Cand afli utilitatea cauciucurilor de iarna?

Un lucru este clar pe la noi … utilitatea acestor echipamente obligatorii in sezonul rece, reflecta perfect inteligenta redusa a specimenelor care conduc din nefericire multe dintre masinile ce ruleaza pe strazile din Romanica! Isi aduc aminte ca nu ar fi rele sa le fi pus pe masina, doar cand ramana intepeniti pe cine stie unde, sau se chinuie ca niste prosti, sa scoata masinile din vreo intersectie sau parcare, mirandu’se ca nu au tractiunea necesara, pentru a face asta, patinand mai ceva ca si campionii mondiali ai prostiei.

Norocul este ca s’a introdus in legislatie, obligativitatea echiparii corespunzatoare a masinilor pentru sezonul rece. Cei care nu respecta prevederea risca intre 9 si 20 puncte amenda, punctul de amenda fiind de 60 de lei, iar amenzile fiind cuprinse intre 540 de lei si 1.200 de lei. Nu ar fi rau sa se puna in aplicare deja, nu de alta, dar eu unul m’am saturat de boii ce blocheaza intersectiile, din care nu mai pot iesi … ca sa nu mai zic de parcari si alte alea!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

1 Response

  1. Victor says:

    daca ei si-ar face treaba asa cum trebuie (si avand in vedere cate taxe referitoare la autovehicule exista ar cam fi cazul) atunci am putea merge pe strazile patriei cu ce vrem noi. toata situatia asta cu amendarea celor care nu au cauciucuri de iarna imi pare ceva de genul: noi suntem incompetenti si hoti asa ca o sa te amendam pe tine pentru asta.
    e adevarat ca si soferul roman e cretin si merge pe principiul: doar nu mi s-o intampla tocmai mie. ar trebui puse cauciucuri de iarna din responsabilitate si pentru ca un minim de inteligenta iti spune ca daca nu le ai o sa ramai in drum. dar inteligenta nu este o calitate prea des intalnita. :))