Alegeri in America: Hilary si Trump se vor confrunta in 8 noiembrie

Revenim de la oile nostre si la politica adevarata!

In 7 iunie, ultima Super Marti, lucrurile s-au clarificat. Hilary Clinton si-a dominat copios adversarul si a castigat investiture. Ieri ea a pus cireasa pe tort castigand si alegerile primare din capital federala, care incheie traditional votarea.

Asta nu inseamna insa ca senatorul Bernie Sanders va fi dat la o parte. Liderii democratii au pus deja in vedere celor doi sa se intalneasca si o parte insemnata din programul lui Sanders va fi in programul dnei Clinton. Si Obama l-a primit la Casa Alba pentru a il ruga expres pe Sanders sa accepte infrangerea si sa lucreze pentru victorie si unitatea partidului. Se pare ca Sanders va obtine sefia unei comisii senatoriale importante si un loc permanent in leadership-ul democrat. Oricum competitia celor doi a mobilizat electoratul democrat ca niciodata si va da o tenta profund sociala programului electoral al candidatei Hilary Clinton.

La republicani lucrurile sunt clare, acum ca Trump nu mai are adversar. Dar candidature lui este profund toxica pentru partid. Datorita declaratiilor facute – in special contra lui Obama- multi lideri republicani refuza sa il sustine pe Trump, ba unii au anuntat ca vor vota cu oponenta, in baza principiului America First!, considerand ca Trump nu are habar ce presupune functia de presedinte.

Este clar ca va urma o campanie dura, fara menajamente. Deocamdata sa asteptam Conventiile Nationale si prezentarea prezumtivilor vicepresedinti.

Stay tuned!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. SoboLAN says:

    Sincer sunt de 100 de ori mai interesat de referendumul de saptamana viitoare din UK. Consider ca e mult mai relevant si cu mai mare impact, inclusiv asupra noastra.

  2. ice4you® says:

    Nici ala din USA nu este deloc de ignorat mai ales ca de acolo se cam da ora exacta si prin Europa fie ca ne place fie ca nu, toate sursele crizelor fiinanciare moderne pornind de pe WallStreet si politica dusa de cei care au condus America!
    In ce priveste Brexit’ul eu zic ca o sa se intample si in premiera va spun ca imi si doresc asta, pentru a se porni in sfarsit naruirea castelului de carti numit (m)UE si poate asa o sa avem sansa de a participa la o reconstructie economica realista si nu una dictata dupa interesele altora. Cat despre diaspula de pe acolo, sa puna mana sa vina acasa si cu ocazia asta sa ne adunam toti in Bucuresti cu furci, topoare si faclii.