Un nou nume pe lista ororilor terorismului: Manchester

La ora la care scriu stiti deja de atacul terorist, revendicat de ISIS, care a avut drept tinta spectatorii dela concertului canteretei Arriana Grande care a avut loc in Manchester Arena.

Bilantul e sumbru: 22 morti, peste 60 de raniti. Ceea ce face insa atacul mai teribil este faptul ca majoritatea victimeloe sunt adolescenti si copii. Iar nenorocitii din ISIS au celebrat moartea acestor copiii cerand adeptilor sa comita noi atacuri de acest tip.

Slide 15 of 27: Two women wrapped in thermal blankets look on near the Manchester Arena, where U.S. singer Ariana Grande had been performing, in Manchester, northern England, Britain May 23, 2017.

Trebuie mentionat insa mai multe lucruri.

Desi se aflau in maxima alerta dupa atacul din Londra serviciile de Securitate britanice nu au putut stopa atentatorul sinucigas. Cum s-a putut strecura acesta in acea arena cu in rucsac-bomba ramane momentan in mister.

Aproape simultan ISIS a comis mai multe atacuri sinucigase in Siria, toate soldate cu zeci de morti si raniti, impotriva civililor din zone controlate de assadisti. As zice ca nu intamplator au fost comise aceste atacuri, menite sa arate ca ISIS are mana lunga si in Siria si in Marea Britanie.

La fel de neintamplator este faptul ca ISIS se afla sub maxima presiune in Siria de 2 zile incoace.

 

Militiile kurde si sunnite din nordul Siriei isi continua neabatute ofensiva , aflandu-se chiar in aceste moment la 5-7 km de Raqqa , avansand din 3 directii, sprijinite din aer de avioanele Coalitiei si de la sol de forte special americane si britanice si de detasemnete de artileristi americani si francezi. As zice ca mult asteptata batalie pentru Raqqa va incepe in cateva zile.

Eliberate de acordul de armistitiu partial semnat sub auspicii ruso-turce cu rebelii, trupele assadiste au lansat nu mai putin de trei ofensive simultane contra ISIS chiar astazi: in nord trupele Tigru, elita assadistista, se afla la doar 10 km de ultima fortareata ISIS de aici, foarte strategicul oras Maskanah, important nod de comunicatii; in centru, in jurul Palmyrei au loc violente lupte assadistii incercand sa largeasca intrandul Palmyra si sa ii izgoneasca pe IS spre As Suknah, in timp ce in provincia Damasc trupe assadiste ataca in desertul sirian de sud pentru a indeparta pe ISIS de zona Damascului.

Nu e mai putin adevarat ca ISIS este sub presiune si in sudul Siriei, unde militiile tribal Sunnite, antrenate si echipate de SUA si Iordania , inainteaza de 10 zile spre valea Eufratului, spre vitalul oras Bukamal,  pentru a rupe astfel pe militantii ISIS din Siria de cei din Irak, care se regrupeaza in desertul irakian in jurul orasului Al Qaim, la granite cu Siria.

In aceste conditii acest atac era inevitabil, mai ales ca Marea Britanie este masiv implicata in conflict si este de multa vreme tinta Al Qaida si ISIS.

Vor mai fi alte atacuri? Cu siguranta. ISIS se cam apropie de finish, dar asta nu inseamna ca isi va inceta atacurile teroriste, ba dimpotriva. A crede ca infrangerile militare, dezertarea a mii de adepti si pierderile umane ii vor opri pe acesti monstri este o iluzie.

Greselile imense comise de SUA din 2003 incoace inca ne urmaresc si ne vor urmari zeci de ani de acum inainte…

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...