RoTLD actualizeaza datele detinatorilor de domenii .ro! Ce risca cei care nu pot face dovada ca sunt proprietarii domeniilor

Desi am reinoit domeniul asta pentru o perioada de 10 ani prin 2018, m’am trezit din senin cu un email de la RoTLD prin care ma anuntau ca RoTLD a inceput o campanie de actualizare a datelor detinatorilor de domeni .ro, acestia trebuind sa faca dovada ca sunt detinatorii legali ai domeniilor respective.

„Stimate deținător domeniu .ro,
 
Vă aducem la cunoștință că Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD, www.rotld.ro) efectuează verificări periodice cu privire la validitatea numelui și datelor de contact furnizate de către deținătorii domeniilor .ro cu ocazia înregistrării, transferului dreptului de folosință și a administrării acestora la www.rotld.ro sau prin intermediul partenerilor (registrari) RoTLD.
Solicitarea acestor date se face în baza art. 15 și art. 20 din Contractul pentru Înregistrare și a regulii 29 din Regulile de Înregistrare de la www.rotld.ro.
Subliniem că la data înregistrării/transferului dreptului de folosință/administrării numelui de domeniu .ro, deținătorul trebuie să furnizeze date reale și valide, conform art. 4. Alin. 2 din Contractul pentru Înregistrare și a regulilor 14 și 19 din Reguli de Înregistrare.
Ca urmare, vă rugăm să transmiteți prin e-mail ca răspuns prezentei, documente care să ateste că sunteți persoana care se identifică pe baza datelor furnizate în formularul de înregistrare sau a transferului dreptului de folosință sau a administrării domeniului ingerisidemoni.ro.
Mai menționăm că schimbarea deținătorului se poate face prin urmarea procedurii de transfer drept de folosință/utilizare disponibilă la www.rotld.ro.
Precizăm că, în cazul în care validarea deținătorului nu poate fi făcută în baza documentelor transmise și nu parcurgeți nici procedura de transfer drept de folosință/utilizare în termen de 30 de zile de la data transmiterii solicitării, RoTLD va suspenda la termenul menționat numele de domeniu .ro respectiv și îl va programa la ștergere peste 90 de zile de la data suspendării, în baza art. 12, art. 15 din Contractul pentru Înregistrare și a regulilor 33 și 34 din Regulile de Înregistrare. Un domeniu suspendat nu poate fi utilizat de către deținător.
Menționăm că RoTLD s-a conformat Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (RGPD 2016/679), mai multe detalii pot fi obținute la www.rotld.ro, Reguli.
 
Vă mulțumim pentru înțelegere!
 
O zi bună

RoTLD actualizeaza datele detinatorilor de domeni .ro, ce risca cei care nu pot face dovada ca sunt proprietarii domeniilor

Conform conditiilor din regulament mentionate in email, cei care nu pot sa faca dovada in termen de 30 de zile de la notificare ca sunt proprietarii legali ai domeniului pe care il administreaza, risca stergerea domeniului dupa 90 de zile de la data suspendarii. Partea proasta este ca cei care au preluat un domeniu .ro, dar nu au facut acest lucru conform procedurii, respectiv plata unei taxe de transfer/folosinta a domeniului acesta ramanand in continuare pe numele vechiul proprietar, singura varianta pe care o au acum este sa faca acest lucru in termen de 30 de zile de la primirea notificarii, pierzand insa totii banii care sunt platiti pentru perioada ramasa din mentenanta si luand’o practic de la capat ca si in cazul unui domeniu nou achizitionat!

Opinie personala

Trecand peste absurdul pierderii mentenantei ramase desi a fost platita deja, treaba asta va crea o reala nebunie in online unde pana acum foarte multe domenii .ro au fost tranzactionate la mica intelegere, respectiv preluare directa fara a mai aplica procedura de preluare conform regulamentului pe care nu cred ca l’a citit cineva, vreodata.  La mine treaba a fost destul de simpla, dupa ce le’am trimis o copie dupa CI, am fost notificat ca actualizarea a fost facuta, dar stiu cativa amici care nu stiu cum o vor descurca in afara de varianta in care vor fi nevoiti sa se conformeze si sa faca preluarea aia regulamentara de domeniu, platind pentru asta atat taxa de transfer/folosinta cat si o noua perioada de mentenata desi au facut acest lucru in urma cu un an si teoretic ar fi trebuit sa aiba liniste pana in 2025.

Asadar, daca aveti un domeniu sau mai multe domenii .ro si inca nu ati primit notificarea de mai sus, asigurati’va ca intre timp va puneti lucrurile in regula!

4 comentarii la „RoTLD actualizeaza datele detinatorilor de domenii .ro! Ce risca cei care nu pot face dovada ca sunt proprietarii domeniilor”

  • Pana acum la noi nu a fost aplicata treaba asta si de aia se si tranzactionau domeniile la mica intelegere, de acum a inceput si la noi si probabil ca va deveni o regula aplicata cel putin odata in perioada de gratie.

   Răspunde
  • Și ai trimis copie după pașaport sau CI⁉️
   Ice zice ca a trimis copie după acte asta e spilul, control taica, adresa, tot… bine dacă nu ai nimic de ascuns‼️?

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura