USA isi alege presedintele|Din doua rele, care e oare cel mai mic?

Pana acum nu am scris nimic pe subiectul asta ci l’am lasat pe Radu care e mai la curent ca mine sa va povesteasca d’ale lungii lor campanii, eu doar am sa incerc sa sintetizez acum cateva lucruri din punctul meu de vedere.

Mai sunt cateva zile pana la momentul in care USA isi va alege presedintele pentru urmatorii ani. Obama pleaca de la Casa Alba fara realizari notabile, ba chiar cu destul de multe esecuri. Printre cele mai importante se numara lipsa de fermitate in ce priveste o reforma a regimul armelor de foc in USA, lucru asumat prin campaniile electorale. Pe parcursul mandatului sau numarul victimelor armelor de foc s’a ridicat la 15.000 de morti. Un alt mare esec este escaladarea violentelor rasiale care au avut un efect invers alegeri primului om de culoarea la Casa Alba. Nici economic America nu straluceste deloc, multe din razboaiele ultimilor ani duse de America inutil prin diverse locuri ale lumii saracind crunt bugetul la care se adauga si criza din 2008 care a dus America de doua ori in pragul unui default economic pe muchie de cutie.

Daca ar fi sa concluzionez mandatul sau as spune ca Obama pleaca de la Casa Alba lasand in urma o America parca mai divizata ca oricand, cu o economie fragila si un viitor foarte incert daca e sa ne gandim ce are de ales ca presedinte.

Cei doi candidati la Casa Alba sunt un dezastru, americanii avand de ales dintre doua rele pe cel mai mic, dar nimeni nu stie care e acela. De viitorul politicii Americi atat interna cat si externa vor depinde multe lucruri intr’un context global marcat de infinitul razboi din Siria, o Rusie tot mai agresiva, o Uniune Europeana care se afla in pragul unei colaps restructurari masive si a unei dorinte tot mai mari a Chinei de a isi intari pozitia de jucatorul mondial. Din punct de vedere al economiei mondiale lucrurile nu sunt deloc roz, America va juca un rol important si aici mai ales ca toate estimarile economistilor ar duce catre o noua criza mult mai dura ca cea din 2008.

Voi ce ziceti? Clinton sau Trump?

6 comentarii la „USA isi alege presedintele|Din doua rele, care e oare cel mai mic?”

  1. Nu cred ca mai e ceva de dat si nu aia ii frica mea cea mai mare … ca sinceri sa fim, daca era chiar asa, nu investeau si ne vindeau de nebuni tehnologia lor. 😉 Suntem tara tampon … asta ma cam sperie.

    Răspunde
  2. pe principiul raul cel mai mic e ala de-l cunosti deja – ala e madam clinton – desi stim ca raul asta ‘mic’ ne-a cam umplut de gitensteini pe acilea, plus ca ne-a tras vreo doua smetii peste ochi cu moldova si tinutul secuiesc doar in ultima luna si-un pic .. pe de alta parte, trump ar zgaltai un pic establishmentu’ pe acolo, si poate poate si prin lume .. cu riscul sa se intoarca tot mapamondul cu cracii in sus de la zgaltaiala .. oricum stam pe curul nostru, spargem seminte si belim okii sa vedem ce-o fi de miercuri incolo .. daca n-o iesi cu vreun scandal monstru ca acum 16 ani ..

    Răspunde
  3. Nu stiu ce va ingrijorati atat care din cei doi va iesi, singurul presedinte american care chiar a vrut sa-si foloseasca prerogativele si sa faca o treaba (JFK) a fost condamnat de elitele complexului militaro-industrial si impuscat cu complicitatea CIA si FBI. Presedintele celei „mai puternice tari de pe glob” e doar o marioneta.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura