Se poate si pe la noi, nu numai “pe dincolo”!

Prefata:

Faptul ca de cate ori avem ceva de zis de rau despre tara asta raportam mereu “la dincolo” dovedeste incapacitatea acestui popor de a vedea si valorile din jurul lor. In tara asta de cacat nu suntem capabili sa vedem niciodata lucrurile bune care se intampla ci doar pe alea rele, iar “dincolo” facem exact invers, ne prefacem ca nu le vedem pe alea rele, dar le ridicam in slavi pe alea bune, ca doar atat avem capacitatea de popor mizerabil care stie doar sa isi arunce valorile la gunoi si sa promoveze non-valori.

Introducere:

Inevitabil ca in zilele astea tragice, au aparut imediat si mancatorii de cacat occidental cu comparatiile lor “pe dincolo”. De la criticarea medicilor care “nu sunt ca aia de dincolo” si scrisorile diaspulei in care cereau mutarea ranitilor in strainatate erijandu’se intr’un soi de a tot stiutori pana si in ale actului mediacal, pana la cei care au inceput sa ne povesteasca despre cum au vazut ei ca sunt cluburile “de dincolo”, desi ard oameni de vii si pe acolo anual ca sobolanii.

Continuare:

Astazi a venit ziua sa va povestesc ca se poate si pe la noi ca lucrurile sa fie bine facute nu numai “pe dincolo”!

Duminica am fost invitat la o activitate cultural-sociala urmata de o masa in Comuna Bretea Romana, judetul Hunedoara. Fiind vorba de cateva zeci de oameni, masa respectiva s’a tinut la Caminul Cultural al comunei unde am ajuns ca invitat. De la intrare se putea vedea faptul ca desi mic, acesta fusese renovat din temelii, lucrarile nefiind insa in bataie de joc. In sala mare nu mica mi’a fost surpriza ca pe langa faptul ca era curata, bine aerisita si dotata chiar cu aer conditionat, sa observ atat senzori de fum montati in tavan cu alarma de incendiu aferenta cat si hidrantul bine semnalizat, usi largi pentru evacuare de urgenta la fel de bine semnalizate cat si 4 extinctoare puse la indemana si bine semnalizate. Lucrarea nu era facuta de ieri de azi, se putea observa ca acestea toate fusesera montate de la bun inceput pentru ca se aflau in structura salii respective. Am discutat cu responsabilii de acolo care mi’au confirmat faptul ca au toate avizele de la ISU, pana si extinctoarele fiind in termenul de valabilitate, lucru verificat de mine pe modelul lui Toma vesnicul necredincios.

Nu m’am apucat sa fac fotografii pentru ca era un moment solemn, insa cine nu ma crede il invit sa dea oricand o tura prin Bretea Romana, Judetul Hunedoara si sa vada toate astea cu ochii lui.

Incheiere:

Omul sfinteste locul!

Este o vorba din batrani si cred ca exemplul dat mai sus este o confirmare a acestui lucru! Nu stiu cine este primarul comunei, nu stiu cine sunt autoritatile locale, habar nu am cine s’a ocupat de acel camin cultural, insa mi’a dovedit ca daca se vrea se poate si pe la noi, fara ca cineva sa bage mana in banii pentru toate acele dotari de siguranta iar renovarea sa se reduca doar la o spoiala cu care sa ia ochii prostilor pe la alegeri.

Deci DA, se poate si pe la noi, nu numai “pe dincolo”!

Voi incerca sa dau asemenea exemple ori de cate ori am ocazia pentru a se vedea ca schimbarea incepe in primul rand de la noi nu de la altii! Cata vreme pe dincolo te abtii sa arunci gunoaiele pe jos iar cand te intorci aici, asta faci motivand doar ca …

Si asa nu conteaza ca oricum asa fac toti in tara asta de cacat …

Esti o mizerie mai mare decat aia pe care o arunci, chiar daca ai trait o vreme pe dincolo

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

1 Response

  1. the_sniper says:

    Foarte foarte bine,deci se poate si la noi…Parca mi-a mai venit sufletul la loc,ma bucur sa vad si exemple pozitive.Daca se poate la scara mica,se poate si la mai mare insa,vorba cantecului : “E foame de bani,e foame de bani,baieti”