Sibiul LUI IOHANNIS|Darurile lui Santa Klaus

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

5 Responses

 1. radu says:

  Nu este ceva nou, astea sunt demersuri vechi prin Sibiu, dar nu avea majoritate in Consiliul local. Cand a avut-o zbang!! Fostii mei colegi din Sibiu mi-au povestit si alte minuni, dar v-am zis nu este prost si s-a ascuns bine sub poleiala. Nici nevestica nu-i mai breaza,: profa de engleza la liceul Lazar, e cam bata saraca, dar are haine ultimul racnet.Dar divagam.
  Sa stiti ca nici retrocedarile catre Biserica evanghelica saseasca nu sunt in regula. Daca citit cu atentie veti vedea de ce.
  Da a existat Gestapo in Sibiu si nu numai, cerut de Andreas Schmidt fuhrerul sas, mare prieten cu legoinarii, este cel care l-a scos pe Sima din tara dupa rebeliune; azi e mare erou ca s-a parasutat cu legionarii inapoi in Ro sa faca gherila si prins fiind a murit in inchisoare. Unii sasi nu prea credeau in Reichul de 1000 de ani si trebuiau oitele ratacite aduse la matca.
  Nu stiu daca acest Bernd Fabritius nu este ruda cu acel Fabritius care apare in carti ca farmacistul sas din Medias ajuns farmacist la Auschwitz.
  Sasii sunt in marea lor majoritate diferiti de acesti indivizi. Sa nu acuzam toata comunitatea.
  Mai interesant este altceva; in filmul de la Digi apare un domn Paul Phillippi, este predecesorul lui Klaus la FDGR. Unii soptesc prin Sibiu ca fost debarcat tocmai pentru ca , in baza unei conventii Hitler Antonescu, a facut parte din acei tineri germani care s-au inrolat voluntar in Whrmacht si Waffen SS. Nu era dezirabil.
  Gazduia in anii 90 conferinte in sediul lor, gard in gard cu sediul UDMR Sibiu conferinte studentesti despre federalism, minoritati, samd. Am fost si eu la una tinuta in germana tocmai despre proprietatile lor din Ardeal. Tema bantuia deja dar nu aveau cum s-o puna in practica. Apoi vine anul 2000, fir-ar el sa fie. CDR a intrat in degringolada totala PSD in Sibiu era acaparat de actulul presedinte CJ Sibiu Cindrea, un personaj cunoscut de mine personal absolut detestabil, asa au ajuns sa conduca sasii in Sibiu. Cand au avut si judetul si alte cateva orase pe mana in 2004 -Cisnadie, Medias, etc – au inceput tot felul de smecherii foarte romanesti. Cea mai de rasunet teapa data la Sibiu este cu extinderea Aeroportului, extrem de suspecta afacerea.Si mai sunt, dar nu avem timp.
  N-am nimic cu sasii, n-am nimic cu ungurii, n-am nimic nici cu legionarii, foarte multi au fost loiali Romaniei si au platit cu viata. Dramele populatiei germane din Romania si pierderea demo-geografica si economica suferita de Romania din cauza emigrarii nu numai a germanilor, ci a multor alte categorii de romani , este azi greu de recuperat.Ostilitatea Germaniei fata de noi trebuie vazuta si din acest unghi, ca si din unghiul EADS.Prietenii stiu de ce.
  Cunoscand bine zona vreau si eu sa intreb: dar pe langa Sibiu ati fost? Sunt si acum strazi in Tiglari, Terezian, Gusterita si Turnisor(ultimele doua cartiere majoritar locuite de landleri si sasi nu de romani pana mai ieri) de PAMANT. Sau mergeti prin judet si veti descoperi multa saracie si resemnare si sate goale si drumuri de pamant.
  Mitul cu nemtii si lucrul bine facut trebuie sa inceteze a fi propogat la noi. Iar in Germania nu au fost primiti sasii cu bratele deschise, ci dimpotriva.
  Painea exilului este amara. Eu am gustat 2 ani apoi m-am intors acasa. M-am convins ca nu suntem cu nimic mai prejos. Complexele noastre de inferioritate ca am fi inapoiati, trogloditi, comunisti, retrograzi, ancorati in terecut, smenari, smecheri(cuvant de origine germana apropo, sforar ) si alte asemenea trebuie sa inceteze. In multe domenii suntem net superiori lor celor din Vest.
  Marea hiba este ca nu mai suntem uniti si patrioti. Si la ei dihotomia Nord Sud, bogati saraci, verdeinchis contra verde deschis, samd exista si se manifesta dur rau mai nou. II bantuie federalismul separarea, nu se mai suporta etc.
  Ceea ce am vazut la noi ma scarbeste. In Romania anului 2014 vorbim de aceleasi teme, care pangaresc eroii nostri din ambele razboaie.
  Asta In timp ce mor oameni cu zile prin spitale si copiii cersec la colt la noi sau aiurea….Asta sa fie marea nostra problema?

 2. ice4you® says:

  Completarile tale vin la fix, speranta mea este sa aiba rabdare cei care intre pe aici si sa puna mana sa citeasca pentru a nu vota ca niste roboti de propaganda. Am inceput sa inteleg tot mai mult de ce acum cativa ani sibienii prezenti la acea intalnire se aratau destul de reticenti fata de cinstea acestui om in ciuda aparentei bune gospodarii. Sunt lucruri care fierb acolo de ani buni insa atata vreme cat Sibiul a fost condus cu mana de fier de acest om ce incepe sa imi pare un dictator, nu s’a putut face mai nimic. Daca toate is bune duminica, sunt convins ca lucrurile nu vor mai ramane asa si asta este un lucru bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: