Iohannis, presedintele lui

Ieri a fost sarbatorita Unirea Principatelor Romane, impropriu cunoscuta ca Mica Unire, moment de sarbatoare nationala de care unii s’au bucurat ca de mica vacanta. Pana aici, nimic iesit din comun si ziua asta ar fi trecut la fel cum au trecut si alte asemenea zile pana acum daca nu ar fi existat doua momente penibile oferite de spectrul politic care sa o marcheze ca o zi in care in tara asta avem orice, in afara de unitate, desi Hora Uniri a rasunat peste tot.

Iohannis marcheaza Unirea Principatelor Romana in Parcul Carol din Bucuresti

Pe langa cerneala aruncata in fata lui Simion la Iasi de 2 useristi zaluzi, cel mai penibil moment a fost cel marcat de Klaus Werner Iohannis, care, dupa ce in urma cu vreo trei ani voia sa sarbatoreasca zilele Revolutiei din decembrie 1989 in mai 2019, in 2022 loveste din nou si marcheaza Unirea Principatelor Romane in Bucuresti la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol, loc care nu are nici in clin si nici in maneca cu Unirea Principatelor Romane si nici cu vreo sarbatoare militara.

iohannis si generalii 2022

Pe marginea acestui moment penibil care ne aduce aminte si de defilarea pe sub Arcul de Triumf organizata cu ocazia infrangerii din Afganistan, Bogdan Tiberiu Iacob a facut o remarca foarte interesanta:

Klaus Iohannis a început de ceva vreme să evite orice contact cu civilii în loc deschis. Cam de cînd a luat-o la vale în sondajele de popularitate. Duse sunt vremurile cînd îmbrăca haina roșie și cobora în piață, printre manifestanți picați în extaz. Acum, spaima de români își spune cuvîntul.
Pe 21 decembrie, mulți vor fi observat că președintele lenevilă s-a trezit suficient de devreme pentru a fi în Piața Universității la orele 8,00 dimineața, cînd nu prea era țipenie de om în zonă, pentru depunerea unei coroane de flori în amintirea eroilor revoluției.
De ieșit în cîmp deschis, nu mai iese decît atunci cînd are motive să fie înconjurat eminamente de militari, în special de generalii din servicii.
(…)
Frica păzește bostănăria, așa că, anul ăsta, Coana Chirița de la Cotroceni nu a mai servit dulcele tîrg al Ieșilor. Iar la cum merg lucrurile în sondaje, anii viitori va organiza ceremonia prin subteranele Casei Poporului.

scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.

Pentru a intari aceasta remarca a lui Tiberiu Iacob, as mai aminti aici inca un moment tras la indigo in care Iohannis a tinut sa marcheze si Centenarul inconjurat de aceiasi generali din servicii, la dreapta s’a fiind atunci renegatul primar din Alba Iulia, Mircea Hava:

Iohannis, presedintele lui

Dincolo de interpretarea acestei imagini ca un eventual mesaj de forta din partea a celui care ar fi trebuit de sapte ani de zile sa fie presedintele Romaniei, aceasta imagine trasa la indigo nu releva decat faptul ca Klaus Werner Iohannis este presedintele lui, o marioneta tinuta intr’un glob de cristal si care cu ajutorul neprecupetit al generalilor din servicii de care s’a inconjurat, a pierdut orice contact cu realitatea! Practic, Iohannis traieste intr’o lume construita de consilierii lui din servicii, care il mai scot doar din cand in cand la geam ca sa isi mai bata inca odata joc de el, dandu’i in acelasi timp lui Hantzi increderea si hranindu’i orgoliul de neam prost ca inca are fraiele in mana, fraie pe care nu le’a avut defapt niciodata, cum nici Basescu care ajunsese cel putin la fel de penibil in cel de al doilea mandat al sau, pe acelasi model patentat de aceleasi servicii secrete care l’au pus si pe Ceasusescu cu spatele la zidul din Targoviste.

Las si asta aici, ca un soi de completare

9 comentarii la „Iohannis, presedintele lui”

    • Oare nu-l putem da la schimb cu președintele Croației ? Punem și ceva pe lângă, strângem mâna de la mână, că nu suntem nesimțiți .. croații știu ce să facă cu el, și după aia sunt ei în stare să-și facă rost de alt președinte cum vor ei, cum au demonstrat deja..

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura