o postare ca o poveste din anii ’90 si ce s’a intamplat defapt cu mineritul, respectiv omorarea industriei minere din Romania, primele doua tinte de pe lista celor enumerati de tine si care s’au constituit sub forma unor „delegatii de audit” fiind industria carbunelui din Valea Jiului si aurului din Apuseni. mda Poate e momentul ca romanii sa cunoasca realitatile anilor ’90, sa constitizeze si sa intelegea de ce suntem unde suntem acum, sau mai bine zis, ce a mai ramas din tara asta care nu a fost nici macar vanduta ci data de pomana de niste gunoaie care s’au imbogatit ei si tot neamul lor, desi niciodata nu au fost judecati pentru tradare si subminarea economiei nationale!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura