Ultimul mare liberal roman|Lectia lui Mircea Diaconu

Discursul lui Mircea Diaconu in Parlamentul European:

Ca discuția să fie completă trebuia să aveți aici și un infractor din România, adică eu. Am fost anchetat în timp ce eram senator și Ministrul Culturii. Am fost anchetat timp de doi ani. La fiecare vizită la procuratură, era anunțată presa. Se încerca distrugerea mea publică. După doi ani, procurorul care mă ancheta mi-a zis: ‘domnule Diaconu, nu am găsit niciun prejudiciu, dar vă trimit în judecată’. Cred că a și zâmbit cinic, ca un fel de victorie personală. M-a trimis în judecată cerând pentru mine doi ani de închisoare cu executare. Am fost achitat după alți doi ani. Nu vreau să vorbesc despre anii mei de chin și de cât am pierdut și de cât am îmbătrânit. În România este o enormă problemă, dar nu unde o discutați și unde o vedeți unii dintre dumneavoastră, ci în faptul că votul popular este modificat, furat și aruncat la coș prin alte metode decât cele democratice. Lăsați România să-și găsească calea singură, are toate instituțiile la îndemână! În România este democrație

….

Am luat cuvântul în plenul Parlamentului European ca independent, nu reprezint niciun partid și niciun grup de interese politice.

Am ținut să subliniez că România este un stat democratic și ca atare are toate mijloacele pentru a rezolva actuala criză. Iar într-o democrație e normal să guverneze cei care au obținut majoritatea în alegeri, e normal ca oamenii să-și exprime nemulțumirile și e normal ca cei aflați la putere să ne asculte și să ne reprezinte pe toți.

Dar ceea ce m-a supărat cel mai mult a fost un fel de amenințare din partea Comisarului Timmermans asupra României. Resping categoric orice intervenție asupra țării. De aceea i-am cerut să lase România în pace să-și găsească singură calea. Numai dacă sunt ale noastre, soluțiile pot fi de durată și constructive.

Maestre,

Niciodata nu m’am simtit mai mandru ca astazi ma reprezentati cu cinste in fata Europei atat pe mine cat si pe milioanele de romani! Nu am sa uit niciodata onoarea pe care am avut’o acum cativa ani de a va strange mana si a va multumii ca existati si pentru tot ce ati facut pe scena pentru tara asta in foaierul Teatrului Odeon, la care mi’ati replicat cu un zambet cald si o deosebita modestie …

Ei, nici chiar asa … dar va multumesc pentru cuvintele bune!

Astazi sunt mai bucuros decat oricand ca m’am dus sa va votez doar pe dumnevoastra la alegerile pentru Parlamentul European, dand inca odata dovada de coloana vertebrala si facand ceia ce ati promis spre deosebire e alte jivine otravite care terfelesc si tradeaza tara tara asta ori de cate ori au ocazia, pentru a servi supusi unor interese meschine!

Inchei prin a va multumi si pentru lectia de democratie si patriotism pentru tara al carui singur si unic liberal ati mai ramas ca sa o reprezentati in picioare, nu in genunchi!

Cu respect si deosebita pretuire,

Un modest spectator.

5 comentarii la „Ultimul mare liberal roman|Lectia lui Mircea Diaconu”

 1. Ice, Omul are creier și bun simț..Stai liniștit, o să-l spurce cu înjurăturile cretinii din piața .. pentru ei culmea culturii e chirila, culmea cinstei e iohannis și culmea dreptății e kovesi.. e nasol să te naști prost, să nu fii in stare de nimic notabil, și să strigi public că iubești dna și securiștii..

  Răspunde
 2. Oameni buni, dați fuguța pe inpolitics.ro (scuze, dar mi-s cam paralel cu ştiința şi tehnica) şi citiți un reportaj fabulos de-aseară. I fell off my chair laughing. No joke, folks. smile smile

  Răspunde
 3. A fost membru fondator al Aliantei Civice (din 7 noiembrie 1990)
  Mircea Diaconu a fost membru al Partidului Național Liberal între 2008 și 2014 și a fost ales din partea acestei formațiuni (de pe locul 3 în circumscripția în care a candidat) ca senator de Argeș la alegerile din 2008. Din martie 2010 – Congresul ordinar PNL – vicepreședinte PNL.

  Na, uneori e bine sa culegem informatii si din alte surse in afara de feisbuc! Acum da, poti sa razi, vezi ca am pus un link mai sus!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura