VOTEZ Nimenescu!

Gata, mi’am ales candidatul pentru cel putin urmatoarele doua tururi de scrutin de acum inainte in persoana impersonala a lui Nimenescu, candidatul care mi’se pare cel mai onest dintre toti! In felul asta, odata ce (nu)il votez, macar nu mai am dureri de cap ca am fost partas la cacatul in care ne scufundam si nici nu ma mai aleg cu diverse apostrofari, Nimenescu fiind candidatul ideal pentru toata lumea! laugh

Votez de mai bine de doua decenii, nu imi aduc aminte sa fi ratat vreun scrutin, decizia mea de a merge la vot considerand a fi o datorie de platit celor care s’au luptat pentru ca eu sa am acest drept. In acelasi timp, am crezut in democratie, aia care are doua drepturi fundamentale mari si late: dreptul la vot si dreptul al protest … doua lucruri legate direct intre ele, considerand mereu ca unul fara altul, nu prea se poate pentru ca democratia sa fie una cu adevarat functionala si nu doar aparenta.

Ei bine, anul acesta, in urma suspendarilor de drepturi si libertati fundamentale printre care si dreptul la protest liber, am decis ca imi iau libertatea de a imi autosuspenda singur (ca inca mai pot) dreptul la a mai alege si in felul asta a legitima prin votul meu o democratie pe deplin disfunctionala si o grobiana clasa politica, pentru ca in toti acesti ultimi 15 ani care au trecut, partidele au disparut rand pe rand, atat ca ideologie cat si ca reprezentare, locul lor fiind luat de de fix acelasi cacat vopsit, ironic, in culorile nationale. Tot in acesti ultimi 15 ani, ce mai aveam din elite a fost decimat pe modelul stalinist din anii ’50 si uite asa, ne’am ales cu cu ce avem, un Pic presedinte si Poc premier, taietori de „pamblici”, penibile slugi fanariote la fel ca toti restul, de am ajuns sa „alegem” ce ne este gata servit si impachetat, uneori chiar sub forma de MUIE, ca stindard filosofic.

Asadar, teoretic, suntem in pragul unor alegeri in care ar trebui sa votam mai mult omul, decat partidul, candidatul meu ramane Nimenescu, ca in rest, cam peste tot, aveti de ales intre reprezentantul unei mafii sau ale alteia, respectiv vesnicul „raul cel mai mic” care, ironic sau nu, s’a dovedit de fiecare data a fi raul cel mai mare!

Daca ar fi sa luam  in discutie, ca exemplu sugetiv, Capitala, ca bucurestean ce dracu ai de ales acolo si pe cine pui stampila? Pe mafia din Voluntari, sau mafia imobiliara din Bucuresti? Pe un meriner betiv care a nenorocit o tara, sau pe alti iepuri, slugi ale intereselor celor doua mafii, bagati in acest joc perfid doar la deruta? Pe Firea, ca pe Firea, dar pe Sordan, cu siguranta ca multi il vor vota de mila, vorba lui Cristi,sau cat sa nu iasa Gabitza, iar! laugh

Pe fix modelul asta ai de ales si in restul tarii! Daca ar fi sa vorbesc de ce se intampla aici, la nivel local, situatia este exact la fel! Avem de ales intre un reprezentant al mafiei locale, care a pus mana pe oras pe persoana fizica de mai bine de 13 ani vopsindu’si marioneta odata la 4 ani in alta culoare, si intre un reprezentant al mafiei judetene care se lupta sa isi pastreze acum controlul, dupa ce la judet urmeaza sa se faca rocada.

Luati o pauza, respirati adanc si uitati’va putin la voi in trib, vi se pare ca situatia e diferita de asta? Nu cumva aveti de facut fix aceleasi alegeri, desi, pe ici pe colo, la unii dintre astia li s-a creat o aura de „primar gospodar” pe modelul „a furat, dar a si facut” in vremea in care, rarele alternative aparent ok, nu ar avea oricum nici o sansa? pardon

Asadar, in anul de gratie #douamidouazeci, la 30 de ani de la Revolutie, Romania a reusit performanta sa se intoarca fix de unde a plecat, adica in anii ’90 cand tara asta era condusa comunisti si securisti care aveau la indemana clanuri, clanulete, mafii, mafiute, interlopi in functie sau papusi ale lor, slugi ale intereselor unei puteri externe sau ale alteia, bonus, un partid unic tricolor si un tatuca dictator, cu care multi si’au facut icoana la capul patului!

Oricat v’ati da cu curul de pamant si v’ati agata pancarde de gat si tarmbita diverse sloganuri ce v’au fost implantate in minte de unii sau altii dintre nenorocitii astia, asta este Romania reala iar la „constructia” ei, am fost partasi toti, astia cu drept de vot, in ultimi 30 de ani! E trist, stiu!

Asadar, in ciuda campaniilor de manipulare duse cu sarg de unitatile militare din presa, ce au fost ingrasate bine cu banii de la bugetul de stat, desi nu’s banii de veniturile stabilite prin lege si nici de investitii, eu voi alege alegerea mea, votez cu Nimenescu!

Dar voi, cu cine votati? Hac …

11 comentarii la „VOTEZ Nimenescu!”

 1. Nu sunt acasa, asa ca nu votez, dar voteaza baiatul!?Sunt primele alegeri la care participa, sa fie intru ceas bun!???

  Răspunde
 2. Aici candideaza fosti 2 fosti primari, actualul habar n-am daca mai candideaza si niste pustari de nu stiu pe ce lume traiesc laugh E simplu de ales.

  Răspunde
 3. „Votez de mai bine de doua decenii, nu imi aduc aminte sa fi ratat vreun scrutin…”––eh , vezi ? Fix de-aia eu votez o dată la 10 ani (cu alte cuvinte de 3 ori în 30 de ani), ca să nu uit ????dar candidatul recomandat de tine este într-adevăr cel mai potrivit, voi încerca să îl votez şi eu.

  De fapt , planul pe care îl am în cap acum ar fi cam aşa :
  -merg fără mască , să văd dacă îmi vor interzice accesul
  -voi cere mască gratuită pe motiv că nu-mi pot interzice accesul la vot
  -dacă nici nu mă vor lăsa fără (şi SIGUR nu o vor face) şi nu-mi vor da , voi scoate masca mea , o voi pune REGULAMENTAR până sub ochi şi n-o voi da jos când se vor uita la mine să confrunte poza de pe c.i. cu figura. Sunt obligat să port masca? Ok , o port fără nici un moment de întrerupere
  -voi cere pix de la ei ca să semnez şi îl voi arunca REGULAMENTAR la coşul de gunoi după utilizare.
  -voi lua buletinul de vot si stampila şi direct pe masa lor , acolo , voi ştampila fiecare pagină , la mijloc şi apoi îl pun în urnă
  -voi arunca REGULAMENTAR ştampila la coşul de gunoi

  Vă recomand acelaşi parcurs . Nu văd , sincer , nici un motiv, gest, abatere legală care să le permită amendarea mea.

  Răspunde
 4. Vorba cuiva de pe net :
  -parcă ne ziceau „dacă îți pasă, STAI ACASĂ”. N-am putea s-o aplicăm şi acum ?
  ?????
  Dăăă DOAAAAMNE !

  Răspunde
  • Am mai auzit si pe altii ca au de gand sa faca ceva asemanator, curiosi fiind daca le ingradesc astia si dreptul la vot, amu ce sa zic … fiecare face ce vrea, sa zicem ca e o forma de protest si asta. Eu raman insa la varianta aleasa, aia de #boicot. Sunt mult mai relaxat si linistit … merit, dupa 6 ani de tinut fanionul! :))

   Răspunde
 5. Voi face exact ceea ce a recomandat „mass-media” si don presidente Kim Ir johanus la referendumul ptr familie
  Adică…nimic..#stauacasa #boicot..samd.. smile smile smile

  Răspunde
 6. apropo de alegeri..desi stiam demult (ultimele alegeri fraudate pe fata la nivel de an 2000-finala dintre Iliescu si Vadim) ca se fura, am crezut in continuare ca ‘votul tau conteaza’..crunta dezamagire sa mai crezi in ‘exercitiul democratic’
  am citit un comentariu interesant al unui user pe blogul conteledesaintgermain si tind sa cred ca asa se desfasoara treburile demult.las aici postarea care poate fi citita si pe acel blog:
  „La început a fost micul clan al hoților de buzunare și apartamente din epoca de aur securisto-comunistă. Mână-n mână cu milițianul responsabil de la ”ordine publică”. Condițiile necesare și suficiente ale colaborării dintre clan și milițian erau cotizarea cu parandarătul la ordin și returnarea bunului furat în cazul când păgubitul depunea plângere. Fiecare grupare de hoți opera după harta cunoscută de milițian, adică fiecare operator pe anumite pe linii de autobuz, tramvai, troleu sau pe cartiere. Succesul era garantat pentru toată lumea. Milițianul, recuperator al corpului delict de la hoțul neprins, dar cunoscut și chemat la ordin pentru restitutio in integrum, dovedea profesionalism și operativitate, de te cruceai ”cum-necum naiba a reușit?”. Clanul avea o pierdere relativă numai la solicitarea de returnare amiabilă, la schimb cu continuitatea dreptului la ”mai trage o dată și de câte ori vrei să te îndestulezi”, cu condiția păstrării legăturii profesioniste reciproc avantajoasă cu milițianul. Păgubitul neprins rămânea perdant cinstit fără plângere.
  Cinste lui, cinste păgubitului! Așa ceva se întâmpla să se strige mai des la câte o masă cu milițianul: masă rotundă, masă festivă, masă cu dar, masă de manevră. Pe același calapod se schimbau idei și informații prin casele conspirative organizate de Secu în scop de turnarea și prelucrarea victimelor perdante în fel și chip. Nici aici, în planul subteran al siguranței , nu s-au pierdut obiceiurile, ascultările, filajele, traficurile, instructajele, șantajele, amenințările, sursele și interpușii folositori seviciului întru prosperitatea clanurilor sau interesului de serviciu. Evoluția postdecembristă le-a oferit părților sus-menționate noi orizonturi, alt ordin de mărime bănoasă, surse certe de finanțare acoperită, victime de altă natură umană, inumanizată, traficată, traumatizată, electorală sau politică. De la nucleul dur al organizării hoției pe echipe comuniste și până la clanificarea de înaltă performantă, de siguranță națională, nu au fost decât un pas ”cu pas” și permisivitatea evoluată tot cu banul jos. Sursele și sumele postecembriste au schimbat fața și planul clanului interlop. Acum se lucrează cu nasul pe sus și din cer în ce mai sus, mai mare și tare.

  Primele trepte ale evoluției postdecembriste au atras clanurile în alimentarea mașinăriei de vot prin metode consacrate în timp: suveica votului contracost, paza și protecția secției de votare aranjată, bani și alimernte contra voturi, colectarea/ transportul/arderea buletinelor de vot înlocuite (cu altele ștampilate mai acătării), înfiltrarea în comisiile secțiilor de votare etc. Dai un ban, dar clanul te bagă în față! Clanul te ridică și tot el te coboară, după cum ai știut în timp să-i recunoști autoritatea și utilitatea, să-i asiguri protecția, să-l recompensezi cu domenii de acțiune, comenzi acoperite și profituri supraponderale. Treptat-treptat, clanurile electorale s-au mobilizat pe piste de lansare cu frecvență mai mare decât scrutinurile și mult mai rentabile: traficul de droguri, de carne vie, prostituția, importul și exportul… de afaceri. Specializarea la locul de muncă presupune ridicarea protecției istorice la rang de siguranță națională modernizată, concepută și aplicată de cei interesați să-i perpetueze utilitatea, adică să asigure folosința îndelungată. Pandemia ne-a pricopsit și cu retragerea clanurilor în matcă, mai aproape de originile sănătoase.
  Cin’ să fie, cin’ să fie principalii beneficiari ai prosperității clanurilor interlope?
  Aceeași întrebare, un pic reformulată ca să fie retorică: cine deține arme și muniții – mai performante decât ale politicienilor alternanți – pentru atragerea, susținerea, proliferarea, folosirea, dotarea, servirea, acoperirea clanurilior practicante ale terorismului multifuncțional protejat?
  Principiul de lucru e același, doar vremurile oferă alte condiții și instrumente securiste.
  Am avut ocazia să cunosc câteva persoane implicate direct și să discutăm pe șleau metodele de lucru, în condiții de sinceritate surprinzătoare. Unul era procuror, iar doi erau milițieni activi la acea vreme. Partea securistică e un pic mai complicată, mai dificil de explicat și mai greu de crezut; se leagă mai mult de fraudarea alegerilor sub supraveghere operativă, cu personal dresat și reactivat la nevoie.
  Dau un singur exemplu, aflat de mine direct de la un apropiat bine instruit. Metoda ”buletinul xeroxat” înseamnă copierea unui buletin în număr mai mare de 1000 bucăți pe secția de votare. Votanții ștampilează degeaba copiile care vor fi înlocuite cu cele originale și ștampilate într-o sală separată, special amenajată și păzită; originalele sunt introduse într-o altă urnă, normală, dar incredibil de mobilă: la momentul potrivit, la spargerea târgului înainte de numărătoare, urna cu originale ștampilate din sala de rezervă va înlocui cu totul urna plină cu buletine xeroxate din secția de votare.
  Aș numi tehnica de înlocuire a urnelor ”metoda Houdini din Carpați”; simplă și eficientă, dar posibilă numai în condiții pază și protecție asigurate de personal operativ instruit să respecte legea muțeniei, inclusiv pentru distrugerea imediată a buletinelor înlocuite. Condițiile suplimentare sunt asigurate chiar de Legea electorală care permite să deții oricâte ștampile de rezervă nenumerotate, la fel ca urna, buletinele de vot, centralizatorul. Tot fără număr sunt banii pregătiți pentru activiștii implicați inclusiv în secția de votare.
  Nu contează cine votează, contează cine organizează numărătoarea paralelă specializată, nu aia post-scrutin în partide.
  Urna măsluită bate turma zăpăcită!
  Culmea e sursa de finanțare… procurată tot de la turmă. C-așa-i rectificarea bugetară, așezonată cu banii negri subterani și necolectați din cauza terorismului electoral. Aici e mare aglomerație de activiști, interpuși, donatori, sponsori la fel de instruiți să se facă utili la ordin.”

  Chestiile de mai sus despre vot le-a spus inclusiv raposatul Vadim inca de atunci din 2000, dar majoritatea credeau ca sunt basme inventate.
  iar ca bonus ,tot de acolo :

  PAMFLETUL MITOCANILOR

  Mă piş pe banii voştri, mitocani
  De unde aveţi, mă, atîţia bani?
  Ce aţi muncit? Ce dracu-aţi inventat?
  Şi cîte Premii Nobel aţi luat?
  Din muncă şi din cinste nu se poate
  Să strîngi aşa averi nemăsurate.
  Un om normal nu face în trei vieţi
  Comorile pe care voi le-aveţi.
  Şi-atunci, cum încropiţi grămezi de bani
  În ţara tot mai plină de sărmani?
  E clar că din afaceri necurate
  Pentru că voi furaţi pe deşelate.
  Furaţi la şase mîini, cum are Budha
  Nu ştie nici vecinul, şi nici ruda.
  Ce minte rea aveţi, şi inventivă!
  Furaţi orice, şi grîul din colivă.
  Şi zahărul din ceai, chiar şi acidul
  Din borviz, dacă asta vrea partidul.
  Partidul… Paravan pentru Mafie…
  Ce dreaptă? Care stîngă? Bani să fie!
  Partidele-s o gaşcă interlopă
  Care-a speriat întreaga Europă.
  E plină fiecare puşcărie
  De hoţi ce-au şterpelit o butelie
  Ori două pîini, un cablu, o carcasă
  N-aveau ce da copiilor la masă.
  Iar voi? Întreaga ţară aţi furat-o
  Pe buze tot cu UE şi cu NATO.
  Aţi dat “tainul” la toţi veneticii
  Prostindu-ne cu foc de artificii.
  Paragina-i regină. Jaf total.
  Parc-a trecut războiul mondial.
  Şi ca un animal înfometat
  Aţi stat la pîndă, aţi adulmecat
  Şi colţii i-aţi înfipt în beregată
  Nu aţi avut nici mamă, şi nici tată.
  Iar prada aţi tîrît-o în bîrlog
  Făcînd mişcări de şarpe, sau hîrciog.
  Pămînturi, codrii, şcoli, chiar şi spitale
  Retrocedări vizibil ilegale
  Neruşinaţi şi lacomi aţi furat
  Cu acte false si complici la stat.
  Invazia lăcustelor e-o glumă
  Faţă de blestemata voastră ciumă.
  Voi n-aveţi idealuri, nici nobleţe
  Doar portofel şi maţe hrăpăreţe.
  Mă uit la voi cu scîrbă şi sictir
  Ce tare mirosiţi a cimitir!
  La cea dintîi revoltă mai nasoală
  Voi veţi fi primii tăvăliţi prin smoală
  Scuipaţi în ochi, la stîlpul infamiei
  Şi azvîrliţi în fundul puşcăriei.
  Aşa că fie-mi, dar, îngăduit
  Să vă dispreţuiesc la infinit.
  Nu sînteţi oameni – sînteţi mărunţiş
  Pe banii voştri şi pe voi: mă piş!

  CORNELIU VADIM TUDOR, 31 decembrie 2013, Bran

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura