Birul apei in Romania si alte smecherii

 

Azi mi-a venit factura de apa. De la 6.99 lei/metru cub ne cer acum 7.70 lei/metru cub. Fara sa anunte, fara sa explice, fara un calculat anexat. Majorare 10%.

La vara vor scumpi gazul metan. De la 1 februarie marketurile au scumpit cam toate produsele cu cativa bani.

Asta in conditiile in care petrolul, alte resurse energetice si cam toate materiile prime si marfurile vandute pe burse sunt la preturi foarte scazute, deci implicand costuri de productie si transport scazute, iar cheltuielile cu forta vie sunt la minime istorice.

Cum mama masii aceste scaderi de costuri nu se vad la raft, inclusive scaderea TVA? Cum de platim preturi la fel de mari, desi acum costurile de productie trebuie sa fi scazut simtitor?

Exista o singura explicatie logica: de la producator la mine tot sistemul este corupt, putred rau, facut in asa fel incat tot capitalistii sa faca banu’ si noi multimea sa fim vaduviti de bani. Diferenta dispare si noi tot la pret de specula luam marfa, restul este marja lor de profit.

Nu-i de mirare ca milionarii si miliardarii se inmultuesc si sunt tot mai bogati, in timp ce restul populatiei pare condamnata a devein saraca.

Voua cum vi se par aceste fascinante inselaciuni?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

4 Responses

 1. ice4you® says:

  Ti’se pare mare pretul apei?! Fraticule, stii cat e apa prin Valea Jiului? 10 lei/metru cub cum ti’se pare?!

  In rest da, in ciuda ieftinirii materiilor prime si a reducerilor de taxe, preturile la raft au crescut aberant in ultimele luni fara nici o explicatie logica! Ce plm face statul roman?! Stiu raspunsul … era doar o intrebare retorica.

 2. Costin says:

  In ciuda excelentei note de factura stingista, nenorocitii astia de capitalisti au adus societatea la nivelul de acum, bun – rau, nu sunt in masura a judeca.
  Totusi este momentul de a aminti cvasi-falimentul tuturor tarilor in care stinga a condus chiar si o perioada relativ scurta de timp. Nu-mi dati exemplul cu socialismul din tarile nordice, intre timp s-au vindecat si ei.

  Revenind la problema care ne macina pe toti, cea a preturilor, se pare ca exista o complicitate a tuturor factorilor de decizie, incirdasiti indiferent ce sorginte isi aroga dreapta/stinga. Deh, banu-i ochiu’ dracului pina si la marxisti !

  Un caz particular este in Buc. unde fostul primare Oprescu a fost pe-o mina cu Apa Nova in asa fel ca pretul apei a crescut de vreo 14 ori in 5 ani…
  Dupa decapitarea lui, proaspetii edili au promis o renegociere cu compania franceaza, nu stiu cum o iesi, dar o excursie la Paris, pe valea Loarei + zona viticola Bordeaux cred c-o sa rezolve definitiv acest impediment, evident in favoarea…lor.

 3. Radu says:

  ICE frate, cred ca poate sa scada totul la 0 si tot aceleasi preturi vom plati. Jecmaneala nu alta.
  10 lei/mcub? In conditiile in care aveti in zona baraje hidro de unde puteti adduce o apa excelenta printr-un apeduct, cum fac Valcea si Sibiu? Frate e ceva putred la voi rau de tot…
  Costine, desi moi e stanga, da aia autentica, europena, iti dau dreptate: toate administratiile sunt in slujba companiilor straine de utilitati; si asta e valabil si in alte tari. Imi amintesc ca in Spania era scandal mare ca o parte din aceste companii erau in mana strainilor si ca era plata mare la orice utilitate.
  De la Bruxelles ni se tot impune o piata libera, dereglementata si liberalizata in domeniul utilitatilor, facandu-se ca uita ca in orice tara UE nu exista asa ceva, statele incercand tocmai sa impuna acestor companii respectarea unor reguli pentru ca altfel ar jupui sapte piei dupa om. La noi deja jupoaie.

 4. Costin says:

  Radule, daca eu urasc corporatiile si pe corporatisti, trusturile (ce inafara de deathline si target nu mai stiu nimic, pentru ei omul fiind un simplu consumabil) detest iPhon , Kindlle si Sony Vayo doar ca se pretind a fi cele mai bune (si chiar or fi, dar asta ma enerveza si mai rau…) inseamna ca sunt de stinga, asa, ca tine dar totodata, daca tu ai mila de cismarul din colt care a trebuit sa inchida pravalia din cauza invaziei de incaltaminte ieftina din Asia, apreciezi sincer mica firma de soft de vis-a-vis, nu te deranjeaza ca boutiqarul de pe bulevard o duce binisor si nici ala cu termopanele nu moare de foame, asta inseamna ca esti moderat de dreapta, asa, ca mine. laugh

  Iar aceste mult-hulite multinationale isi fac mendrele pe la noi deoarece ai nostrii demnitari, indiferent de ce parte a strazii pretind ei ca circula, se vind (ne vind) pe un pumn de arginti si aia cocliti.