S’a plictisit lumea de facebook?

 

Este intrebarea pe care Marius o pune in baza faptului ca in ultima perioada se raporteaza o scadere destul de semnificativa a numarului de postari personale in ciuda noilor optiuni aduse cum ar fi video live streaming’ul.

Voi incerca sa ii raspund eu cum vad treaba si zic ca … oricate imbunatatiri ai aduce unei retele intr’un final tot se va plictisi lumea de platforma in sine. A fost o vreme a portalurilor, o vreme a forumurilor, o vreme a instant messeging’ului (YMSG), o vreme a retelelor de socializare … la un momendat oricat te’ai stradui tot acolo se ajunge pentru ca plictiseala porneste de la sila de a mai da click pe o icoana ce o ai pe desktop si cand se ajunge acolo e noapte buna, pentru ca nimeni nu mai este interesat ce se intampla dupa. Sunt deja ~10 ani de fenomen … de crescut au tot crescut odata cu noii utilizatori ce descopereau reteaua, acum conform efectului piramidal este naturala si coborarea pentru ca utilizatorii care pana acum nu au fost atrasi nu vor fi nici de acum inainte chiar daca pentru ei incearca sa aduca acele noutati si mai putin pentru cei existenti deja!

Concluzia este doar una: facebook ramane incet si sigur fara sageti in tolba, tagetarea devenind din ce in ce mai dificila. Evident ca facebook nu va da faliment si nici nu va suferi o cadere brusca de popularitate, insa odata cu faptul ca va exista din ce in ce mai mult continut personal si tot mai mult continut distribuit popularitatea ii va scadea pentru ca acel continut este peste tot si nu va mai atrage pe nimeni ca noutate. Cumva, ce le’a adus popularitate ieri, astazi se intoarce impotriva lor. smile

Pareri?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

7 Responses

 1. radu says:

  duca-se, bucuria prostilor si a hotilor, prostii ca au pe cine idolatriza si hotii pe cine sa fure!
  Imi pare ca alte retele urca…

 2. Vasile says:

  Intodeauna cand urci un deal trebuie sa-l si cobori, problema este daca mai revii vreodata sa-l urci?!
  Apoi unii incep sa se trezeasca si sa isi dea seama ca poate au pierdut ceva din viata reala stand pe FB zi lumina, bine pentru o parte e chiar viata reala laugh Toate la vremea lor vin si se duc. E in firea omului sa se plictiseasca de “jucaria” lui si sa o lase uitata intr-un colt. Va mai dura o vreme dar de dus tot se vor duce, acum depinde de marketing-ul lor care se va agata de orice, va plati pe oricine e pe val ca sa zica “urmariti-ma pe facebook”, sa ne gandim doar ca acum 10-12 ani daca zicea-i ca YM va fi praf laugh ?!

 3. Marius Cucu says:

  Vasile, e așa cum au uitat și de bloguri. S-au plictisit să discute smile

 4. ice4you® says:

  Hmmmm …. Marius, aici e discutie luuuunga … impresia mea este si ramane ca … cei care aveau ceva de discutat o faceau si o fac …. restul …

 5. Ciprian Lospa says:

  Va ramane si peste ani principalul magnat fiindca va aduce tot felul de chestii interesante periodic. Si pentru ca lumea s-a obisnuit cu el si nu vrea sa migreze in alta parte sau sa descopere alte retele. Si imediat dupa Facebook ar fi WhatsApp-ul. Si WhatsApp de cine este detinut? Exact! De aia Facebook n-are nici macar un motiv de ingrijorare.

 6. evenuta says:

  Eu sunt de acord cu “ante-vorbitorul” meu ca inca sunt de descoperit valente ale facebook-ului. Inainte de a scrie acest comentariu tocmai am vazut niste imagini minunate pe facebook din Tara Hategului – Fundatura Ponorului. Cel mai mult ma intereseaza pe facebook postarile de arta, muzica buna, literatura buna sau astfel de imagini cum sunt cele mentionate anterior.

 1. 01/06/2018

  […] late pentru care facebook pare a isi fi trait traiul si mancat malaiul, (lucru pe care il prevedeam aici inca de acum ceva vreme buna) in vremea in care generatia lor de baza (printre care se numara si […]