Au venit premiile de la FoodPanda

Am comandat pentru prima oara de la FoodPanda unde aveam niste vouchere primite in urma unei campanii publicitare la care am participat multumita lui Stefan si ma declar mai mult decat multumit de serviciile lor!

Am comandat niste mancare chinezeasca …

Si pizza …

Ambele comenzi venind foarte repede, mancarea fiind fierbinte si foooooooarte misto! laugh

8 comentarii la „Au venit premiile de la FoodPanda”

  1. @Dobre Petronel depinde de la om la om. Unora le place, altora nu. Cel putin mancarea chinezeasca nu e pe gustul meu, nu stiu de ce. Pur si simplu nu suport gustul.

    Răspunde
  2. @Dobre Petronel – Cezar zice destul de bine … eu unul sunt pasionat de mancare chinezeasca. Imi place cum gatesc atat carnea cat si legumele … imi plac condimentele exotice folosite, combinatiile explozive de gusturi … practic intr’o farfurie poti sa ai toate gusturile posibile. Eu zic ca merita sa incerci macar odata …. de recomandat ti’am recomanda „vita/pui/porc gong bao” este o combinatie exploziva de dulce-acrisor-iute, care merg trasnet in combinatie cu „furnici in copac”. Daca vrei ceva mai clasic, poti merge pe „porc/vita la plita incinsa”. Mai au si niste superbe galuste facute din piept de pui caramelizat … dar nu imi aduc acum aminte cum se numesc … care merg in combinatie cu acrisoara salata de fidea din orez. Pfffuuuuaaaaaai … ca mi’a lasat gura apa cand scriu. laugh laugh laugh Eu zic ca merita sa incerci … s’ar putea sa iti placa … pana acum in afara de Cezar nu stiu pe nimeni sa fi mancat si sa nu ii fi placut …. dar clar … gusturile nu se discuta.

    Răspunde
  3. Totul este sa stii sa le mananci pentru ca nu se mananca ca atare cum se mananca la noi, ci combinate, de aia portiile par si atat de mici! 😉 Aici este toata smecheria … daca combini un fel dulce cu alt fel dulce normal ca e gretos. Ideea este sa le combini intre ele … sa mergi de exemplu pe dulce + acrisor + picant .. sau sa nu mananci orez cu legume + paste cu carne … sau daca alegi un fel cu multa carne sa alegi si unul cu multe legume, primul poti sa il alegi cu un sos dulceag iar al doilea alegel cu un sos acrisor. Imi place ca toate astea se pot combina cum vrei, in ce forma vrei, in ce cantitate vrei … la noi in bucatarie, mancarea are niste gusturi prestabilite, singurul mod de a intervei este cu un mic dresing, dar mare lucru nu poti schimba, pe cand la mancarea asiatica venindu’ti „descopusa” o poti combina cum iti doresti, de aia v’as recomanda sa nu comandati un singur fel de mancare ci sa mergeti fie pe meniuri (cu o combinatie cate mai mare) fie pe la restaurantele asiatice de genul „fast-food” de unde sa va alegeti cel putin 2 feluri de carne si 3 cu legume! 😉 Daca sunteti mai multi coamandati fiecare altceva, nu acelasi lucru … ulterior combinatile in functie de gust.

    A si inca ceva … referitor la textura … aceasta este mult mai crocanta decat in bucataria noastra pentru ca ei nu fierb/prajesc in exces legumele asa cum facem noi, ci mai degraba pe trec printr’o baie de ulei incis sau le prepar la abur. De aici si gustul mult mai puternic si aromat al legumelor sau ale carnii … care culmea, desi putin gatita este foarte frageda pastrandu’se in acelasi timp foarte suculenta si cu un gust puternic.

    Va spuneam eu ca sunt pasionat, sau nu? laugh Intr’un final totul tine de gusturi si mai ales de deschiderea fiecaruia inspre explorarea altor genuri de bucatarii, iar aici eu unul sunt un sclifosit ci un gurmand pana la moarte si dincolo de ea. laugh

    Răspunde
  4. Am mancat si eu de 2,3 ori, dar nu m-a convins. Eu-s clasic cu o ciorbica de burta, un cascaval pane, balarii d-ale noastre laugh

    Cat despre combinatii, salatele lor m ise par ciudate. Adica unele chestii din ele. Nu stiu de ce ai zis tu ca nu te saturi dintr-o cutiuta. Mie mi-a si ramas laugh

    Răspunde
  5. Mă bucur că ai avut o experiență plăcută cu ei. Treaba cu mâncare chinezească e cu dus și întors, am mâncat și mâncare bună, dar am mâncat și mâncare nu tocmai pe gustul meu, nu aș putea zice rea, ci iute de mama focului. Toată treaba e să știi ce să alegi, dar nu strică să încercăm mai multe feluri. Mie îmi place foarte mult puiul la plită încinsă. Așa pute mânca oricât și tot nu m-aș sătura de el. smile

    Într-o perioadă am avut coleg de apartament și un chinez, făcea omul niște mâncăruri, arătau și miroseau într-un fel… de astea ce le vedem noi prin la restaurantele de profil păreau din gama ”preview cu multe buguri”. Îmi amintesc că folosea niște ciupercuțe, habar nu am cum se chemau, dar în Finlanda erau ~ 40 de euro / punguța de 100 de grame, ca să nu mai zic că avea un dulap întreg de tot felul de ingrediente, majoritatea nici nu știam că există. smile

    Răspunde
  6. @Marius – doar stii ca si eu sunt fan declarat al mancarii romanesti! laugh De astea chinezarii mananc doar cand vreau sa comand ceva din ce nu am posibilitatea sa mananc acasa, nu imi place sa dau banii pe ceva comun ce pot sa imi gatesc acasa. 😉

    @Stefan – Exact … ca in orice bucatarie, exista mancare pentru toate gusturile. Mie de exemplu imi place mancarea picanta … FOARTE picata … cu cat e mai iute cu atat mai bine laugh … deci pentru mine e super ok … dar aia nu inseamna ca place la toata lumea si bine ar fi sa tina cont ca la mancarea chinezeasca cand scrie IUTE, pai este IUTE! laugh

    La plita incinsa eu prefer porcul … este de vis insa si puiul ala.

    In rest .. o treaba e clara … ce mananci la restaurante oriunde ar fi acele restaurante e apa de ploaie fara de bucataria lor pentru ca si la ei exista conceptul „ca la mama acasa” laugh Eu cea mai buna mancare de genul asta am mancat’o in Petrosani unde avem un restaurant in care gatea un chinez ca la mama lor. Am mancat niste chestii de care nici macar nu auzisem …. si nici in alta parte nu am vazut. In rest mancarea buna de genul asta in Bucuresti gasesti pe la Dragonul Rosu, unde pentru ca erau multe restaurante am practicat vechea invatatura: „daca vrei sa dai de miere, ia’te dupa albine” … ei bine eu m’am luat dupa chinezii care mergeau sa manance. laugh Am dat peste unul mai discret, in fundul spatiului … cu mancare ieftina si extraordinar de buna, m’au impresionat niste cartofi picanti … cruzi … Dumnezeieste insa preparati Se vad si in fotografie taiati fidelute. Era cam singurul unde am vazut bucatar chinez si cei care serveau la fel. laugh Din astea mai gasesti ascunse prin pavilioane … dar trebuie sa dai de ele. laugh

    Da … ca si in bucataria araba, si ei au o muuuultime de condimente si minuni care nici macar nu stii ce sunt. Tot in Dragon sunt niste magazine de ale lor specializate pe asa ceva … te uiti ca matza in calendar … habar nu ai nici macar ce sunt, decum la ce folosesc. Mare noroc ai avut cu chinezu! laugh

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura