SaveFOP, sau cum arata reversul „Revolutiei portocalii” din Ucraina. Urmeaza Romania?

Din 2004 si pana in 2014 atat Romania cat si Ucraina au fost cuprinse treptat de asa numita „Revolutie Protocalie”, miscari care au generat numeroase presiuni si miscari de strada in urma carora atat la Kiev cat si la Bucuresti au venit la putere doua personaje de trista amintire ce au fost infipte in fruntea celor doua state cu mana occidentalilor. Cele doua personaje se numesc Traian Basescu si Viktor Iușcenko, ambii avand aceiasi agenda electorala, respectiv „lupta impotriva coruptia”, ambii aducand si mentinand ulterior la putere, unele dintre cele mai corupte guverne pe care le’au avut cele doua tari, guverne ce au fost puternic sustinute de occident.

Cine s’a aflat in spatele miscari „Revolutia Portocalie” din Est si fostele tari sovietice

Daca in Romania „Revoluția Portocalie” s’a terminat destul de repede dupa scoaterea din carti a lui Adrian Nastase si arestarea lui ulterioara, in Ucraina aceasta miscare s’a bazat pe modelul eliminarii lui Slobodan Milošević de la putere in Serbia si promovarea lui promovarea lui Vojislav Koštunica ca om providential, model pe care s’a experimentat cu succes si „Revolutia Trandafirilor” in Georgia. O miscare care nu insa a avut succes si s’a lasat cu o baie de sange in 2020 a fost miscarea „Zubr” din Belarus prin care s’a incercat debarcarea lui Aleksandr Lukașenko, singurul apropiat al Moscoveni care a rezistat acestui tavalug al „Revolutiilor portocalii” din Est.

Ce este mai putin cunoscut este faptul ca activistii din  spatele acestor miscari din Est au fost antrenati in tactici de rezistenta non-violenta, de o coalitie de consultanti profesionali sprijiniti de o serie de guverne si agentii non-guvernamentale straine (ONG), care au pompat si sume imense de bani pentru sustinerea acestor „revolutii spontane” care au dus la destabilizarea tarilor unde au avut loc. Conform dezvaluirilor facute de ziarul „the Guardian„, printre acestea se afla Departamentul de Stat American si US AID, miscarile de strada orchestrate de acesti consultanti vanzadu’le si noi in Romania la protestele care au avut loc 13 ani mai tarziu, respectiv in perioada 2015-2019, miscari ce au dus la demiterea a doua guverne.

SaveFOP, sau cum arata reversul „Revolutiei portocalii” din Ucraina

Odata cu escaladarea tensiunilor de la granitele Ucrainei unde Rusia a masat un urias arsenal si trupe fara precedent in urma declaratiilor belicoase ale NATO, in ultimele trei zile in Kiev au fost organizate uriase „miscari spontane” de protest ale anteprenorilor  denumite generic „SaveFOP”. Aparent, aceste miscari nerevendicate oficial de nimeni au la baza miscari impotriva taxari excesive a guvernului Ucrainei, in realitate existand suspiciuni mai mult decat rezonabile ca ar sta rusii si influenta lor din Ucraina asupra uriaselor comunitati rusofone din aceasta tara, presupusa intentie a acestor „proteste spontane” fiind destabilizarea Ucrainei din interior de succesul acestor actiuni depinzand decizia Rusie de a ataca sau nu deschis Ucraina.

La aceste proteste violente si care sporesc de la o zi la alta, se adauga si faptul ca Ucraina in ultima saptamana a fost lovita puternic de numeroase atacuri informatice care au blocat mai multe institutitii din Ucraina si implicit intreaga tara.

Urmeaza Romania?

Ultima interventie directa a rusilor in Romania a fost la Revolutia din 1989, cand exista date si dovezi ca fosta URSS a jucat un rol important in evenimentele care au precedat lovitura de stat din Romania, Rusia actionand atunci in colaborare cu NATO si tarile occidentale pentru a debarca regimul Ceausescu. De atunci si pana azi, implicarea Kremlinului in evenimentele din ultimi 32 de ani in Romania au fost destul de minore, neexistand pana acum nici o dovada ca Romania a prezentat un interes deosebit pentru Rusia. In ultime doua luni insa, sau mai exact dupa ce divizia antitero a SRI isi facea reclama pe Youtube pentru a isi justifica uriasele fonduri alocate an de an, amenintarile cu bomba au explodat in intensitate, acelasi lucru fiind raportat atat in Moldova cat si Ucraina, unele voci ale analistilor militari punand aceasta sincronizare suspecta pe baza unei operatiuni ce ar avea ca scop instalarea unei stari de panica in populatie. Nu stiu cat de adevarate sunt aceste suspiciuni insa avand in vedere uriasa vulnerabiliate a Romaniei din punctul de vedere al securitatii nationale, orice ingrijorare poate fi considerata mai mult decat justificata.

Opinie personala

Romania se afla intr’un razboi hibrid in fata caruia Iohannis, presedintele lui, e doar un tonomat care rosteste de fiecare data niste fraze dupa cum ii sunt scrise de generalii cu care s’a inconjurat si care a recunoscut ca:

„ÎN MOMENTUL ÎN CARE PRIMIM INFORMĂRI, LE CITIM ȘI NE CONSIDERĂM INFORMAȚI”!

Lenea caracteristica si interesele de bine personal facandu’l doar un spectacol trist la fiecare aparitie, neinvatand nimic din istoria ultimilor 100 de ani cand toti aia care citeau doar informarile serviciilor secrete (vandute „agenturilor straine”) si se considerau informati, au sfarsit intr’un fel sau altul tragic. Tragic acum este faptul ca nu doar soarta „domniei lui” este in balanta intr’un moment complicat al istoriei ci a intregii natii, care in momentul asta este in fara unor uriase provocari internationale, desantul francez anuntat ca va ajunge in Romania, fiind la concurenta cu desantul american anuntat, jocurile de geopolitica externa fiind la un nivel fara precedent dupa sfarsitul celui de al doilea razboi mondial, soarta Romaniei urmand sa fie jucata in curand la Geneva, o alta Ialta unde USA se prezinta cu un presedinte slab care nu se mai bucura nici macar de sustinerea interna, vremea marilor lideri politici ai lumii parand sa apuna in timpul in care Putin nu e nici mai mare, nici mai puternic si nici mai inteligent decat altadata, ci doar cei care i’se opun tot mai slabi si putin inteligenti!

revolutii ucraina 640x214

2 comentarii la „SaveFOP, sau cum arata reversul „Revolutiei portocalii” din Ucraina. Urmeaza Romania?”

  1. Da’ ce-a patzit robotul asta teutonic , i-au bagat astia un soft nou ? Parca niciodata nu l-am auzit vorbind atata FARA SA CITEASCA VREO HARTIE si-n plus , folosind expresii…IMPROPRII LUI adica nefacand parte din vocabularul sau zilnic . Oricum ar fi , nu s-a dezmintit : VORBE GOALE , VORBE FARA SENS , desii grupate corect in fraze nu foarte alambicate ca sa le poata rostii robotul fara probleme . Dupa atatea zile de vacantza , cred ca i-a injurat copios p’aia care l-au pacalit s a zica ceva pe gura sad GURA MA-SII !!! Daca Vladimir va a nuntza vreodata ca doreste s a candideze pentru Cotroceni SIGUR ai voi da girul meu . Dupa un bou teutonic , cred ca merge un tigru siberian !

    Răspunde
    • Imaginile sunt de la unele din putinele „conferinte de presa” arajate, unde intrebarile ii erau servite pe tava odata cu raspunsurile ce le citea de pe un prompter. :))

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura