Ungaria va sustine Romania in PE!

Potrivit mediafax, ministrul afacerilor externe si comertului exterior al Ungariei, Peter Szijjarto declara ca pozitia parlamentarilor unguri in PE va fi ferm in favoarea Romaniei in cazul votului ce urmeaza a fi dat in sedinta de plen din 14 noiembrie, rezolutia privind statul de drept în Romania, conform proiectului de agenda publicat pe site’ul institutiei europene.

Considerăm România drept un partener strategic și scopul nostru este să construim parteneriatul strategic și prietenia dintre cele două țări pentru că este evident că ne confruntam cu provocări similare, suntem sub presiunea atacurilor externe, atacuri împotriva celor două țări. I-am transmis foarte clar președintelui (al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea – n.r.) că dacă este lansat un atac împotriva României, în Parlamentul European, pe baza unor opinii părtinitoare, europarlamentarii unguri ai partidului de guvernare vor vota în favoarea României.

Aceasta luare ferma de pozitie din partea guvernului Ungariei prin vocea ministrul afacerilor externe si comertului exterior este deosebit de importanta si interesanta in acelasi timp mai ales in contextul recentelor frictiuni datorate unor declaratii belicoase din partea unor oficiali unguri in legatura cu Ziua Nationala a Romaniei de pe 1 Decembrie, dar si a faptului ca nici europarlamentarii romani nu a fost deloc mai breji cand au votat  PENTRU declansarea procedurii de sanctionare a Ungariei care a avut loc acum 2 luni in PE!

Sa fi asta debutul Romaniei ca membru Visegrad, fie el si neoficial?

 

5 comentarii la „Ungaria va sustine Romania in PE!”

  1. Eu propuneam recent să ne predăm Poloniei, nu Ungariei, ca să protejăm un pic mândria națională, chiar dacă suntem niște slugi umile , gata să-și vândă și copiii, doar să facă pe plac stăpânilor zilei .. Ceaușescu a fost singurul român cu curaj în ultima sută de ani .. dacă ne-ar cere licuriciul, oricare ar fi el, participăm la invadarea Cehiei, Slovaciei,Somaliei, și plătim și cheltuielile de deplasare pentru tot alaiul, și la dus, și la întors.. Serbia poate să confirme că e așa..

    Răspunde
    • Hai sa speram totusi ca ceva, ceva, poate ca se mai misca si in mentalitatile stupide de pe la noi care poate ca pricep ca fara o coalizare a estului ajungem slugile de care zici tu mai sus. Poate ca a revenit taman momentul ala din anii ’70 …

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura