Taierea pensiilor speciale, praf de ochii pentru prosti

Am vazut zilele astea mare entuziasm prin prostime in legatura cu „taierile” de pensii speciale, stiti voi alea de le incaseaza anumiti privilegiati ai tari cu roaba, in vremea in care ~70% din pensiile din Romania normala sunt sub nivelul supravietuirii.

Vestea a fost propaghezata cu surle si trambite de tompeta turcana #dedreapta, ca se va intampla candva, la anul si total intamplator dupa alegeri.

Care este defapt situatia reala?

Pe scurt, pensiile magistratilor si militarilor nu vor fi atinse, fiind invocata o hotarare a CCR de acum cativa ani, dar care nu zice insa nicaieri ca aceste pensii speciale nu pot sa fie supraimpozitate in baza unor plafoane graduale, un proiect de lege in acest sens fiind depus de Teodorovici acum ceva vreme si adoptat de Senat.

Ce nu stiu multi, si tin gunoaiele astea bine dosit, este faptul ca fix pensiile alea reprezinta grosul sumelor cheltuite de Romania pentru a ii tine in brate pe acesti privilegiati, la pensiile militare intrand si cele ale serviciilor secrete pentru care an de an se aloca sume fabuloase cu plus in vremea in care la alte ministere vitale cum ar fi educatia sau sanatatea se taie fara mila. Din totalul celor aproximativ 160.000 de „speciali” care incaseaza anual cateva miliarde de euro, taierile teoretice „pentru la anul”, cu care incearca sa scoata baietii astia #dedreapta ochii la prosti, sunt in jur de aproximativ ~50 de milioane de lei/an, pentru ca cei teoretic vizati sunt in jurul a 2.000 de persoane si cam aia e tot.

Care este capcana in care cad cei mai multi prosti?

Pai fix aia ~2000 de persoane, care in mare parte sunt reprezentati de fosti parlamentari, manipularea promovata ani si ani de zile ca port stindard de toate trompetele care au folosit pensiile astea speciale doar ca vrajala electorala.

In concluzie, corifeii #dedreapta din #GUwerner nu fac decat sa vanda praf de ochii pentru prosti mizand pe aceiasi logica electorala a celor 66% dintre votanti, din care 44% sunt analfabeti functionali care cu siguranta ca vor inghiti si cacatul asta propagandistic, asa, gata mestecat, fix cum le este servit.

Asta’i!

 

3 comentarii la „Taierea pensiilor speciale, praf de ochii pentru prosti”

  1. Păi tovarășe, tu vrei să taie ăștia privilegiile securiștilor și procurorilor ( scuze pentru pleonasm ), adică pe ăia care i-au adus la putere ( în repetate rânduri ) ? Corect ar fi fost să se dea pensii speciale la toți diasporezii, că minciuna oficială e pe motiv de diaspora .. măcar să știm să mințim coerent, dar restul Pisa nu ne lasă laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura