China opreste o importanta parte a productiei de electronice si investitiile mondiale in petrol si gaze

Odata cu anuntul Chinei ca se confrunta in Shanghai cu un nou val al pandemiei COVID, scriam un articol in care speculam ca defapt acest val, ce intre timp a trecut de granitele Shanghai, este un posibil semn ca China a intrat in razboiul hibrid, folosind pandemia de Covid ca un paravan, iar doua din ultimele stiri din China, par sa confirme acest lucru.

Producatorii de electronice din Sanghai si Kushan opresc productia pe termen nelimitat

Unul dintre cele mai mari centre de productie de electronice din lume situat in Kunshan, oras la granita cu Shanghai, a luat decizia de a opri productia, decizie care a creat un soc in piata sporind ingrijorarile economice ale Chinei si cele legate de perturbarea lanturilor globale de aprovizionare si asa fragile, transmite Financial Times.

„Situația din Kunshan s-a schimbat peste noapte. În timp ce fabricile de acolo puteau funcționa anterior sub așa-numitul „management static”, ele trec acum la un sistem ca în Shanghai, în care zonele individuale sunt clasificate ca închise, restricționate sau protejate, în funcție de momentul în care au înregistrat infecții pentru ultima dată”

sustine Patrick Chen, sef de cercetare la CLSA, o casa de brokeraj, din Taipei pentru Financial Times.

Peste 30 de producatori taiwanezi de electronice au anuntat si ele la randul lor inchiderea fabricilor din apropiere de Shanghai.

UPDATE

Producția trimestrială de semiconductori a Chinei a scăzut pentru prima dată de la începutul anului 2019, pe măsură ce cererea de electronice de larg consum s-a diminuat și blocajele declanșate de Covid în regiuni, inclusiv Shanghai, au oprit producția.

Cel mai mare producator offshore de petrol si gaze din China, CNOOC, se pregateste sa renunte la toate operatiunile sale din Marea Britanie, Canada si Statele Unite

Acesta decizie a fost luata in urma ingrijorarilor Beijingului ca activele ar putea fi supuse sanctiunilor occidentale, transmite agentia de presa Reuters.

”Nu putem prevedea dacă compania sau afiliaţii şi partenerii săi vor fi afectaţi de sancţiunile SUA în viitor, dacă politicile se schimbă.”

au declarat surse CNOOC.

In USA, compania chineza CNOOC detine active importante in bazinele de sist Eagle Ford si Rockies, precum si participatii majore in doua campuri mari offshore din Golful Mexic, Appomattox si Stampede . Activele chinezilor mai includ participatii importante si in campuri de hidrocarburi din Marea Nordului, Golful Mexic si mari proiecte canadiene de nisip petrolier in Long Lake si Hangingstone din provincia Alberta, din care chinezii produc aproximativ 220.000 de barili echivalent de petrol pe zi (boed), potrivit calculelor Reuters. Deficitul Chinei de petrol si gaze ar urma sa fie acoperit din contractele avantajoase pe care China le are in discutie cu Rusia dupa embargoul impus de USA si UE.

Ministerul chinez de Externe a avertizat ca va lua masuri dure daca Nancy Pelosi va vizita Taiwanul in viitorul apropiat

„O asemenea vizită ar avea un impact sever asupra relațiilor dintre China și SUA”

a mai precizat diplomatia Chinei, dupa ce in presa americana au aparut relatari despre o posibila vizita a lui Nancy Pelosi in Taiwan, China opunandu’se foarte ferm oricarei interactiuni oficiale intre SUA si Taiwan.

Opinie personala

Cine o tot abureste ca Rusia e singura in razboiul pe care il duce in Ucraina si nu doar cu Ucraina, ar fi bine sa cante pe la alte mese unde e doar despre propaganda acceptata, frica NATO de o confruntare directa, si tot mai probabila in viitorul apropiat, fiind acea ca in acest fel Rusia ar putea cere ajutor Chinei in baza protocolului de colaborare si buna vecinatate pe care l’au resemnat anul trecut si de aici al Treilea Razboi Mondial poate fi decretat oficial, Rusia avand si alti aliati care deocamdata nu si’au aratat sustinerea directa, dar putini nu sunt, trei sfert din planeta fiind satui de hegemonia imperiului anglo-american. Deciziile astea luate de China sunt decizii care nu fac decat sa escaladeze problemele economice mondiale cu efect de domino pe termen mediu si lung in economia mondiala.

China opreste o importanta parte a productiei de electronice
China opreste o importanta parte a productiei de electronice. Credit foto: shutterstock

33 de comentarii la „China opreste o importanta parte a productiei de electronice si investitiile mondiale in petrol si gaze”

  1. Las si asta aici:

    Răspunde
  2. De parcă producția de de toate i- ar aparține Chinei…Eu nu m- am convins că războiala asta e pe bune. Nu știu cum se face, dar tot ce fac rușii și chinezii nu doar că justifică resetarea, ci parcă muncește din greu la împlinirea ei, în plus chestia verde își vede bine merci de drumul ei….la fel și pandemia, mă rog, restricțiile ei, vezi China, Grecia, Israel etc. Toate sunt pe masa sărăcirii lumii libere.

    Răspunde
    • Faptul ca s’au certat la imparteala Noi Ordini Mondiale aia nu inseamna ca obiectivele nu sunt tot alea agreate! Lumea ca sa se schimbe are nevoie de un cataclism sau razboi, iar cum un cataclism major e putin probabil, razboiul e solutia la indemana, sa speram de acum doar ca se va margini acolo, e cam tot ce putem spera.

      Răspunde
        • Din cate imi da mie in bobi, cam da, ca deh, de la turnul BABEL incoace Dumnezeu are obiceiul sa le incurce limbile si din cate vaz, mai nou vorbesc chiar klingona. laugh
          Rezolvat! victory

          Răspunde
          • Not yet, my friend, not yet. Dar să ne rugăm pentru asta. laugh Scrupulele manifestate de Putin și zona restrânsă unde se luptă el, înțelegerile încălcate și recunoscute ca încălcate de prostănaci …trebuia să se tufe până acum toate butoanele la care toți fac vorbă ca să ne înfioare…mda, not yet!
            Mulțam! smile

  3. De parca nu erau scumpe destul, acum or sa isi mai permita electronice noi si mai putini. La faza cu petrolul, e fix bomboana de pe coliva. Daca as fi conspirationist as zice ca agenda aia mondiala e pusa in aplicare in modul hard, scriai tu bine pe aici asta inca de cand s-a pornit zanzania, cu fiecare zi care trece e tot mai plauzibil si Tiana remarca acelasi lucru.

    Răspunde
    • Nu stiu daca azi mai poti sa zici conspiratie la vreo conspiratie dupa ultimi doi ani in care toate teoriile alea ale cospiratiei de ieri s’au dovedit practica realitatii de azi. In concluzie, orice e posibil si implicit plauzibil. hi

      Răspunde
    • Pai ne’au si instintat deja, pana cel putin la sfarsitul acestui an or sa explodeze de la o zi la alta si din cate vad, nimeni nu e suparat.

      Răspunde
  4. Babaetz, lumea nu invata decat in old hard way. Si nici atunci nu e sigur ca se prinde ceva. Io zic sa dam in bobi. Pariul meu e ca nu vom invata nimic. Si Gaia ne ia for sure. Care va bagati la contra? beach

    Răspunde
    • Eu m’as baga dar nu stiu care sunt planurile celui de SUS ale carui cai sunt misterioase. La cum se arata treaba acum, intrebarea reala e daca o sa mai fie cineva care sa invete ceva?! bomb

      Răspunde
    • E o interpretare rău voitoare.. se vor putea face la nevoie diverse clipuri de propagandă in care , de fapt, dă omul mâna cu orice personaj potrivit scopului propagandei.. uite, ca exercițiu de imaginație, e adăugat Putin la capătul mâinii întinse de Biden ..
      Doar eu am impresia că filmulețele lui Zelinski sunt filmate in momente anterioare în fața unui perete verde și ‘ajustate’ cum o cere episodul dramatic la zi ?

      Răspunde
        • @Cola, buna de tot remarca ta! laugh Am in lucru un articol legat de propaganda ucrainiana de razboi si cine e in spatele ei, inclusiv filmarile alea facute cu chroma in spate, sper sa reusesc sa il termin si sa le mai dau una la operatie fanilor eroului galaxiei, nu de alta dar mi’s dragi tare cand ii vad cum se oparesc si ma iau cu putinist, prorus si ce apelative le mai dicteaza propaganda acceptata in casca in care le dicta acum cativa ani muia pentru PSD si ceva mai tarziu alte covidiotisme! laugh
          @Tiana, e ocupat cu montajele! laugh

          Răspunde
        • Părerea lui Sean Penn depinde de calitatea drogurilor consumate în ziua respectivă .. deci nu mă pot pronunța .. iar varianta rău voitoare ar fi să zic că un decrepit, cu un picior și jumătate în groapă, vrea sa ne termine pe toți de pe planetă .. un soi de faraon la scară planetară .. știu, știu, el e doar o marionetă, dar astea sunt faptele..

          Răspunde
  5. UPDATE:


    In contextul in care …


    Merge, merge? Ne’a si depasit! focus

    Răspunde
  6. Babaetz, ori eu am innebunit ori nu mai stiu ce sa cred. Adica stiu da’ nu-mi vine. Iote acilea: Baiatu’ ala Klaus S si cu Imparatu’ de la oamenii mici si constipati e cei mai buni pretini si frati. Ei s-a ganditara cum sa arate lumii ca e naspa daca nu te sacrifici pentru sanatate si clima si cum e bine sa fii ‘utut si cu banii luati in mod pasnic si cu zambetu’ de plastic pa buze si nu cu razboi cum face orcii de rusi si yankeii de ‘ricani. Modelul orezar e cel mai frumos obiect din vitrina WEF si trebuie musai cumparat, chiar si fara discount. Hai salam Victoria, ca la Paris! drinks

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura