China ameninta Franta ca nu va mai livra acumulatori ieftini, daca se vor impune taxe masinilor chinezesti

Cu o piata a masinilor electrice in cadere libera la nivel global, invazia masinilor chinezesti fabricate in masa a dus la a o lupta pentru supravietuire a producatorilor auto europeni, care se vad in fata unui razboi economic pe care nu il pot castiga din punct de vedere concurential, una din cauze find si caderea libera a vanzarilor de masini electrice dupa ce oamenii s’au prins de numeroasele neajunsuri ale unei asemenea masini, ce nu mai seamana deloc cu ce se promisese initial, respectiv ca viitor al mobilitatii.

China ameninta Franta ca nu va mai livra acumulatori ieftini, daca se vor impune taxe masinilor chinezesti

Pentru a incerca sa faca fata asaltului masinilor electrice chinezesti, tot mai multe state au inceput sa impuna masuri disperate de a stavili acest asalt, astfel ca unele state au renuntat incepand cu acest an la a mai acorda subventii prin programele nationale „Rabla” pentru masinile electrice. Franta a anuntat ca merge chiar mai departe, urmand sa impuna o taxa speciale pentru aceste masini, fapt ce starnit un val de indignare din partea producatorilor auto chinezi, cel mai mare constructor de masini EV din lume, BYD a anuntat ca nu va alege niciodata Franta sa construiasca o uzina in Europa, iar pretul bateriilor vandute francezilor vor avea un pret mult mai mare. Producatorii auto din China apreciaza ca amenintarile Frantei vor duce la scoaterea francezilor din industria auto in anii care urmeaza deoarece BYD, Cherry, MG si CATL vor sista orice colaborare cu companiile auto din Hexagon.

PSA, parte a grupului Stellantis, ar fi cel mai grav afectat de o asemenea decizie

Daca s’ar ajunge la o asemena decizie, PSA, parte a grupului Stellantisavea de suferit pentru ca BYD construieste impreuna cu Stellantis o uzina de acumulatori ACC Gigafactory in Douvrin, uzina care ar urma sa se mute in alta tara din Europa, in vizor find luata Spania.

4 comentarii la „China ameninta Franta ca nu va mai livra acumulatori ieftini, daca se vor impune taxe masinilor chinezesti”

  1. Un sfat venit de la cineva implicat in politicile de mediu ale ue a sunat cam așea: Nu te grabi să-ți iei electrica, ca viitorul va fi cu hidrogen. Nu că mi-aș lua rabla electrica..

    Răspunde
    • Sa ii soptesti la „cineva implicat in politicile de mediu ale UE”, ca pe langa hidrogen, ne vom bucura din plin si de tehnologia combustibilii sintetici ai nemtilor, care se va extinde si inspre utilizarea motorizarilor actuale! secret

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura