Sa intelegem austeritatea impusa de FMI si UE prin prisma altora tari – Argentina

Din ciclul: Citeste si te rog da mai departe!

In urma unui nou cod fiscal care teoretic aduce importante masuri de relaxare fiscala mai liberale decat stiu aia de se pretind liberali, am vazut multe voci prin prostimea alegatoare care se exprimau la fel de ingrijorati asupra acestor masuri ca aia de ii spala pe creier atat in presa aservita cat mai ales pe net. Nimeni nu intelege nimic, nimeni nu incearca sa inteleaga ceva, dar toti le stiu pe toate vazand in Mesia de Sibiu calea de urmat.

Pentru a intelege cat de bine ne prind acordurile de austeritate absurda impuse de FMI’ul care in felul asta isi protejeaza „investitia” si nu pe noi cum cred unii, ce inseamna limita de deficit 0->1, am sa sa va rog pe toti sa va luati un pic de timp liber si sa urmariti aceste doua documentare legate de colapsul total al Argentinei din 2001 in urma aplicarii unor masuri dure de austeritate prelungita impuse de FMI si ce au facut argentinienii care sa scoata tara din cacat in numai doi ani de zile dupa ce au refuzat alte acorduri cu institutia in cauza …

Ati recunoscut cumva aceiasi situatie ca si in Romania din anii ’90 si pana azi condusa doar de „ridicatorii de maini” cu industrie la pamant, importuri de orice, castiguri minime, somaj in floare, migratii masive in urma disponibilizarilor platite din imprumuturi la Banca Mondiala si companii de apa, transport si energie spoliate si acaparate pe nimic de corporatii straine in acest documentar pe scurt?

Va invit sa urmariti situatia si pe larg unde o sa vedeti ca si ei au avut si crezut orbeste in Mesiile lor pana i’au vandut cu tara luata inapoi cu tot sub protectia justitiei ce si’au aservit’o …

Eu zic sa va treziti dupa 25 de ani de batjocura si sa va luati dracului tara cu adevarat inapoi si nu sa o dati de pomana altora!

Voi ce ziceti?

5 comentarii la „Sa intelegem austeritatea impusa de FMI si UE prin prisma altora tari – Argentina”

 1. Argentina poster childu’ esecului total al doctoriilor FMI. Menem i-a bagat intr-un cacat cu mot….
  Dar si-au revenit repede pentru ca au:

  1. resurse minerale imense.
  2. resurse animaliere imense – ia vedeti cat costa 1 kg de vita argentiniana
  3. resurse umane excelente , adica o clasa de mijloc puternica si bine educata – vedeti cati sateliti de telecomunicatii a lansat Argentina in ultimii 20 de ani.
  4. o familie prezidentiala patrioti adevarati adica Kirchner – mi-a placut rau de tot cand au platit datoria la FMI TOATA intr-o singura transa de nu stiau aia unde sa puna banii…
  5. o clasa politica reformata. – nu sunt toti ingeri dar in niciun caz nu mai sunt levantamanos, adica aplaudaci.

  Bine, acum sunt iar in default, dar dintr-un motiv simplu: nu vor sa achite bancilor private. De ce nu vor? Pentru ca se considera ca datoria catre aceste banci, in special spaniole si germane , este o datorie „odioasa”, adica facuta pe baza de coruptie.
  Atentie, nu comparati Argentina cu Grecia, nu se aseamana deloc cele doua cazuri, Grecia nu are atuurile Argentinei.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura