Unul ne zicea sa plecam, alalatu’ le zice sa vina

Prin 2007 odata cu intrarea in UE si deschiderea granitelor, solutia la toate problemele economice gasita de ex-presedintele(?) Basescu era sa plecam in strainatate daca pe aici nu traim bine. Dupa aproape 10 ani de la acel moment, solutia lucrului bine facut propusa de actualul presedinte Iohannis la problemele invatamantului romanesc care este intr’un declin vizibil, este sa importam absolventi de bacalaureat de pe dincolo pentru a umple locurile ramase goale prin facultati, dupa ce anul asta este primul an din ultimi 26 de ani in care numarul absolventilor de bacalaureat este sub 100.000 la nivel national.

Şeful statului a spus că numărul studenţilor din România continuă să scadă, din motive care ţin de demografie, dar şi de capacitatea universităţilor de a atrage potenţiali studenţi valoroşi din medii socio-economice defavorizate sau din afara ţării, prin strategii de internaţionalizare a învăţământului superior. Preşedintele a precizat că învăţământul centrat pe student, atractivitatea profesiei didactice şi calitatea procesului de predare sunt cele care dau calitate procesului educaţional din universităţile româneşti

Sursa.

Halal solutie! De ce sa incercam sa ii tinem pe tinerii nostri in tara, oferindu’le sansa unui viitor aici, cand putem sa importam tineret de la altii pe care sa il instruim pe banii nostri pentru ca mai apoi sa se intoarca de unde au venit si sa ridice economia acelei tari?! De ce sa creezi programe prin care tineri absolventi ROMANI sa isi gaseasca mai usor de lucru si sa ii impulsionezi sa isi definitiveze studiile oferindu’le sansa unui viitor real in tara?! De ce sa iei niste masuri reale de a scoate din ridicol a invatamanul superior cand defapt ce te doare e sa ocupi locurile ramase cu altii, in vremea in care la noi tot mai multi tineri renunta la scoala, analfabetismul atingand cote demne de anii 1900?! De ce sa cresti calitatea invatamantului prin programe si stimularea financiara a profesorilor carora sa le impui si un anumit standard de performanta in invatamantul preuniversitar de pe la noi ca meditatiile sa nu mai fie singura cale prin cale poti absolvi cu diploma de bacalaureat?! Daca demografia e problema, ce’i de facut?

Tot dincolo este solutia, nu stiu ce dracu mai cautam noi pe aici.

Hai sictir domnule profesor Iohannis! Singura lectie buna pe care ai dat’o pana acum in invatamant e cum sa iti cumperi 6 case din meditatii. Pentru restul … ii aducem pe aia de dincolo sa rezolve problemele, nu’i asa?!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

4 Responses

 1. Malin says:

  Mereu solutia a fost “dincolo” chiar si inainte de 1848… De atunci si pana acum nu s-a schimbat absolut nimic.

 2. ice4you® says:

  Absolut corect … da daca e asa … nu stiu ce mama dracului mai pierdem noi vremea pe aici.

 3. Radu says:

  Daca ar importa studenti romani, adica vlahi, aromani, meglenoromani samd zau ca as da bani sa vina copiii astia la noi, ca asa ar scapa romanii din jur de deznationalizare.
  Nici copii alora din diaspora n-ar fiu de lepadat, ca au babaci bani sa ii tina.
  Nici studentii straini nu ar fi o mare belea, ar da cu banu’.
  Ultimele doua categorii plus autohtonii platitori ar aduce bani la begetele universitatilor.
  Daaar…daca faci doar pentru a umple niste goluri…hai sictir!
  Cat despre retentia studentilor in tara, sa fim realisti, este o utopie, atata timp cat nicio firma nu face parteneriat cu vreo faculte sa ii antreneze viitorii salariati.
  Au existat, Maline, si vizionari, gen Spiru Haret, Iorga, Dimitri Gusti samd care au pledat pentru un invatamant profund romanesc, fara importuri.
  Apoi a venit comunismul. Restul il stiti…
  PS E normal sa importam, nu suntem noi buricul lumii; beleaua e ca mismasul de la noi e atat de varza ca trebuie facuta o reforma dura, radical, care sa distruga clanurile si bisericutele. Din nou o utopie…

 4. ice4you® says:

  Radule, in ultima vreme la UPET vin tot mai multi studenti moldoveni de peste Prut si mai nou si din alte tari exotice. Nu e un lucru rau deloc asta daca platesc bani sa isi faca studiile aici, ba dimpotriva, trist este insa ca din pacate pe la noi nu se face nimic ca scoala sa redevina ce a fost.