Supravietuitorul: episodul 2 – regulile implacabile ale jocului deja macina!

Hotarat lucru, producatorii vor sa arda cat mai mult etape si in vreo doua sezoane sa prinda Survivor din urma, cel putin la intorsaturi.

Inainte de a incepe, o observatie: Lucian si Maria au ramas pe dinafara aliantelor din tribul Hangin, respective cuplul Ina si Mircea – o mare eroare, o alianta din doi este perfect vizibila pentru toti – si alianta Robi – Otniela – Raisa-Alex. Maria s-a regrupat rapid in alianta principala, semn ca are potential si intelege jocul.

Celalat trib nici nu a ajuns sa voteze si deja se contureaza o alianta a baietilor contra fetelor, cu duetul Alin-Andrei in control. Fetele par si nu par sa aiba o alianta, cu Diana in prag de plecare din cauza unei arsuri masive.

Oricum, aliantele in ambele triburi se cam cunosc, manipularile si minciunelele curg.

Am avut un episod cu o dubla eliminare. La Survivor’ul original au trecut sezoane pana la asemenea intorsaturi. Hangin – ce surpriza – au pierdut din nou si au trebuit , in urma unui mesaj intr-o sticla, sa voteze un om imediat. Din nou producatorii s-au miscat ultrarapid: mesaj in sticla si Consiliu tribal impromptu in tabara, nu in locul special amenajat! Nici nu a inceput bine Sezonul 1 si deja am ars douazeci de sezoane de Survivor!

Hangin au trecut rapid la tradari si Alex a fost trimis fara menajamente in Exil – desi concurentii inca nu stiu ca exista, foarte unfair –  apoi au pierdut si urmatoarea proba si au eliminat pe Ina, care nu face parte din alianta principala.

Sa disecam daca pana acum au votat corect.

O regula nescrisa in Survivor este sa votezi verigile slabe la inceput, adica jucatorii care nu performeaza in competitii, jucatorii care ameninta unitatea grupului, jucatorii conflictuali sau prea aroganti samd. Otniela, de departe, ar fi trebuit sa plece din prima, insa alianta in formare a preferat sa voteze doi barbati.

Pare o greseala, dar uneori jucatorii aliati prefer sa pastreze un concurent slab fizic, dar loial, decat concurenti puternici, potential adversari redutabili dupa reuniune – cand toate competitiile sunt individuale si imunitatea o poseda numai 1 persoana –  si potential neloiali.

Votand pe Lucian, pe Alex si pe Ina alianta s-a consolidat cat de cat si numai Mircea ramane in afara ei, teoretic tinta urmatoare. Mircea a comis greseala dupa greseala: s-a aliat pe fata cu Ina si este clar cu cine voteaza si pe cine nu suporta! Wow, impresionant! ?Impresionant de prost…

In partea cealalta conflicte idioate pe mancare si …peisaje, desi Raisa le-a facut muci pe toate!! Ce sani! Iar Alin se crede mare schemer, dar deja tot tribul ii stie mo-ul. Omul are idei bune, pacat ca nu isi tine gura si isi da pe fata antipatiile.

In episodul viitor vom avea o intorsatura clasica: the switch. Adica se vor forma doua triburi noi.

Este metoda clasica a producatorilor de a zdrucina aliantele si de a schimba soarta jocului, care devenea cam predictibil.

Am avut si primul duel in Arena din Exil si prima eliminate definitive, Aurelia.

Sa vorbim de challenge-uri. Toate, fara exceptie, sunt inspirate din Survivor si sunt deja clasice. Toate implica cooperare, coordonare, gandire logica si abilitate tactica si rapiditate in gandire si decizii, toate astea in caldura si umiditate si pe stomacul gol. Pana acum preferata mea este proba de la Duel, puzzle-ul tridimensional fiind un classic in Survivor, destul de putini fiind cei care l-au facut.

Am amintit de regulile nescrise ale Survivor. Show-ul are doua reguli oficiale: 1.cei care conspira sa elimine pe ceilalti si sa imparta premiile vor fi eliminati pe loc si 2.nu este permisa violenta fizica deliberata intre concurenti. Dar, neoficial, exista un set de reguli care pot ajuta un concurent sa castige. Va aduc aminte: numai unul va lua Premiul de 100.000 de euri si titlul de Unic Supravietuitor.

Regulile ar fi:

  1. Comploteaza! Fii un mic Machiavelli! Formeaza aliante si fii intotdeauna in alianta care are puterea in numar! Daca esti pe ultimul loc in alianta, fii gata oricand sa tradezi!
  2. Tine secrete schemele si aliantele tale, mai ales fata de cei care nu iti sunt aliati, nu te grabi sa infingi cutitul in spate mai devreme decat trebuie si niciodata nu da in vileag celui ce urmeaza sa fie votat ca va fii votat, ca ii dai posibilitatea de a lansa un contraatac!Si, cu orice pret, nu forma un cuplu pe fata cu cineva!
  3. Fii flexibil si gata de orice! Nu te atasa de o singura alianta, un jucator bun are variante de rezerva.
  4. Nu te lasa coplesit de emotii si sentimente si nu iti arata niciodata antipatiile pe fata! Un bun jucator ramane calm si obiectiv si isi executa cu sange rece strategia.Nu da motive sa fii votat afara din joc.Nu fii arrogant, lasa pe altii sa fie sefi, ei vor fi votati primii!
  5. Joaca teatru la nevoie, poarta-te frumos cu toata lumea si tineti pentru tine parerile politice, religioase samd.Tine minte: joci un joc social!
  6. Nu fii o amenintare vizibila, fie fizica – puternic, va castiga toate competitiile – sau strategica – diabolic, ii are pe toti la degetul mic – ori sociala – toata lumea l-ar vota sa castige in finala!
  7. Voteaza pe cei slabi si pe inamici inainte de reuniune, voteaza imediat pe cei puternici dupa reuniune, apoi voteaza imediat pe cei care pot castiga in fata ta in finala.
  8. In finala, in fata juriului, nu fi antagonist, fii sincer si poarta-te frumos!

Pana acum regulile au fost clar incalcate de mai multi concurenti.

Lucian a incalcat clar regula 4, dand motive tribului sa il dea afara. Plus ca da in vileag cum va vota. Idiot.

Alex a incalcat regula 6 – a devenit o amenintare fizica si nu numai, fapt dovedit ulterior cand a iesit invingator la Duel. Dar aici a intervenit si o tradare din partea celorlalti.

Ina a incalcat mai multe reguli: a complotat pe fata, nu si-a tinut gura si a incercat in mod repetat sa bage cutitul in spate Otnielei. Cum Mircea e mai bun ca ea la multe, a fost trimisa pachet in Exil fara menajamente.

Supravietuitorul incepe sa isi lepede din stangacii. Daca ratingul va fi bun, vom avea cu siguranta un nou sezon la anul.

De remarcat calitatea tehnica a filmarii si editingul excelent.

Intre timp Survivor 33 Fiji a inceput. Nu are rost sa facem comparative; e ca si cum ai compara un Logan cu o masina de F1.

Vizionare placuta!

 

 

 

 

 

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...