Sportul national al romanilor

Multa vreme oina, a fost destul de contestata ca sport national al romanilor, desi din cate se pare sta la bazele baseball’ului, atat de iubit de americani si tot pe aici ar fi fost avut ca inceputuri, in ultimi ani mai ales, un altul ii face concurenta din ce in ce mai acerba si acesta ar fi Burtosul si gratarul, sau mai pe scurt Grataritul, care tinde sa devina nu doar o traditie ci chiar un sport national de mare amploare …

Cum se joaca:

Membrii echipei: neaparat trebuie sa includa de la pisica la bunica. In general, toti isi aduca aminte ca au familie cand foamea cea mare ii cuprinde.

Cu ce se joaca:

Bere fara numar, cat mai multe mortaciuni in diverse forme.

Echipament:

Maieuri pentru ei, din care oricum ies burtile, sandale sau slapi cu ciorapi, tricouri in dungi, slipi sau pantaloni scurti din stofa, la alegere. Pentru ele costume de baie ce cu disperare incearca sa acopere celulita, desi reusesc relativ, fiind cumparate acum 10-15-20 de ani. Pentru copii ce ii insotesc la alegere … fie in puta goala, fie cu ce se nimereste.

Mod de joc:

Burtosii familiei conduc echipa. Ei sunt cei care transpira in soare, imbracati cel mult intr’un maieu care dispare destul de repede dupa 5-6-7 beri, rad galagios, vorbesc cat mai porcos si invart mortaciunile pe gratar. Ele se straduiesc de zor sa curete diverse legume sa prepare ceia ce va purta numele de salata, in general preparata in valauri mari, din care toata turma se va bucura de ce nimereste. Membrii mai mici si bezmetici ai echipei, au grija ca nimeni din jur sa nu aiba liniste.

Desfasurarea jocului:

Dupa ce mortaciunile de pe gratar ajung la un nivel de multumire general, urmeaza asaltul celor cateva guri flamande, al caror oricum tel in aceasta viata este mancarea dincolo de tot si toate. Se molfaie la nivel generalizat, printre alte doze de bere abia deschise, discutiile se reduc la ragaituri sacadate si cel mult cateva articulatii vagi cat mai pot face asta.

Terminarea jocului:

Dupa ce s’au consumat in exces materialele necesare jocului si basinile de rigoare ale unor burti dospite, toata lumea se ridica satisfacuta de la masa improvizata, plini de unsoare la gura si multa bere pe maieul celor ce au refuzat sa il dea jos, lasa acolo un munte de mizerie ce cuprinde jumatate din ceia ce au carat cu truda dupa ei si se pleaca cum s’a venit, in ritmul sacadat al unor manele de ultim racnet.

Divertisment aleator:

Diverse tanguieli (la alegere) ale unor tigani infundati la nas, care le aduc aminte ca din mizerie s’au nascut si tot asa or sa moara, ca banii de care se canta ii au altii iar dusmanii care ii invidiaza, le este cel mult mila de ei, sau si’ar dori sa ii aiba.

Concluzie:

Cel mai sarac si flamand dintre toti va avea cea mai tare manea, si va tine neaparat sa arate ca astazi are ce sa manance!

Va doresc niste rusalii fericite!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura