Tehnologii uitate – Pager

Prin anii ’90 cu cativa ani buni inaintea intrarii telefoniei mobile pe la noi, in prima faza a intrat pager’ul, un mic dispozitiv portabil pe care puteai sa primesti SMS’uri de la oricine avea la dispozitie un telefon fix. Tehnologia era destul de simpla, pagerele erau conectate prin radio, la o un emitator cu acoperire discutabila. Respectivul emitator avea in spate o centrala cu cel putin un operator care prelua apeluri telefonice la un anumit numar de telefon, transmitand mai departe catre pager un mesaj scurt. In felul asta oricine putea lua legatura cu tine pentru a iti trimite fie un SMS, fie un numar de telefon la care sa il contactezi.In afara de asta, pagerele aveau si un soi de organizator, agenda telefonica, ceas cu alarma si alte cateva ghizmouri pe care nu mi’le mai amintesc acum.

Stiu … astazi pare cel putin primitiva aceasta tehnologie care e un soi de struto-camila intre un telefon fix si unul mobil, dar pe vremea aia imi aduc aminte ca functiona cu mult succes si o spun din experienta pentru ca pana sa apara telefoanele mobile am avut si eu un abonament la un asemenea pager (Motorola) si imi aduc aminte ca era mare lucru pe vremea aia, lumea te privea cu o oarecare invidie.

Desi nu ati crede, din cate am inteles, prin spitalele de pe dincolo, insa sunt folosite aceste pagere.

Ati avut macar de’a face vreodata cu asa ceva?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

5 Responses

 1. radu says:

  nu, posibil sa fie inca de folos.

 2. Costin says:

  Intr-adevar tehnologia s-a aplicat pentru prima oara in marile complexe spitalicesti de prin state pentru a facilita comunicarea rapida cu vre-un medic/chirurg a carui prezenta era indispensabila la un moment dat intr-un anumit loc. (cam multe adverbe, nu?) smile
  N-am avut, n-am invidiat ! Erau anapoda rau…

 3. Petre says:

  Am avut pager parca prin 95-96, nu mai stiu exact …

 4. Redoo says:

  Eu am avut unul castigat la cocacola..cred ca inca mai exita printr-o cutie pe la tara.Nu am primit niciun mesaj pe el, niciodata

 5. Costin says:

  In aceea perioada asa-zisele cadouri erau cam…fake-uri. Sigur nu era din lemn ? laugh