Sa privim viitorul prin ochii chinezilor

Am tot zis eu ca o sa vina o vreme cand o sa platim si aerul pe care il respiram, ei bine, se pare ca in China acest lucru este unul care tinde sa devina realitate de la o zi la alta, de vina fiind in primul rand nivelul extrem de ridicat al poluarii, pretul pe care acum China il plateste dupa boom’ul economic din ultimi ani.

Imaginea asta este una reala suprinsa pe strazile din Beijing unde sambata a fost lansat pentru prima oara in istorie cod rosu de poluare, iar in magazine unii intreprinzatori au adus deja aer din import via Canada in canistre de dimensiuni diferite

Pretul uneia recipient care contine 7,7 litri de aer curat fiind in jurul a 10 lire.

In ritmul in care se taie padurile pe la noi, cred ca in curand vom importa si noi asa ceva, norocul nostru deocamdata fiind ca ne’au terminat astia industria.

Mai in gluma, mai in serios … sumbru viitor se pare ca ne asteapta!

4 comentarii la „Sa privim viitorul prin ochii chinezilor”

  1. Pai de parca apa plata care se vinde cu bani buni ce este ? Este apa de robinet, un pic filtrata, bagata (imbuteliata) fain frumos si vinduta la fraieri de parca ar fi elixirul nemuririi. La fel se va vinde si aerul, singur chestie care pina acuma mai era gratis. In rest, se vinde orice, orice ca sa faca bani, ce sa mai zic, pai pina si rahatii de caine din parcuri si de pe trotuare or sa ajunga sa coste bani. Si atunci o sa fie curatenie prin parcuri si pe trotuare !!!

    Răspunde
  2. Generatia mea cred ca prinde perioada cruda de tranzitie intre ce e si ce va urma. Copiii mei insa cred ca o sa traiasca in vremuri foarte dubioase. (asta daca o sa am copii, dar zic in general, generatia.)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura