Mi’a ajuns, am decis cu cine votez!

Nu stiu pe cine intereseaza votul meu insa ma „socot” dator celor care m’au citit pana aici si mai ales mie sa dau acest raspuns pe care voi incerca sa il motivez pentru ca eu asa consider normal sa iei o decizie cand esti pus in situatia unui vot atat de important.

Incep prin a spus ca sunt profund dezamagit de optiunile pe care le am dupa 25 de ani in care teoretic ar fi trebuit sa invatam ceva din trecut si nu sa il traim ca pe un prezent, agatati de tot soiul de lozinci si ideei preconcepute ce incep sa fie din ce in ce mai putin sustinute de realitatile contemporane, dar un execelent praf de ochii pentru cei ce nu reusesc sa vada padurea dincolo de crengi. Acest lucru ne’a adus ce avem azi … poporul asta a votat mereu dupa cu totul alte aspecte decat cele care au contat iar asta ne’a adus in situatia in care astazi, avem de ales intre doua clase politice care nu s’au curatat de metehnele trecutului, profund corupte, ce seamana mai degraba cu doua clanuri mafiote care isi disputa nu un cartier ci o tara, iar acest lucru ar trebui sa ne ingrijoreze cel mai mult, iar in urmatori ani macar sa nu mai permitem existenta lor prin implicare civila si nu doar prin spartul de seminte la o barfa in coltul strazi ce azi se mai numeste si facebook.

Acesti sunt cei doi prezidentiabili din 2014, un prim-ministru tupeist si un primar obraznic al unui oras, pe care nu il cunosc pentru ca dupa chinuitele si mult amanatele doua dezbateri pe teren prielnic, nu a reusit sa se faca cunoscut cred ca nimanui, nici celui mai inversunat alegator al sau, mie dandu’mi impresia ca este un tonomat care functioneaza cu fise electorale, setat pe modul REPET. Acestea sunt cele doua optiuni … iar eu constient ca tara asta are totusi nevoie de un presedinte, a trebuit sa aleg nu raul cel mai mic, dar macar un rau ce il cunosc.

Asadar optiunea mea de vot este: Victor Viorel Ponta, iar in continuare voi motiva de ce el, de ce nu Iohannis:

  • primul motiv, si cel mai important pentru mine, este acela ca fiind un sustinator independent al democratiei in care votul liber si decizia exprimarii lui este garantul ei, nu voi putea vota in viata mea cu oameni care in urma cu doi ani de zile indemnau lumea cat ii tineau plamanii sa nu se prezinte la un referendum organizat in conditiile legale prevazute de Constitutia Romaniei, indiferent de optiunile pe care le aveau! Nu pot sa accept, ca INCA exista oameni asa zisi politici, care se dau de ceasul mortii in lupta cu apararea democratiei si a valorilor ei in timpul in care calca in picioare insasi garantul suprem ca democratia functioneaza! Acei oameni situati in cele mai importante structuri ale conduceri unei tari, ii vad si azi in spatele lui Iohannis iar daca au incalcat legea suprema a unui stat democrat, nu mai au cum sa ma minta pe mine unul ca de acum inainte o vor apara!
  • al doilea motiv este ca eu cred si sustin in alternanta la putere! Doar asa, un stat se poate dezvolta sanatos, altfel riscam sa ne intoarcem in urma cu 25 de ani desi aparent am avea democratie! 10 ani de basism consider ca ne’au ajuns! In locul unei drepte faramitate capabila de orice sacrificii si combinatii pentru a obtine majoritate parlamentara, prefer o stanga puternica care a facut deja toate astea cu sacrificiile de rigoare. Voi vota o dreapta in ziua in care va exista ca una si nu un amestec pestrit care nici macar doctrinara nu este!
  • al treilea motiv este acela ca asa cum am scris in introducere, prefer sa aleg un rau pe care il cunosc, deoarece nu am garantia ca cealata parte imi ofera o alternativa viabila, atata vreme cat in spatele acestui candidat ce imi da impresia unei papusi cu capul de paie se afla aceiasi oameni care mie unul mi’au demonstrat ca le pasa de constitutie si justitie doar atunci cand le servesc propriilor interese, dincolo de orice discurs electoral.
  • al patrulea motiv este acela ca eu nu vreau sa traiesc in „Tara lui Iohannis”, eu vreau sa traiesc in tara tuturor romanilor, Acest om ma sperie cu lipsa calitatii sale umane, demonstrandu’mi atat cat am apucat sa il cunosc (si mi’a cam ajuns) faptul ca in mintea lui totul i’se cuvine, avand de multe ori accente dictatoriale care imi aduc aminte de Basescu, om pe care il urasc profund! Acest om, Iohannis nu a pronuntat nici macar un nume din echipa sa, oameni care l’au sprijinit si impins in fata, cu care teoretic ar trebui sa faca o echipa despre care NU VORBESTE, pentru o Romanie democrata, mie dandu’mi impresia ca dupa 14 ani de primarie la Sibiu unde a castigat mereu la pas, el a inceput sa creada ca toata Romania este „Sibiul lui Iohannis”! Domnule Klaus Iohannis te inseli amarnic, Romania nu este un oras al domniei voastre cu nici Sibiul nu este, Romania este o tara careia trebuie sa ii oferi si altceva in afara de povestea gospodarului prosper dintr’un oras oarecare fie el si Sibiu.
  • al cincilea motiv este ca Iohannis pentru mine este un om ce mi’a demonstrat ca in spatele incetinelii lui in vorbire sta si un intelect destul de redus, obraznicia si lipsa celei mai elementare educatii ce nu are nimic in comun cu cea dintr’o familie ardeleneasca (vorbesc in cunostiinta de cauza) asa cum pretind pupincuristii domniei sale, acest om pricepandu’se la „din toate, cate nimic” … norocul lui fiind primaria unde sincer daca ii eram prieten ii recomandam sa ramana, pe modelul: daca esti prost, stai dracu in patratica ta ca altfel te vad si altii! Ponta o fi omul cifrelor si al fituicilor, dar macar si’a facut temele, tu ca profesor cum dracului indraznesti sa te prezinti in halul asta de habarnist in fata celor din clasa ta?! Ce le predai azi? Cursuri de durincurism mojic?

Ar mai fi, dar consider ca sunt suficiente, mai ales ca pentru mine orice ar fi primul punct conteaza si va conta, pana in ziua in care toti nenorocitii aia vor plati pentru ce au facut … desi nu se va intampla conform domnului Iohannis care atunci cand este intrebat altceva decat ce are pe fisele ce ii sunt introduse, prefera fie sa priveasca fix ca boul in televizor (nu stiu cine dracu l’a sfatuit sa faca asta, dar sfidarea asta tampa ma omoara) fie sa se uite pe pereti, fie sa vin cu acelasi invectiv obositor: PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU! PONTA’I RAU!  … ca un copil retard care paraste pe oricine si orice, vinele fiind mereu ale altora pentru ca alta capacitate de a isi asuma chiar si o bataie buna, nu are … de aia fuge ca o gaina fara cap de confruntari,  de aici si ironia cu gainile nu are ca gest nimic nazist la baze, inca o demonstratie ca nu cunoaste poporul ce vrea sa il conduca, el gandind nazist … pardon … nemteste! Despre daca participa sau nu la Antena3 la confruntarea din aceasta seara va conta doar ca o masura a caracterului, in rest deloc, atata vreme cat aseara a anuntat ca pentru el campania electorala s’a terminat.

Inchei prin a mai spune doar ca, nu voi vota cu sufletul si nici din convingere, dar nici anti! Am ales sa votez rational in baza analizei personale de mai sus, fara a baga in seama deontologii, intelectualii si pe alti trepadusi. Am preferat sa imi fac singur o opinie si pentru mine o consider suficient de motivata sa aleg un presedinte intr’o tara care va avea nevoie de unul conform constitutiei, din pacate horatat ca si pana acum cu voturi ANTI, chiar daca ar candida Pluto de o parte si Popeye Marinarul de alta. Poate ca acum mai mult ca oricand mi’as dori o monarhie constitutionala, nu pot decat sa imi pastrez vie speranta ca vor veni si zilele alea pentru a vota din tot sufletul si cu toata convingerea!

P.S. Pentru ca sunt un om integru, dupa ce am dat de toti peretii cu CTP, nu pot sa nu apreciez analiza pe care a facut’o pentru gandul.info, desi atunci cand vorbeste de comunismul din PSD mi’ar placea sa vorbesca si de cel din PDL/PNL pentru ca si aia sunt tot urmasii comunistilor de dinainte de ’89, unii chiar cu state vechi prin structurile inalte! Nici CTP nu e mai catolic ca papa in acest domeniu, dar sa il lasam usa de biserica cum vrea sa para si trecand peste acest propagandism lingincurist urat mirositor, va invit sa ii vedeti aici analiza politica.

Editare ulterioara:

Da … din cate inteleg, dupa cum probabil ca se astepta toata lumea, Iohannis refuza confruntarea de la Antena 3, ramanand doar cu acceptarea celor deservite in mod favorabil. Acum am si confirmarea masuri caracterului sau infect, ascuns, neserios si las! Parca si execrabil este un cuvant care mi’se pare prea mic sa poata sa il descrie! Acest personaj sinistru trebuie sa dispara din viata politica a Romaniei pentru totdeauna, sper din suflet ca asa sa fie dupa data de 16 sau voi incepe sa ma gandesc serios sa ma duc dracului din tara asta cat mai departe!

7 comentarii la „Mi’a ajuns, am decis cu cine votez!”

  1. Ca sa fiu cat se poate de sincer si eu … mi’am batut capul pentru ca sunt satul de propagande ieftine si gogosi de tufa … ca altfel imi vedeam de treaba. Poate da Domnul ca macar acum poporul asta sa fi invatat ceva.

    Răspunde
  2. Eu zic ca, nu ai cum sa votezi cu un retardat mintal ce are un trecut extrem de dubios si un viitor care te sperie. Iti raman din punctul meu de vedere varianta alegeri raului cunoscut sau … anularea votului pentru a nu il vota altii! 😉

    Orice ai alege … important este sa te duci la vot!

    Bafta!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura