2021 nu va mai fi despre Covid, ci despre urmatorul punct pe agenda progresista: Green Deal

Ca o continuare inertiala a lui 2020, 2021 a inceput tot sub auspicile Covidului, vedeta stirilor fiind vaccinul miraculos, noua tulpina saxona si bineinteles un al treilea val anuntat pentru jumatatea lui ianuarie- februarie. Culmea este ca toate astea au cumva un punct comun, respectiv campaniile de vaccinare anuntate peste tot, Marea Britanie fiind campiona aprobarii vaccinurilor anti-covid, pe la ei fiind deja aprobate trei vaccinuri daca il punem si pe cel de al AstraZeneca/Oxford Academy, ala pe care UK a ales sa isi puna banii, Boris al lor anuntand chiar un nou lockdown ce s’ar putea sa ramana ca unul pana se va produce marea intepare „voluntara”, „intr’o cursa accelerata pentru protejarea vulnerabilor”. Curioasa schimbare de abordare, dupa ce acelasi Boris Johnson, lumina Brexitului, acum un an era coronasceptic predicand „imunitatea de turma”, dar deh, probabil ca interesul poarta fesul.

2021 nu va mai fi despre Covid, ci despre poluare si Green Deal

Si probabil ca acest lucru se va vedea dupa acest „al treilea val” programat sa se termine undeva prin luna mai, cand vaccinul miracol va apuca sa fie intepat in masura in care va fi distribuit, urmand ca pe la jumatatea anului covidul sa fie declarat „sub control”, si lumea sa se intoarca la agenda progresista, poluarea si Green Deal redevenind cap de afis al stirilor ca principala tema, calea si lumina spre care trebuind toti sa tindem, desi nemultumiri sunt peste tot prin Europa mai ales ca toti s’au prins de faptul ca principalul promotor, Germania, este si tara in jurul careia se va invarti toata treaba, aici fiind concentrata cam toata productia de panouri solare si moristi de vant, care vor cunoaste alaturi de masinile electrice o crestere uriasa a vanzarilor in urmatori ani, transformand Green Deal in Great Deal pentru Germania.

 Ce va fi prin Romania probabila

Luna mai si sfarsitul celui de „al treilea val” va gasi Romania probabil ca intr’o perioada de mari framantari sociale si politice, potrivit unor surse suficient de credibile, PSD urmand  sa faca rocada la guvernare si sa salveze PNL de la dezastrul impartirii ciolanului cu marxistii de la USR, formand un nou USL discret, dat pe dupa cires. Bineinteles ca toata treaba asta va fi parfumata si impachetata frumos, cu discurs populist pliat pe salvarea tarii de covid si probleme economice, „greaua mostenire” redevenind in prim planul agendei zilnice a punctajelor scrise prin birourile obscure din Kiseleff sub aprobarea si „privirea atenta si ingrijorata” a chiriasului de la Cotroceni, care probabil ca va deveni tot mai scump la vedere, urmand sa se bucure de anii de vacanta bine meritati pe care ii are inainte din mandatul ramas, a carui prelungire probabil ca nu va mai fi posibila prin visul modificarii Constitutiei si nu ca n’ar mai vrea el, dar probabil ca nu mai vor stapanii. Si uite asa, oamenii vor capata din nou speranta promisiunilor populiste ce le vor tine de cald si foame o vreme, speranta intoarceri la „normalitate” fiind mentinuta prin lasarea controlala a latului ce le’au limitat drepturile si libertatile fundamentale.

Opinie de final

Evident ca tot ce am scris pana aici sunt pure speculatii bazate pe unele „informatii pe surse” si observatii personale, care nu au insa darul de a fi adevar absolut, rog a fi luate ca atare! Una peste alta, 2021 va fi un an de tranzitie, un an complicat in care schimbarile puse in miscare in 2020 isi vor urma cursul inevitabil, directia urmand sa o vedem ceva mai clar undeva pe la sfarsitul acestui an, Germania fiind cea care va da tonul acestor schimbari dupa alegerile din parlamentare din septembrie, Angela Merkel urmand sa ia calea istoriei dupa decizia de a nu mai candida, prelungirea mandatului ei fiind insa posibila ca interimar pana cand in Germania se va contura o majoritate ce inca de acum este pusa sub semnul intrebarii avand in vedere faptul ca nici la alegerile precedente aceasta nu a fost usor constituita.

Sursa: sdgwatcheurope.org

20 de comentarii la „2021 nu va mai fi despre Covid, ci despre urmatorul punct pe agenda progresista: Green Deal”

    • Maline, nu eu am trezit’o, s’a trezit singura, ca acum e „free at last” si nu mai poate sa rada nimeni de ea ca nu se duce la scoala … probabil putand acum sa isi cumpere singura si iarba/prafurile ecologice secret :

      Răspunde
  1. Daca e cu panouri si moristi ma bag, electrica am una, poate doua… blum Cand eu bagam banii in d’astea, altii jucau fin la bursa, investeau in cripto laugh

    Răspunde
  2. Borisel a fost infestat, deci poate și-a schimbat părerea după „suferință”.
    Cat despre green deal, am mai spus chiar în discuțiile cu tine la mine pe blog că politica UE va continuă în direcția asta de reducere a poluării, nu e Cale de întoarcere. Totul este asumat, va continua cu orice cost

    Eu mă aflu intr-un proces de inițial design al locuinței, și mă gândesc serios daca investițiile ar putea fi sustenabile pentru mine. iau în calcul momentan: panouri solare (cel mai probabil voi folosi, cu schimbător de căldură), panouri fotovoltaice (nu știu pentru mine daca renteaza, voi scrie un articol in acesta privință), pompa de căldură (aici chiar văd niște costuri de implementare care depășesc momentan beneficiile). Eu nu sunt dispus dacă nu e real rentabil sa susțin curentul din munca mea!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura