Scandalul artificial din sanatate

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

4 Responses

 1. Sorin says:

  Spitalele şi cabinetele medicale şi tot ce ţine de sănătate este o AFACERE. Nu contează că e privat sau de stat, este doar o afacere. Şi ca în orice afacere, dacă nu este profit, atuncea nu e bine.
  Acuma profitul poate fi de tip real (facturi, chitanţe, etc.) sau fictiv (şpagă, plic, sau alte obiecte materiale). Deci acuma medicii şi asistentele şi chiar şi femeile de servici aşteaptă de la tine, cel care eşti bolnav, aşteaptă să le dai bani, de regulă bani, este modul cel mai rapid.
  Mergi la o consultaţie oftalmologică şi plăteşti 50 lei consultaţia, dar nu primeşti chitanţă. Asta se practică peste tot. Cine îmi spune că nu se întîmplă aşa ceva, cela sigur suferă de o depresie cruntă.
  Apoi la cazurile mai grave, sumele sînt mai mari. Se primeşte eventual o chitanţă pe o parte din sumă, şi restul intră în buzunarele respectivilor doctori, pentru care jurămîntul lui Hipocrate e doar o glumă simpatică numai ca să primească diploma de a-şi exercita meseria de cerşetor.
  Ca şi în orice afacere, dacă nu este profit, atuncea afacerea se duce pe apa sîmbetei (că să nu mă exprim mai direct). Şi cum să fie profit dacă sumele nu sînt încasate corect ??? Păi de ce să nu bage doftorii bănuţii direct în buzunar, de ce să-i declare că dupe aia să se tragă impozit şi alte procente, păi e mai bine să rămînă cu toţi bănuţii şi să declare mai puţini pacienţi oficial consultaţi, şi restul pacienţilor să poa’ să le ieie banii 100%.
  Acesta este sistemul de sănătate din ţara noastră, o să spuneţi că e o mare porcărie, nu este adevărat, este doar o AFACERE, dupe cum va spuneam mai sus.
  Este o mare tîmpenie, nu nu, este o afacere !
  Doctorii sînt nişte bişniţari, nu bişniţari, sînt afacerişti !!
  Ce nu înţelegeţi ? Chiar aşa de bătuţi în cap sînteţi ?!
  Eu unul recunosc că sînt un pic dus cu pluta, dar credeţi-mă că nu am bani să mă duc la un idiot de doctor să mă caute de neuroni, şi cu atît mai puţin să-mi deie medicamente care le recomandă evident de la farmacia de la care are şi el un mic procent, şi nu îmi recomandă medicamentele cele mai ieftine, ci cele mai scumpe, adică este acelaşi medicament care are acelaşi efect ca şi apa de ploaie numai că are o denumire comercială mai bengoasa, şi deci de aia costă mai mult. Mult mai mult.
  Şi uite aşa bolnavii suferă în continuare, şi uite aşa oamenii mor cu zile, şi uite aşa doctorii cerşesc, scuze, fac afaceri(!), mai departe, şi uite aşa arată ţară noastră prea-iubită.
  Şi atunci stau şi mă întreb: oare doctorii ceia care făceau experimente în lagărele de concentrare cu ce sînt mai diferiţi de doctorii din ziua de azi ???
  Va spun eu: nici o diferenţa. Ambii sînt nistre MONSTARII !!!!!

 2. ice4you® says:

  Sorine – trist este doar ca am un fost coleg de scoala care inca e medic rezident pe 1000 lei deoarece loc nu se face. Se incapataneaza sa nu plece … desi este un medic bun, foarte bun. Ca el mai sunt multi altii … ar trebui notate si discutate si lucrurile astea pentru ca sunt reale intr’o realitate hada a acestui sistem perfect descrisa de tine. De vina … suntem toti … ca noi ne’am ales conducerea … si tot noi o sa ii alegem iara. Ne castiga cu un ranjet prin afise si diverse dictonuri populiste. Avem ce meritam, nimic mai mult, nimic mai putin.

 3. cola says:

  sanatatea e scumpa, si numai cei care au bani suficienti au parte de cele mai noi terapii, medicamente, etc.. asta e valabil PESTE TOT in lume, si e suficient sa traiesti pe planeta si sa citesti net-ul (nu feisbucii) ca sa stii asta. sistemul privat in sanatate poate oferi niste avantaje doar celor care si-l permit (iar in romania nu sunt asa multi). as indrazni sa spun ca sistemul de la noi e mai bun decat altele – o sa explic in doua cuvinte de ce : daca tot dai o atentie, macar alegi cui o dai – exista un mercurial al atentiei banesti, bazat pe un track record empiric si public acceptat al medicului.. la un fond de asigurare privat, ti se pune in fatza un catalog cu ceea ce ti se ofera, o lista de medici agreati (in acte toti sunt la fel de buni).. atunci sa vezi halimai – jumatate dintre absolventii de medicina din romania sunt ok, dar sigur jumatate sunt varza (cum sunt si absolventii in orice domeniu). Iar malpraxisu se rezolva cu avocati buni – un fond privat de sanatate trebuie sa aiba avocatii mai buni decat medicii – e dovedit stiintific.

 4. ice4you® says:

  Cola …. ce pana mea ma fac cu tine mai baiatule?! Sa te “urasc” ca stai in umbra si nu vrei sa scrii OFICIAL pe aici pe motiv ca “esti tu accid destul”, sau sa iti multumesc ca pui sare acolo unde uit eu de piper? laugh
  Inca un comentariu care sintetizeaza tot scurt si la obiect! smile Ti’am facut reclama si in alte parti cum ti’am facut aici cand nu scriai inca pe aici. smile Da’i tare cat tine spuma! laugh M’am razgandit … deocamdata, nu te mai banez! laugh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.