Selfie cu revolutia din inima insangerata a protestelor talibane|Revolutia shaormei

Ii multumesc lui Intrigat, tovaras de baza al acestui blog proletar pentru link’ul unde am intrat sa citesc o poveste din inima revoltelor de aseara in urma careia inca am spasme de ras la fel de proletar ca blogul asta.

Pentru ca povestea asta nu trebuie ratata de nimeni, am sa indraznesc a cita scriptele jurnalistice ale domnului Cristian Niculescu, prezent in inima protestelor Tinerilor Frumosi si Liberi, aka TFL … zisa si patentata de mine ca armata a clonelor, rugandu’va sa o distribuiti pe unde puteti ca faptele de arme ale TFL sa nu ramana necunoscute si mai ales documentarea lor!

n’JOY …

SELFIE CU REVOLUȚIA

– Scriu exact cum îmi vine pe chelie despre miting, mi se fâlfâie de sensibilitatea și amocul unora. Încep cu ce cred că e mai important: copiii. Iresponsabililor, v-am spus acum 2 zile că mitingul nu e Iisus ca să duceți copiii la el, că se-ntâmplă neîntâmplatul cu jandarmii și că-i puneți în pericol! Aseară am văzut chiar oameni cu bebeluși în cărucior! Ăștia merită decăzuți din drepturile părintești, cretinii dracu, nici n-ar trebui s-aveți dreptul să vă reproduceți!


– Am ajuns în piață pe la 19.30, venind cu bicicleta pe Calea Victoriei. Șiroaie de oameni se scurgeau spre miting, în pas de promenadă și cu râsete zglobii, de tineri frumoși și liberi (TFL). Ei credeau că se repetă figura din duminicile trecute și că vor fi flower-power. Nici nu știu dacă e naivitate sau infantilism sau prostie în stare pură. Eu pentru asta venisem, să văd cum rezistă la realitatea mitingurilor contondente, din care am trăit destule în anii 90 și am văzut câteva mai recent în Franța, Spania sau Cehia. Memorabil mi-am luat-o pe cârcă la summitul NATO de la Praga, unde ne-au primit în Alianță. Eram pentru documentare între manifestanții anti-NATO (neomarxiști model anti-Trump, ca să înțelegeți). A bătut poliția cehă la noi, ca la fasole! Și noi vrem să facem revoluție antipesedistă cu domnișoare de pension ! (să mă ierte veteranii mitingurilor din anii 90 pe care i-am văzut în piață)


– Prima oară am fost chitit să întreb vreo 50 de inși dacă au votat pe 11 decembrie, știți că am o fixație cu asta. Am ochit o gașcă de tefeliști lângă Springtime, care se hăhăiau și se chițăiau revoluționar. Le zic că sunt ziarist (aveam legitimația atârnată cu șnur). Corul răspunde ca la școală că DA, au votat. Se supără dacă-mi arată viza de vot, pe cartea de identitate? Nu se supără, doar schimbă priviri încurcate. Unul singur scoate buletinul triumfător și-mi arată c-a votat. Ăilalți n-au actele la ei, evident! Nasol, copii, o să vă luați amendă dacă v-aleargă jandarmii și vă legitimează. Nu, nenea, noi nu facem rele, zice unul dintre puștani, n-ați fost duminica trecută? Nu, n-am fost, dar dacă vreți o țară ca afară mai învățați și voi ce se petrece dacă protestați aiurea-n tramvaiul legii. Mă-ntorc și plec, lăsându-i nedumeriți. Constat că există o senzație că oricine e la miting, tre să fie de acord by default cu modul în care fac ei lucrurile.


– Merg în inima mitingului. Un grup împarte hârtii A4 cu sloganuri, la alegere. Iei ce vrei, strigi cât poți. Sau îți faci un selfie, cum fac toți. Îți faci un selfie cu revoluția, apoi postezi pe FB. Uite, tati, voi n-aveți poze din 89, când l-ați dat jos pe Ceaușescu! Chiar așa, un tip din spatele meu, cocoțat pe gardul despărțitor de jandarmi, ca să facă poze mai de sus, țipă la prietenul lui: Băăă, știi cumva câți au fost când l-au dat jos pe Ceaușescu? Că io cre că suntem mai mulți!
– A propos de cifră, aș contrazice Jandarmeria. În piață și încă 50 m la intrarea pe străzile adiacente n-au loc mai mulți de 65-70.000 oameni, ăștia erau acolo, static. Ajungem la 150.000 participanți doar dacă socotim fluctuația de persoane, cei care veneau și plecau, atunci da.


– Mă mai mișc și dau de Cartianu. Gregoire, ziaristul. E cocoțat pe o movilă de zăpadă și-l sfătuiește pe un fan cum să-și facă selfie cu el. Ce faci, Grigore? Merci-bine, mi-amintesc cum eram p-aici în ianuarie 90, cu Jos Iliescu! Crezi că iau țeapă și ăștia micii? Noooo, acum e Occidentul cu noi, Grigore dixit. Taman ce-n 30 de secunde îl aud pe un tefelist, mai jos, cum bombăne: nenică, cred că CIA ne-a lăsat din brațe! Au revoire, Gregoire, ești dezinformat!
– Avansez din nou spre gardul în spatele căruia se află cordonul de ordine, din fața clădirii Guvernului. Vreau să fotografiez un slogan sexy: ”Și futută și cu banii luați – semnat, România”. Un jandarm comentează misogin cu colegul: Tati, numai o blondă putea să scrie lozinca aia. Mă uit mai atent, chiar era o blondă. Pe partea cealaltă scria: ”M-ai violat de un miliard de euro”. Hai, să-ți trăiască Sigmund, blondo! Freud.

– Hopa, am dat peste un trio de băieți latino, cu microfon și boxe. Ăla mai mic țipă lozinci după un algoritm doar de el știut. Mulțimea le preia, bucuroasă că are cina să dea tonul la scandări. Al doilea ține boxa pe umăr, al treilea ține isonul primului. Jandarmii rânjesc amenințător la cei trei lăutari propagandiști: Hai, bă, că vă meritați banu! Precis nu e vorba despre banul Craiovei, nu cre că au jandarmii atâta cultură.
– Mă duc în spate, lângă Muzeul Antipa, unde ochesc un copac în care să mă cocoț, pentru poze panoramate. Un tefelist amabil se oferă să-mi facă scară, ca s-ajung la prima cracă. Îi zic: o să ai nevoie de toată energia în seara asta, mă descurc. Mă urc, fac poze, mă uit la ceas. Se apropie fatidica oră 23, când orice miting nu mai poate fi continuat, altfel intră la tulburarea liniștii publice. Am o curiozitate morbidă. Din vremea mineriadelor știu de la jandarmi cum se procedează pentru divizarea și dispersarea mulțimilor agitate și/sau violente. Oare acum vor sparge pașnic mitingul sau iese cu cafteală?
– Cobor din copacul strategic și mă plasez spre sediul Orange din Lascăr Catargiu. Acolo aud scandări stil galerii de fotbal. Nu-i a bună, ăstora le place să provoace și să se bată cu ”gaborii”. Aud o discuție între suporteri, rezultă că sunt de la Rapid și Craiova (acum citesc că erau de la Dinamo).

– Deja începe iureșul. Ultras aruncă sticle și petarde spre cordonul de jandarmi, care s-a dublat între timp. Fanii de fotbal îi înjură pe jandarmi de morți și răniți, de mame, de familie. Smulg gardurile de fier, dau foc unui chioșc de publicitate, vandalizează ce le pică în mână. Câțiva tefeliști, loviți de streche, li se alătură. Violența e contagioasă, știu asta, dar e nasol s-o vezi pe viu. Puștani care poate că sunt premianți la liceu se dezlănțuie, mitocănește.
– Vine și riposta, după câteva somații neconvingătoare la megafon. Mitingiștilor li se cere să elibereze piața. Jandarmii aruncă fiole cu gaze iritante. N-am mai luat gaze în freză de vreo 20 ani. Lacrimogenele-astea moderne sunt date dracu. Horcăi ca un porc și plâng ca-n Moartea căprioarei. Un tefelist se oferă să-mi toarne apă, să mă spăl pe față. O dau din plâns, în râs nervos. Copiii ăștia chiar sunt total nepregătiți pentru manifestații și gaze lacrimogene: apa amplifică iritarea și usturimea, fir-ar gugălu mă-sii să fie! Ce să faci, ncsf, dacă ei credeau că jandarmii sunt cu poporul! Ei bine, nu!


– Ultras continuă să provoace jandarmii, chioșcurile ard, e o ”feerie revoluționară”. La fiecare contraatac, jandarmii mai avansează câte 10 m și separă mulțimea în ”pungi” izolate, care pot fi dispersate mai ușor. Apare și un furtun de pompieri care îmbăiază pe cei mai tupeiști, din primele rânduri opuse forțelor de ordine. Deja mitingul e împins pe străzile adiacente. În aer e doar miros înțepător de muștar (al gazului iritant). Fetele-și trag prietenii de mânecă: nenorociții ne omoară, nu mai stau aici, hai să plecăm! Lipsă de exercițiu, csf! Lumea se tirează.
– Încă agasați de ultimii rezistenți, majoritatea ultras, jandarmii șarjează pe Lascăr Catargiu, prin fața sediului Orange. Prind câțiva rebeli, îi pun la pămînt și le cară niște bastoane. Nu la cap, pe cocoașă. De ce dați, n-am făcut nimic rău? zice un adolescent. Taci, bă, ești rocker! vine replica unei matahale în combinezon. Replica e înregistrată, jur că n-am mai auzit asta de pe vremea lui Jos Iliescu și Piața Universității I. Or învăța asta la cursurile Jandarmeriei?
– Cu prietenii loviți, fetele din dotarea tefeliștilor țipă disperate și înjură atât cât se pricep. Alerg să filmez și cad în ambuscadă. Jandarmii ne împing spre intersecția Catargiu cu Sevastopol. Ne bagă într-un colț, în fața unei scări de bloc, pentru legitimare și control. Doi tineri stau chiar la scara aia, deci deschid ușa cu cardul. Jumate din prizonieri țâsnește instantaneu spre libertate. Degeaba, un jandarm forțează ușa spațiului privat, ca să recupereze prada. Tinerii sunt speriați deja, ridică mâinile într-un gest de predare, aproape imploră că n-au făcut nimic.


– Suntem aliniați cu spatele la zidul blocului. Ni se cer actele de identitate. Dau CNPul dar lăsați-mă să plec, abia venisem, se roagă un tânăr. Nimic. Dau și eu buletinul. Apoi jandarmul care se ocupă de mine îmi cere să scot tot ce am în rucsac și în buzunare. După care mă-ntoarce cu un gest brusc și mă caută de bombe nucleare. Am o senzație ciudată când îmi cotrobăie printre picioare, voit brutal. Și mai am senzația că un trib de neanderthalieni s-a întâlnit cu un trib de lotofagi, care n-au altă vină decât aceea că nu știu legea protestelor. Io v-am zis, tefeliștilor!
– Într-un final, scăpăm toți. Rămân ultimul. Jandarmii se îmbarcă într-un microbuz, suduind. Îmi bag p…a, de 30 de ore sunt în alarmă din cauza cretinilor ăstora, zice unul aruncând scutul în spatele mașinii.
Gata, am înfrânt. Punct și de la capăt.

LATER EDIT: Springtime și Divan mulțumesc domnului Dragnea Liviu pentru încasările record pe luna februarie și plănuiesc să se înscrie la Guinness Book pentru cel mai mare număr de clienți din istoria unei firme de fast food.

Sursa.

Pe modelul:

La lupta cea mare, nu se merge cu burta goala!

Tovarasi, lupta de clasa trebuie dusa pana la capat si dincolo de ea! Avem de a face cu elemente revolutionare subversive impotriva carora putem actiona in primul rand prin sabotarea fastfood’urilor din zona pe modelul stramosilor nostrii care otraveau fantanile, pustiau ogoarele! Astept de urgenta si alte propuneri, dar fara graba ca in seara asta probabil va fi ceva mai liniste, multi incercand sa scoata maroul subversiv din albul pur al chilotilor!

P.S. O strangere de inima am cand ma gandesc la saracii talibani cazati de voie/de nevoie in parlament, la vederea selfie’urilor cu shaorme trimise de revolutionarii din strada.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

4 Responses

 1. cola says:

  csf, ncsf .. doar fu..tuta .. că ce bani sa iei de la semi-asistații ăștia shaormisti .. cititori de lozinci , deci analfabeți care știu doar alfabetul.. csf, ncsf .. cine i-a pus să ia credite in franci elvețieni ? csf,ncsf..

 2. ice4you® says:

  Bag picioarele … il inteleg azi pe ficus de ce era asa suparat pe jandarmerie! I’a spart gasca de talibani, taman cand erau cu milioanele pe la realitatea.

 3. Vasile says:

  Ce sa zic, frumos, clar si la obiect!

  M-am uitat aseara pe Gigi toata noaptea de am azi o mahmureala crunta laugh
  Aveau aia la camere si erau peste tot, dubios de peste tot , plus ca aveau niste reporteri pusi pe … ca jandarmi au instigat, de le-a taiat aia sunetul din emisie, de evidenti ce erau.

  Eu am zis de ziua pe aici de ultrasi si batai cu jandarmi, oricum a fost slabut, un test doar, gandit pentru a vedea strategia jandarmilor. Treaba asta era normala si s-au momit unii pe alti, fraieri au fost aia prinsi la mijloc, dupa cum apar si in poze, cu copii, catei si…. nu mai zic laugh

  Treaba e nasoala, Sasalaul si presa romaneasca(aiurea care mai are actionariat roman, doar intact cred, am citit pe undeva?!) e pusa pe “acum pe ei si pe mama lor”, vor sange pe strazi cu orice pret, asta e parerea tuturor celor ce cunosc evolutia acestui tip de miscari si care cunosc dinamica lor.
  Asta de aseara nu a fost nimic, doar o incalzirea pentru a vedea reactiile externe si a creia reactii externe, la ce declaratii face Sasalaul cat Dulapul(by Cola) vrea sigur sange pe caldaram; “A fost nevoie de moartea acelor tineri ca Guvernul Ponta să demisioneze”, deci ….gura pacatosului adevar graieste.

  Sa dea D-zeu sa ma insel si sa vorbesc numai prostii!

 4. ice4you® says:

  Pai nu ziceam eu ieri ca se lasa cu show pe seara si jandarmeria o sa le arate locul? laugh Multi au crezut ca protestele dupa ureche sunt plimbare in parc, de unde si retarzi cu copii si caini dupa ei. Vazand ca ii funny, geeen, i’a luat curajul fesbucist pe tot mai multi, inconstienti fiind ca incalca legea prin participare la mitinguri neautorizate. Odata, de doua ori, de trei ori …era un tic,tac,tic,tac evident pentru orice om cu mai mult de 2 neuroni ca anarhia trebuia sa inceteze. Aseara a fost doar incalzirea sa mai sparga din ei, azi se vad deja rezultatele ca la multi li s’au cam muiat genunchii. Daca mai intind mult coarda urmeaza o pulaneala ca afara …ca tot asta isi doresc si sa’i vezi cum revin la lupta pe feisbuc. laugh

  Multumim jandarmeriei romane ca a ramas singura institutie citava la cap!