Tupeul autoritatile care cer implicarea Bisericii in campania ProVaccinare

Desi Romania inca nu a primit un numar important de vaccinuri, iar campania de vaccinare cu transele alea minore de vaccinuri a inceput mai mult cu stangul, numarul celor vaccinati fiind foarte redus, autoritatile cer implicarea Bisericii in campania Pro-Vaccinare, temandu’se probabil de sondajul ala de opinie in care doar aproximativ 30% din romani se declara dispusi sa se vaccineze, in acest sens, pe 14 decembrie reprezentantii cultelor au fost invitati la o discutie cu privire la aceasta implicare.

Raspunsul Biserici Ortodoxe Romane

„Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație.

În legătură cu „caracterul sigur al actului de vaccinare”, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.

În acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit.

Poziția Patriarhiei Române, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură eticăconsimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate.

În concluzie, vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

În acest mod, teama şi ezitarea vor fi învinse de încredere şi speranţă.”

a transmis BOR prin purtatorul de cuvant, Vasile Banescu.

Insistenta autoritatilor ajunge la disperare

Autoritatile din judetul Botosani anunta ca vor solicita sprijinul preotilor pentru a’i convinge pe credinciosi sa se vaccineze impotriva COVID-19. Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), medicul Monica Adascalitei, a declarat, marti, intr-o conferinta de pressa, ca influenta preotilor in randul populatiei este mare, iar un dialog cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane ar fi constructiv, informeaza Agerpres.

„Vaccinarea este voluntară. Noi trebuie să aducem argumente pro-vaccinare, nu să spunem că dacă nu te vaccinezi…. O să încercăm, pentru că acolo, în biserici, într-adevăr, enoriaşii ascultă de preoţii din parohie”

a afirmat Adascalitei.

Prefectul Dan Nechifor, mizand pe organizarea bisericii si acceptarea preotilor de a se vaccina ca exemple in etapa a doua de vaccinare:

„Biserica este organizată. La noi sunt protopopiate la nivelul judeţului. Intră în categoria, să spunem, a instituţiilor publice care sunt în etapa a doua de vaccinare. Aşteptăm când se vor programa pe platformă primii dintre reprezentanţii bisericii. Vom avea discuţii cu reprezentanţii protopopiatelor, inevitabil”

a menţionat Nechifor.

Tupeul autoritatile care cer implicarea Bisericii intr’o campanie guvernamentala

Cat tupeu nesimtit pot sa aiba aceste autoritati care acum vin sa ceara ajutorul Bisericii Ortodoxe Romane in aceasta campanie, dupa ce vreme de un an de zile, BOR a fost una dintre cele mai prigonite si batjocurite institutii din Romania, cultul fiind interzis in aproape toate formele sale, de la bisericii inchise si pana la interzicerea a tot ce a au insemnat sarbatori si procesiuni religioase?! Cum ar putea crede idiotii astia, care cer acum ajutorul Bisericii Ortodoxe Romane ca acestia ar indrazni sa se implice intr’o  campanie guvernamentala dupa ce vreme de un an de zile credinciosii lor au fost la fel de prigoniti si batjocuriti de acel guvern, nefiindu’le acordat dreptul moral, constitutional si prevazut in Cartea Drepturilor Omului care garanteaza dreptul neingradit la cult si practici religioase intr’o tara care a semnata aceaste acorduri internationale, dar le’a calcat in picioare? De ce autoritatile astea ale statului in tot anul greu pe care l’am trecut nu au chemat Biserica la discutii atunci cand aveau de gand sa ia masurile alea restrictive, desi Biserica a respectat mereu acele norme sanitare, credinciosi lor urmand cu sfintenie recomandarile preotilor, dar cu toate astea le’a fost interzis orice drept cu privire la cult? Cum ar crede ca acum toti nenorocitii astia din guvern care mai ieri se impanau cu prigoana bisericii si credinciosilor ca acei credinciosii ar mai asculta fie si de BOR, dupa toate cele patimite?

5 comentarii la „Tupeul autoritatile care cer implicarea Bisericii in campania ProVaccinare”

 1. Foarte bine că ai publicat și tu răspunsul BOR! Poate mai deschid unii ochii și reușesc să facă diferența, presa și știrile prezentând nu răspunsul, ci o minciună: bor sau patriarhia, nu mai țin minte exact, sprijină campania de vaccinare. crazy Ăștia ne mestecă tot precum vor ei, suntem prea tâmpiți în viziunea lor, ca să ne prezinte mot- a- mot declarațiile BOR, papei, ” surselor citate” etc. beee
  Trist e că exact slujitori ai bisericii, unii preoți, nu au fost atenți la acest răspuns și o iau pe arătură public, fiecare după cât îl duce capul. wacko

  Răspunde
  • Nu aveam cum sa vorbesc eu in numele BOR, indiferent de ce comunicat ar fi dat, datoria mea este ca inainte de a promova o informatie este de a cita acea informatie cu subiect si predicat. asa cum a venit ca declaratie sau comunicat.

   Raspunsul BOR este unul de bun simt, transant si clar, pozitia lor fiind una mai mult decat de apreciat pentru ca pastreaza o neutralitate necesara si binevenita in aceasta problema, unde cei care trebuie sa faca ceva cum ar fi sa isi asume raspunderea si sa isi castige credibilitatea sunt cei care promoveaza acest produs si sunt in drept sa o faca, respectiv acea stiinta si lume stiintifica care pana mai ieri era si este promovata ca noua religie a progresismului.

   Cu privire la avantul unor popi progresisti care si mint crancen in propaganda prin care indemna lumea sa se vaccineze daca sunt satui de masca si restrictii, stiu ce zici, acestia fiind o rusine pentru sutana pe care o poarta …


   … si tocmai de aia si pentru ca multa lumea era indusa in eroare de propaganda asta pe care o intalneam si prin alte cocini marxiste, am si scris articolul asta care sa clarifice lucrurile si cu privire la manipularea asa care se foloseste de saturatia oamenilor cu privire la aceste restrictii, dandu’se doar false speranta cu un vaccin care nici macar nu se stie cat de eficient este si mai ales pentru cata vreme!

   Răspunde
 2. Da, nimic de spus despre poziția BOR, parcă e din alte vremuri stilul ăsta de răspuns, când diplomația era o artă.
  Colegilor domnului Roncea li s- a atrofiat ” mușchiul” jurnalistic, fac orice altceva ( a se citi propagandă ) decât ceea ce se numește jurnalism. Nu- i nicio problemă, va veni un moment când îi vor simți lipsa, fiecare pasăre…
  Am o observație vizavi de felul în care se vorbește despre consimțământ. Toată lumea folosește expresia de consimțământ informat, nimeni nu vorbește despre consimțământul liber exprimat, care trebuie să fie cerut de fiecare dată, care poate fi retras oricând și care nu ar mai fi liber ( ci viciat, egal cu zero ) dacă se impun restricții și condiții de către stat ori terți, gen companii private ( a se vedea profesori care s- au exprimat că nu își vor primi studenții nevaccinați la cursuri sau companii aeriene care cer dovada vaccinării, inclusiv tâmpenia cu dovada vaccinărilor la înscrierea copiilor în școlă e un abuz ), încălcând drepturile pacienților, ma refer la informațiile cu caracter privat și confidențial. Eu nu știu să se fi abrogat legile care reglementează aceste lucruri, deci nu înțeleg tupeul unora de a pretinde ziua în amiaza mare aceste date, fără frica de a fi pasibili de a plăti daune în instanțe?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura